• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Radošević

18.10.2016

10:30

ĐOKOVIĆ U PARIZU BRANI PRVO MESTO! Srpskom teniskom asu ozbiljno ugrožen tron!

Tenis

ĐOKOVIĆ U PARIZU BRANI PRVO MESTO! Srpskom teniskom asu ozbiljno ugrožen tron!

Podeli vest

Najbolji svetski teniser Novak Đoković bi već posle turnira u Parizu, koji počinje 31. oktobra, mogao da ostane bez prvog mesta na ATP listi

Ukoliko Nole ne stigne do finala francuskog mastersa, a Endi Marej osvoji taj turnir i prethodni koji igra u Beču, 7. novembra doći će do smene na tronu posle 121 nedelje.

Međutim, Novakove šanse da završi godinu na vrhu ATP liste ni tada ne bi bile izgubljene. Čak i kada bi ispao u prvom kolu Pariza, Đoković bi ostao u trci za prvo mesto.

Ipak, da ne bi prekidao vladavinu idealno bi bilo da odbrani tron u Francuskoj. Ukoliko bi to uradio, na Završnom mastersu bi mu bile neophodne samo tri pobede da godinu završi kao prvak. 

Bolitijeri: Đoković je savršen

Reuters

Teniski trener Nik Bolitijeri veruje u Novaka Đokovića jer ga smatra savršenim teniserom.
- Za 60 godina karijere nisam video boljeg igrača. Nema slabosti, fizičkih, psihičkih ili tehničkih. Pokušajte da ispratite njegovu i Marejevu pripremu za sezonu. Bukvalno su životinje - ističe Bolitijeri.

Bolji nego u Kini

Postoji još nekoliko scenarija po kojima Đoković ostaje prvak sveta na kraju godine, ali on se ne bavi kalkulacijama.

- Još ništa nije gotovo. Imamo još dva velika turnira, Pariz i London. Pokušaću da budem spreman za sezonu u zatvorenom. Prethodnih godina sam igrao prilično dobro u tom periodu. Potrudiću se da budem bolji nego u Šangaju - istakao je Novak.

Marej mu, naravno, neće olakšati posao. 

- Treba da osvojim još tri turnira kako bih sigurno bio prvi. Nije to lako kao što zvuči, ali neću odustati. Možda mi se nikada više ne ukaže ovakva šansa za prvo mesto na svetu. Verujem da mogu da se dokopam trona, što sam dokazao poslednjih meseci. Zato se neću štedeti u predstojećem periodu - jasan je Marej.

Pad legendi

Britanac je na jučerašnjoj ATP listi smanjio prednost na 2.415 poena u odnosu na Đokovića, pošto je trijumfovao u Šangaju, a Novak je zaustavljen u polufinalu. Osim Marejevog pomaka, najinteresantnije je to što posle 13 i po godina Rodžer Federer i Rafael Nadal nisu u top 5. Švajcarac je sa sedmog pao na osmo mesto, a Španac sa petog na šesto.
 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17