• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.10.2016

15:29

FEDERER BRINE ZA NOVAKA: Verovatno se zapitao - "Zašto i dalje igram?", ali verujem da će opet pobeđivati!

Tenis

FEDERER BRINE ZA NOVAKA: Verovatno se zapitao - "Zašto i dalje igram?", ali verujem da će opet pobeđivati!

Podeli vest

Švajcarski teniser Rodžer Federer istakao je da ga uznemiruje to što Novak Đoković prolazi kroz krizu, kao i da nije verovao da će Srbin izgubiti finale Ju Es opena od Stana Vavrinke

- Novak prolazi kroz krizu i to me uznemirava. Ali, kada osvojite sva četiri grend slema u nizu, tada počinje nova karijera. Morate da se zapitate: "Zašto i dalje igram?". Morate da promenite mentalitet i vidite koji su vam ciljevi - rekao je Federer i dodao:

- Ponekad to traje nedelju dana, mesec, godinu, ili više nikada ne pronađete pravi osećaj. Nije do toga da je Đoković igrao loše. Ali sve dok on bude igrao, pobeđivaće, jer je veoma dobar igrač - izneo je svoje mišljenje rekorder po broju grend slemova (17).

Kada osvojite sva četiri grend slema u nizu, tada počinje nova karijera. Morate da se zapitate: "Zašto i dalje igram?"

Rodžer Federer, teniser

On je prokomentarisao i rivalstvo Novaka Đokovića i Stana Vavrinke, koji su se sastali u finalu Ju Es opena.

- Nisam verovao da Vavrinka može da pobedi. Ne zbog toga što imam nešto protiv njega, već zbog toga što sam mislio da je nemoguće da Đoković izgubi u finalu tog turnira - istakao je Federer. 

On zbog problema sa kolenom nije igrao još od Vimbldona, ali istakao je da je život lep i bez tenisa, a odgovorio je i na pitanje da li će naredna sezona biti njegova poslednja u profesionalnoj karijeri.

- To zavisi iz kog ugla gledate. Očekujem da igram dobro, inače ne bih pravio ovako veliku pauzu. Kada sam odlučio da preskočim Olimpijske igre, rekao sam sebi da je to dobro za moje telo, možda i za moj život po zavšetku karijere - poručio je Švajcarac i nastavio.

- Ovakva pauza posle 20 godina tenisa ne može biti pozitivna stvar. 2018? To je godina u kojoj se nadam da ću i dalje igrati. Ali pre svega moram da ostanem miran i odigram četiri turnira: Hopman kup, Autralijan Open, Dubai i Indijan Vels. Još sam daleko od povlačenja, ali se nadam da ću odluku o tome doneti ja, a ne moje telo - zaključio je Federer.

AGASI SE UPOREDIO SA ĐOKOVIĆEM: Moja igra je najsličnija Novakovoj, ali on je mnogo bolji defanzivac! 

(VIDEO) NOVAK OVAKAV INTERVJU DO SADA NIJE DAO! Pogledajte kako je odgovarao na pitanja!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jogi

pre 7 godina

Sad je \"zabrinut\",a kad Nole pobedjuje onda nema pohvala,vec komentara kao imao je srece,protivnik je bio povredjen itd. KOJI LICEMER.\n

Ljube

pre 7 godina

Za divno čudo izuzetno korektna izjava i vrlo tačna, jer, ako neko zna kakav je to osećaj, to je sigurno Rodžer. Zna on odavno da mu je kraj karijere blizu ali zašto ne igrati, pa i sa prosečnim rezultatima, kad mu to od sponzora donosi 50M$ godišnje, naspram 3-4M$ od nagrada sa turnira

DS

pre 7 godina

Novak jeste u krizi i Fedex je tacno rekao da se zasitio tenisa kad je osvojio sve,a kad ce mu proci ta kriza,vidjecemo. Fedexu je savakako drago sto je Novak u krizi da ne bi dostigao njegov broj sedmica na No1,302,a Nole sada ima 220, i broj GS-va,17,nole ih ima 12.. Medjutim,Novak jos ima sansu da stigne broj njegovih GS-va a znamo da je Nole bolji od njega u medjusobnim susretima,H2H,da je osvojio vise Mastersa 1000 i da je jedini osvojio 8 od 9 Mastersa 1000 i nedostaje mu samo Sinsinati,da je zaradio vise para od turnira od njega. Naravno da Fedex zeli da postane najbolji teniser svih vremena,ali ce ipak morati sacekati kraj Novakove karijere.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija