• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.10.2016

09:05

NOVAČE, PROBUDI SE! Marej se približio Đokoviću na 2.415 bodova!

Tenis

NOVAČE, PROBUDI SE! Marej se približio Đokoviću na 2.415 bodova!

Podeli vest

Novak Đoković ja započeo 221. nedelju na vrhu ATP liste najboljih igrača sveta sa 12.900 bodova, ali pošto je Endiju Mareju prepustio tron u Šangaju, Britanac je značajno smanjio zaostatak, pa sada ima 2.415 bodova manje od prvog igrača sveta

Đoković je u Šangaju branio 1.000 ATP poena, ali je zaustavljen u polufinalu, to je Marej iskoristio, trijumfovao, pa je minus u odnosu na prošlu nedelju sa 3.695 bodova smanjio na 2.415 bodova.

Do kraja sezone vodiće se bitka za prvo mesto. Novak od 31. oktobra igra na mastersu u Parizu gde brani trofej i 1.000 poena, a Marej 600, a potom sledi završni masters u Londonu na kojme je Novak prošle godine takođe slavio, a brani 1.300 poena. 

ATP LISTA, TOP 10

1. Novak Đoković 12,900
2. Endi Marej 10,485
3. Stan Vavrinka 5,820
4. Miloš Raonić 4,690
5. Kei Nišikori 4,650
6. Rafael Nadal 4,380
7. Gael Monfis 3,815
8. Rodžer Federer 3,720
9. Tomaš Berdih 3,300
10. Dominik Tim 3,250....

Što se tiče plasmana ostalih igrača nije bilo velikih promena u Top 10. Stan Vavrinka je zadržao treću poziciju, na četvrtu se, sa šeste, probio Miloš Raonić, preskočivši Keija Nišikorija i Rafaela Nadala.Gael Monfis je preoteo Rodžersu Federeru sedmo mesto, a potom slede Tomaš Berdih i Dominik Tim. 

Kada je ostalim srpskim teniserima reč, Viktor Troicki je sa 31. napredovao na 28. poziciju, Dušan Lajović je i dalje 78. Novi veliki skok zabeležio je Janko Tipsarević, ovoga puta od 18 mesta, pa je ove nedelje 140. igrač sveta.  U top 200 su još Laslo Đere (172), Marko Tepavac (182), Peđa Krstin (191) i Miljan Zekić (200).

 

JANKO PONOVO SKOČIO! Tipsarević napredovao na novoj ATP listi

MAREJ NAMIRISAO "KRV"! Britancu je za Novakovo svrgavanje potrebno samo...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ljubitelj tenisa

pre 7 godina

Nema razloga za prebacivanja i kritike Novaku Djokovicu.On ce i ove,ali i 2017-e godine biti na Prvom Mestu Svetske Teniske Rang Liste.Endi je jako daleko od toga da dodje do Prvog Mesta,i to se prakticno i nece,bar u naredne 2(dve) godine dogoditi.

zoran

pre 7 godina

Nije Endi daleko, a i bice prvi do kraja godine, jer jednostavno tako mora biti, Toga je Novak svestan i jezikom tela to pokazuje. ATP je cirkus, a u cirkusu nista nije istinito, vec je predstava za gledaoce prepuna iluzije da bi ovi uzivali.#Ove godine sta vidimo: 1. Rodja uzeo odmor od desetak meseci 2. Rafa bolovanje od skoro godinu dana 3.Novaku se "naprasno" ne igra tenis posle GS u Parizu (RG) Samo slep covek ne vidi o cemu se radi...Britanci su smislili termin "veliak cetvorka". Da bi to bilo tako, Endi mora biti prvi i to je vec sve sredjeno. Posle RG sam napisao da Novak poslednje turnire nece dobiti i to se upravo desava. Izgubice i naredna dva, u to sumnje nema i Eto Britanca na vrhu. Zalosno, ali tako jeste.

umorodsveta

pre 7 godina

nije toliko pitanje prvog mesta već šta se dešava?, da li su razlozi lični, ili nametnuti? jedino to zabrinjava. da li novak ima snage da se izbori pošto je, sigurno, iscrplejn pritiskom i konstantnom negativnom propagandom na njega od cele zapadne ''škole mišljenja''. treba sve to preživljavati svakog sekunda, a davati najbolje i sve bolje rezultate, održavati svoju mentalnu snagu, iznalaziti načine protiv aveti koje stalno vrebaju, i ne kriju se da im smeta. strašna je ta poržavajuća spoznaja da im ni ovako fantastičan sportista ni njegova plemenitost nisz potrebni da ga vide kao deo svoje istorije i svojih kvaliteta. možda je, upravo, to ono što je novaka najviše razočaralo.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija