• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.11.2016

00:05

NOVAK POŠTENO NA KRAJU SEZONE: Igrao sam užasno u finalu i drugoj polovini godine, ali ništa ne može da traje večno

Tenis

NOVAK POŠTENO NA KRAJU SEZONE: Igrao sam užasno u finalu i drugoj polovini godine, ali ništa ne može da traje večno

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković dugo je sedeo pred novinarima na kraju mastersa u Londonu, koji je ujedno i kraj sezone za njega, koji je okončao porazom od Endija Mareja i definitivnim ostankom na drugom mestu ATP liste na kraju godine

Đoković je sumirao utiske posle finala, u kojima je priznao da je igrao - užasno.

- Očekivao sam od Endija da igra na visokom nivou, znao sam da neće biti umoran i pored teškom meča u polufinalu. Problem je što sam ja igrao užasno. Pravio sam previše grešaka, pogotovo iz bekenda. Nije ovo bio moj dan. S druge strane, sve pohvale za Mareja, koji je bio psihički jak, birao je prave udarce i stalno me terao na dodatni udarac. Zaslužio je da pobedi - rekao je Đoković.

On je priznao da ga je u presudnim trenucima skupo koštalo to što nije imao mnogo jakih mečeva poslednjih meseci.

- Osetio se nedostatak tih teških mečeva u mojoj igri u presudnim trenucima.  Baš to je imao Endi, sve ih je dobio, ima sjajan niz i zato se osećao mnogo sigurnije u dugim razmenama i znao je baš šta treba da uradi u pravom trenutku - istakao je Đoković.

 

Srpski teniser je priznao da druga polovina sezone nije bila dobra za njega.

- Ovih pet-šest meseci nisu bili idealni. Mislim da sam mogao da prođem bolje na nekim turnirima. Ipak, igrao sam u finalu Rolan Garosa, pa ovde u Londonu. I dalje je lep uspeh stići do finala. Ipak, postavio sam samom sebi visoke standarde poslednjih godina... Ali, normalno je da u nekom delu karijere osetite i ovakve situacije, da nemate dobru polusezonu, kao što su bile one u poslednje tri-četiri godine - priznao je Đoković.

Novak je još jednom istakao da je osvajanje Rolan Garosa u velikoj meri uticalo na ostatak sezone.

- Tu sam potrošio mnogo emocija, trebalo mi je vremena da se vratim, da saberem utiske, ali ga nisam imao. Već posle nekoliko nedelja sam morao ponovo na teren i mislim da sam zbog toga platio ceh. Iskreno, baš se radujem što ću sada imati mesec i po bez ijednog turnira - istakao je Novak.

 

On je rekao da posle svega ne razmišlja o gubitku broja 1 na ATP listi.

- Iskreno, ne mislim sad o tome. Hajde da malo pustimo Endija da uživa u svom uspehu... Svaka godina je evolucija za mene, svaka je drugačija. Teško je stalno ponavljati velike uspehe, ništa nije večno. Pristižu novi igrači, ovi sadašnji su sve jači, isto to pokušavam i ja. Nekada mi uspeva, nekada ne. Sve u svemu, ovo je za mene još jedna lekcija koju moram da prihvatim i da posle nje budem pametnji čovek i bolji igrač - zaključio je Novak Đoković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nina

pre 7 godina

Novace sve cestitke.I dalje si uspesan kao sportista i kao covek .Ti si nesto posebno i vredno na ovom svetu u ovom trenutku .\n\n

babuska

pre 7 godina

Sa Englezima je stvarno sve moguce . Hajde da mu verujemo , da je samo prolazan period . Nije ni on masina . Postoje i druga zadovoljstva u zivotu , kao naprimer , dete.

illy

pre 7 godina

Najvece zadovoljstvo u zivotu je imati Vucica za Premijera.

mare

pre 7 godina

Debilu iskompleksirani, kakve veze Novak ima sa politikom i politicarima ??? Secas li se da posle prvog osvojenog AO nije hteo na balkon u Beogradu da ga ne bi svojatala tadasnja vlast, a koliko vidim ni danas nije promenio svoj stav u odnosu na politicare. Nole je najveci brend Srbije, politicari su prolazni, Nole je odavno usao u istoriju Srbije i ostace tu vecno

stefke

pre 7 godina

Ono sto me odusevljava kod Novaka, je sto on ni jedan od svojih poraza na terenu ne gubi kao Covek vec kao igrac. Svakako ste primetili da do sada kao Covek i Licnost nije izgubio ni jedan svoj sportski poraz, sto ga bitno razlikuje od ostalih tenisera, koji su nanizali mnogo sportskih pobeda ali su i pogubili mnogo vise nekarakternih i neljudskih meceva. Tu je nas Novak neporazen u svim svojim duelima i u tome se razlikuje od svih drugih sportista.

dane

pre 7 godina

Nakon onakve igre sa nisikorijem ovo me navodi samo na sumnju da je bilo prodaja meca.,

boca

pre 7 godina

Apsolutno si u pravu jer to samo slepac nije mogao da vidi

Ana

pre 7 godina

Ne bi Novak prodao meč, njemu novac ne treba, ali znajući da ima posla sa Englezima, vrlo je moguće da je u pitanju neka prljava igra ili ucena. Oni su spremni na sve da njihov čovek bude prvi! Nole, volimo te zbog toga što si takav čovek i igrač! Da više nikada ne uzmeš reket u ruke, ti si za Srbiju najbolji igrač zauvek!

ako

pre 7 godina

pobedili su mrzitelji koji ga godinama neskriveno mrze jer nije jedn od njih. ovo je poruka za sve nas. za sve male narode, a pogotovo srbe. neće nam se dati da budemo pobednici, pa ni u tenisu, ni u umetnosti, u nauci, nigde....užasan zapadni, imperijlani svet samozaljubljen u sebe spreman da uništi, otruje, bombarduje, usmrti svakoga ko nije deo njih ko ih ne sluša. novak je sve uradio, svojom ljudskošću, dobrotom, radom, humanošću, šarmom, sportskim duhom...ali prosipati ''bisere pred svinje'', ...rezultat je uništenje novaka. on je opasan kao paradigma i simptom da i male zemlje imaju snagu, kapacitet, genijalnost, imaginaciju. to je - nedopustivo. a, ako je ucenjen, kao što neki kažu...onda je to prevelika cena. u tom slučaju treba da se povuče.zbog sebe, svog zdravlja i zbog poruke koju bi,u tom slučaju posao. ne bi bilo fer, prema sebi, da dopusti da ga mrcvare najgori i da svojim nepovlačenjem hrani pokvarenost, laž i licemerje.

amigo

pre 7 godina

jednostavno covek ce iduce godine nastaviti sareno,,ko zna zasto je to dobro,,mozda za njega samog najbolje,,

Kyma

pre 7 godina

VITEZ, novaku je učinjena ponuda koju nije smeo da odbije.............\n\n

Miroslav

pre 7 godina

Veoma je zanimljivo da je neverovatna razlika u igri za samo 24h. Japanca je bukvalno "ubio" a sa Britancem igrao baš nikako. Da sam se na primer kladio ja bih se kladio na Noleta i naravno izgubio pare. Pre nekoliko nedelja je pisalo da će Britanac morati da bude prvi pa sve ovo izgleda jako sumnjivo a u igri su velike pare. Pre nekoliko godina Nole je izgubio od Mareja na Vimbldonu a već sutra dan veoma škrti Englezi su uplatili nekoiko miliona u fond njegove supruge. Kao da su oni za to bili već spremni. E sad kažite da nisam kako treba.

KOMITA

pre 7 godina

Novače , u pobedama i u porazima si uvek naš, jedinstven.

milunher

pre 7 godina

Kao u svim sportovima i u tenisu postoji mafija,to je to.Englezima nikad ne treba verovati

Igor

pre 7 godina

Nole da si nam ziv i zdrav 100 godina ti i tvoja porodica,zahvaljujuci tebi za Srbiju su svi culi.Samo napred i glavu gore jer tebe Srbi vole,

boca

pre 7 godina

Sramota!!!Onako da odigra polufinale a ovako finale.Od danas samo gledam seriju Mućke sa Rodnijem i Delom.

zoran

pre 7 godina

Ovaj decko zaista misli da se mi zakopcavamo na ledja...!!?? Ovo je vredjanje ljudske inteligencije. Bez namestanja ti nisi mogao da izgubis 8500 bodova razlike od RG do ovog finala. Gledah mec sa prijateljom englezom, ovde u U.K. Posle prvog gema covek se nasmeja I rece:"Pa ovo je fiksiran mec." Pa, sada ti vidi koliko je bilo providno. No, time se niko nece baviti , jer iza svega je britanska ruka. Steta, ali u taj krug si usao kada si namestio mec 2013 I omogucio Endiju da uzme prvi Vimbldon. Nema sanse da ikada vise odgledam tvoj mec. Dzabe titule I novac prijatelju moj.

zoran

pre 7 godina

Zanimljivo kako je Marej bas preko Novaka dosao do prvog US opena 2012,Wimbl 2013,do prve zlatne olimpijske u polufinalu na wimbl.i sad zavrsni masters po prvi put osvaja preko Novaka.Cudno da bi bilo slucajno.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija