• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

09.09.2016

07:30

ČEHINJA PLIŠKOVA ODUVALA SERENU! A finale i prvo mesto za Kerber!

Tenis

ČEHINJA PLIŠKOVA ODUVALA SERENU! A finale i prvo mesto za Kerber!

Podeli vest

Serena Vilijams izgubila je od Karoline Pliškove sa 6:2, 7:6 (7-5) u polufinalu US opena

Već tada znalo se da će Anželik Kerber biti prva teniserka sveta od ponedeljka, ali ona je to mesto overila trijumfom nad Karolinom Voznijacki sa 6:4, 6:3 u drugom polufinalu.

Pliškova, koja do sada nikada nije prošla dalje od trećeg kola nekog od Gren slem turnira, nastavila je svoju seriju iz snova i postala je četvrta igračica koja je na istom Slemu dobila obe sestre Vilijams, posle Hingis, Enan i Klajsters. 

 
AP PHOTO

U prvom setu Serena je bila bez šansi protiv Čehinje koja je fantastično servirala i projurila je kroz prvi set. Amerikanka se mučila sa kretanjem, posle se ustanovilo da je imala povređeno levo koleno, a Karolina je to koristila i došla do brejka u drugom setu.

Tada je i Čehinja postala nervozna, Serena je napravila ribrejk, ali ni u jednom trenutku nije došla do svoje prave igre. 

Pliškovu je servis izvlačio iz neugodnih situacija, pogotovo na 5:6 i 30:30, kada je vezala dva sjajna servisa. 

Počela je Čehinja taj brejk sa 3:0, onda joj se ruka stegla, a posle spektakularnog loba Serena je kompletirala preokret (4:3). Činilo se da je to tačka preokreta, ali usledila je dupla greška Amerikanke. 

 

AP PHOTO

Na 5:5 je Pliškova odigrala pametan poen i došla do meč lopte, a duel se završio na najgori način – duplom greškom.

Duel Kerber i Voznijacki sudila je naša Marijana Veljović, bilo joj je to prvo Gren slem polufinale, a oba seta bila su vrlo slična. 

U prvom je Nemica povela sa 4:0, u drugom sa 5:1, Dankinja bi uspevala nakratko da uzvrati, ali Kerber je jednostavno bila previše čvrsta i premalo je grešila da bi bila ozbiljnije ugrožena. 

To je treće Slem finale za 28-godišnju Anželik ove godine, posle titule u Melburnu i poraza u finalu Vimbldona. 

 

AP PHOTO

U finalu će imati priliku da se revanšira Pliškovoj za nedavni poraz u Sinsinatiju – ironije radi, Čehinja je Kerber tada uskratila prvu poziciju, a sada ju joj je donela. 

Finale je na programu u subotu od 22 časa po srednjoevopskom vremenu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija