• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Radošević

17.10.2016

13:15

(FOTO) MISTERIJA O KOJOJ PRIČA SRBIJA! Novak više ne nosi oko vrata KRST SA HILANDARA!

Tenis

(FOTO) MISTERIJA O KOJOJ PRIČA SRBIJA! Novak više ne nosi oko vrata KRST SA HILANDARA!

Podeli vest

Novak Đoković od avgusta ne nosi oko vrata krst koji je dobio na Svetoj Gori, već ljubičasti kristal ametist, a ta promena poklapa se i sa sve slabijim rezultatima

 

Najbolji svetski teniser Novak Đoković ne nosi više oko vrata krst sa Hilandara! Đoković je u januaru pričao o tome da je krst dobio prilikom jedne posete Svetoj Gori i da se otad ne odvaja od ovog simbola pravoslavlja.

Primetno je, međutim, da srpski as od avgusta oko vrata nosi ljubičasti kamen i da se ta promena poklapa sa sve slabijim Novakovim partijama.

Čuva energiju

Đoković je poslednji put viđen sa krstom na ovogodišnjem Vimbldonu, a već na Ju-Es openu zamenio ga je kamenčićem.

- S vremena na vreme sam kupim krst. Nosio sam dugo krst sa Hilandara. Posetio sam Svetu Goru 2009. i bilo je to jedinstveno iskustvo. Jedva čekam da se vratim tamo. Iskoristiću priliku, kad budem imao nekoliko slobodnih dana, da ponovo odem - izjavio je pre nekoliko meseci Đoković.

AP PHOTO

Sada, sudeći po boji, umesto krsta Novak nosi ametist, kristal koji se vezuje za spiritualnost i zaštitu. Astrolog Zoran Perković objašnjava da se poludrago kamenje obično vezuje uz horoskopski znak ili podznak, ali da to nije uvek pravilo. 


Šta je ametist?

Stručnjaci koji se bave poludragim kamenjem opisuju ametist kao kamen duha i tonik za dušu.
- Ljubičasta boja je inače boja duha i spiritualnosti. To je kristal zaštite, nesebičnosti, plemenitosti, spiritualne svesnosti, meditativnosti, ravnoteže, unutrašnjeg mira. To je kamen metamorfoze i preobražaja. Unosi mir i harmoniju u prostor. Boja mu je ljubičasta, do boje lavande, staklastog je sjaja - kažu stručnjaci.

- Novak je Blizanac sa podznakom u Lavu. Za njegov znak je glavni kamen tigrovo oko, a za podznak gorski kristal. Ametist, koji ima Novak, nosi se da pojača auru, jer je ljubičasta jedna od njenih boja. Služi za zaštitu energetskog polja, tačnije: da štiti od loših uticaja i toga da ne trošite energiju na nepotrebne stvari - objasnio je Perković za Informer.

Značenje kamena se uklapa u ono što Đoković u poslednje vreme potencira. Srpski teniser često priča o duhovnosti, meditaciji, pronalaženju unutrašnjeg mira.

Posvećen meditaciji

On je početkom septembra bio govornik na seminaru u Španiji "Ljubav i mir", gde mu je društvo pravio brat Marko. Tom prilikom je objasnio zašto smatra meditaciju važnom.

- Zamislite da je vaš um čisto nebo, a vaše misli su oblaci. Važno je sagledavati stvari iz šire perspektive, jer onda možete da birate misli i emocije sa kojima želite da se povežete. Zato je meditacija tako važna - govorio je Nole smirenim glasom.

AP PHOTO

Fanovi su takođe primetili da njihov idol više ne nosi krst.

- Kriza identiteta. Umesto drvenog, svetogorskog krsta, Novak danas nosi roze srce oko vrata, verovatno od nekog poludragog kamena... Nisam bogomoljac, on nije, ali ima tu nešto. Šteta -  jedan je od komentara na internetu.

AP PHOTO

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bgd

pre 7 godina

Novak se pod uticajem sveznalice Jece okrenuo budizmu i vegan ishrani.

mirko

pre 7 godina

Uticaj neostvarene HIPI zene JOS SAMO DA GA UVEDE U HARI KRISNU

Ljube

pre 7 godina

Koja to cela Srbija priča o tome? Pratim sve medije intenzivno i ovo prvi put čujem. Manite bre Novaka i shvatite da je i on samo čovek sa limitima i smrtnik kao svi mi. Kakve trice i kučine sa aurama, zaštitom energetskog polja i ostale gluposti

slikar

pre 7 godina

Budimo spokojni.to su samo trenutci nemilih desavanja u sportu koji je svako od vrhunskih sportista imao.pa nije on najboljeg trenutno u istoriji pobedjivao od juce posle 17G.Sili ti Nadala.koji je drugi.pa sada je odnos pobeda i poraza u Novakovu korist.sa obojicom.mislim da to nije cista sreca niti slucajnost.vrlo brzo ce se sve stabilizovati.nastavice on svoj pohod ka 17G.S..pa jos i dalje.\n

Zozon

pre 7 godina

Ona njegova zena sektasica je kljuc svega. Zao mi je sto je Nole podlegao drugim kulturama, daleko od pravoslavlja.

OMG

pre 7 godina

Не ваља ти то Ноле, да крст мењаш за камен, не иде то тако.

Majk Tajson

pre 7 godina

Tacno tako, bas zato sto je pao i sto samo Bog sveti zna, ko se sve nije upetljao oko njega i cime mu sve pune glavu, samo ČASNI KRST - rodjeni, moze sada da te spasi !!! Vrati ga pod hitno, pa kako bude, ali ne daj VERU za VECERU !!!

Ćomi

pre 7 godina

E kakvim se glupostima bavimo kao i list Informer, sta je bitno sta Đoković nosi oko vrata i koji je na rang listi, uz duzno postovanje zabole me, neka je živ i zdrav.. Treba svi da gledamo svoje živote i borimo se za sebe i svoje bliznje.. Pustite gluposti, ionako ih je previše

Mića

pre 7 godina

Đokoviću. PS Da li ima iko da ti kaže da ne izvodiš egzibicije i gađaš sa loptom linije da bi izmamio aplauz. Igraj u polje i poentiraj!!

NN

pre 7 godina

Јбт, у свим новинама остављаш исти комента. Мниго ти је стало.

branko

pre 7 godina

Umesto sto menja ogrlice bolje da promeni zenu i nadje jednu zdravu ,situ ,jedru ,i da mu da malo zenske energije

boske100

pre 7 godina

Bojim se da je malo puko\'. A žena mu vodi GLAVNU riječ u svemu. Vjerovatno gospođi smeta da je samo njegova sjenka pa mu je sigurno pripretila možda i razvodom ako ne bude njen vojnik. Nole, Nole, hvataj se prve prilike pa do Svete Gore. \n

GLUMICA

pre 7 godina

ne da menja veru i nacin ishrane POD HITNO da promeni onu dokonu neostvarenu domacicu koja ga prvo odvojila od porodice,pa drustva,sad od VERE...a radi i na tome da ga odvoji od svog tima....ona ga definitivno vuce dole...

iscander

pre 7 godina

što je bitno što nosi oko vrata?pa i da je budist ili nešto drugo opet nastupa za Srbiju i pomaže ljudima...nemoraju svi u Srbiji biti pravoslavci a niti su to u Rusiji što mnogi pišu...u Rusiji su milijuni nepravoslavaca tek toliko....a u crkvu ide tek oko 18% redovito ljudi....

miki

pre 7 godina

Neznam zašto se samo Rusi uzimaju za primer vere,recimo Grci su 100% pravoslavni i nekih 85% ide u crkvu.Čini mi se da je to bolji primer od Rusa.

Ljubo

pre 7 godina

Otisli ste ( smo ) predaleko ,...sobzirom da nismo teniska nacija ,Novaka vise podrzava Srbija i svo srptstvo vise iz pravoslavnog ugla i vijerskog nego iz tradicije i ljubavi za tenis ...ovo sto Srbi rade svom Djokovicu ,to ne bi ni Nadal ,ni Federer legenda izdrzali od svoje nacije ...gluposti i smanjite malo ,....da nema politike u sportu , ima ,da se nesto sumnjivo nevdesava ,desava se ,...tenis je burzujski sport ,to su milijarde u pitanju,Englezi imaju problem ozbiljan ....

posmatrac

pre 7 godina

Kako glup tekst , majko mila. Posle se pitaju zasto decko zivi u Monte K. A sta tek reci z akomentare..?? U Srbiji je neko odavno ugasio svetlo.

DS

pre 7 godina

Jeca je nadobudna intelektualka koja je jednom rekla da su on ai Nole zajedno prozivljavali njene ispite i njegove GS-ove,dakle,ona izjednacava njene ispite na marketingu koje svaka budala moze poloziti i njrgove GS-ve kouje su osvajali samo izuzetni teniseri. Druga stvar,Jeca je postala opsjednuta prirodom i Novaka i Stefana vraca u prirodu,imaju neki ritual grleci drvo,a glavni artikli u ishrani su joj salatice i razne trave,"zdrava hrana" koje narucuje cak i iz Londona. Tako da ocekujem da Jeca predlozi Novaku i Stefanu da svi malo podrezu noseve kako bi nesmetano mogli da pasu na livadi. A,skidanje krsta sa vrata je gubitak duha,identiteta i mentalne stabilnosti sto se da primjetiti kod Novaka od RG pa na ovamo.

Ljube

pre 7 godina

Koje si ti ispite položio pametnjakoviću? Šta ste se okomili na tu ženu ni krivu ni dužnu, ako vama i vašim nakaradnim merilima ne valja to je vaš problem, njemu očigledno odgovara i koga uopšte briga šta vi mislite

Darko

pre 7 godina

Nole, vrati se ti krstu! Krst je tvoj i molitva je tvoja. Sa verom u Boga se sve može učiniti.

ratko

pre 7 godina

nesto neznam dali je cepao majice i bacao reket dok ga je cuvao krst.jak je on izvuci ce se ne brinite.

Dado

pre 7 godina

Krst je sila i znamenje Krst je spasenje! Novace Krst oko vrata veru u srce!

Lusi

pre 7 godina

Definitivno da je doslo do promene u izgledu, u igri, u raspolozenju. Sve uticaj one male manipulantkinje sa belim osmehom vestackih zuba... Mora da se sabere Nole ! Nadam se da ce njegovi roditelji i braca imati uticaja!

Anarhista

pre 7 godina

Imao je svet na dlanu,... i potom se ozeni. Cudni su putevi djavolski.

carlos

pre 7 godina

A sto se niko ne upita da mije mozda doslo vreme TESTIRANJA?

mirjana

pre 7 godina

Ceo svet se vrti oko krsta.A mnogi nisu svesni toga.A cinjenica je da je Novak I od vecih igraca gubio i nikada nije gubio kontrolu da cepa majicu i lomi reket(koji mu je dao hleb i slavu)ovo je stvarno necuveno od jednog prvaka sveta.Sam bog zna sta se sa njim desava.Ali da se odvoji od krsta za vreme igre,to nesto I neko ima debelog uticaja na njega.Ranije ga nosio javno za vreme igrepreko majice, pa onda tajno ispod majice a sada nikako.Kod svake pobede se javno krstio ni toga nema nego ljubi zemlju i od sebe podize ruke prema gore kao neki nepravoslavni znak.Reklo bi se "JOGA"

Marijana

pre 7 godina

Nole je i dalje veliki sporista , veliki covek , koji kao i svi drugi ima pravo na poraze !Ne verujem kakvih sve komentara ima , kakav smo to mi narod...a i ovaj tekst !!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija