• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: newsweek.com

25.11.2016

11:16

I AMERIKANCIMA SVE JASNO: Evo zašto je Novak Đoković i dalje najbolji teniser sveta!

Tenis

I AMERIKANCIMA SVE JASNO: Evo zašto je Novak Đoković i dalje najbolji teniser sveta!

Podeli vest

Na ATP listi na kraju 2016. godine Endi Marej je broj 1 i to niko ne može da ospori, ali američki sportski statističari došli su do lakog zaključka da je i dalje istinski najbolji teniser sveta Novak Đoković i to dokazali

 

 

Kako prenosi američki "Njuzvik", kada se upotrebi sistem ELO rejtinga, koji se odavno koristi u šahu i zavisi ne samo od "običnih" pobeda, nego i od toga koliko je jak rival pobeđen, jasno se vidi da je Đoković i u 2016. godini bio daleko ispred Mareja.

Novak Đoković je do svojih titula dolazio pobeđujući u finalima rivale čiji je prosečni rejting 5,2 mesta, dok je prosečan rival Endija Mareja bio na 12,5 mestu! Dakle, Britanac je imao neuporedivo lakše protivnike u borbi za trofeje nego Srbin.

Još drastičnija je razlika kada se pogledaju polufinala! Đoković se za mesto u finalu borio sa rivalima čiji je prosečni rejting bio 8,7 mesto, dok je Mareju 14,6!

Prema tome, jasno je da se Endi mnogo toga otvorilo i da je osim znanja i veštine, Britancu i sreća bila obilato naklonjena u drugoj polovini godine.

Uz sve to, vredi pogledati i međusobne uspehe u 2016. godini. Novak je osvojio dva grend slema, a Endi jedan, Đoković je uzeo četiri mastersa, a Marej tri (plus završni turnir), dok je u međusobnim mečevima u ovoj godini rezultat 3:2 za Srbina.

Štaviše, od Rolan Garosa do završnog mastersa u Londonu, koliko je trajao Đokovićev pad u formi, samo se jednom sreo sa Marejem i to u finalu poslednjeg turnira. 

Sve u svemu, Endi je na kraju godine broj 1, ali brojke jasno govore da je Novak i dalje bolji teniser. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
xxx

pre 7 godina

Cudi me da su to ameri izneli u javnost kad svi znamo da nole ubedljivo ima jake protivnike u svakoj grupi na turnirima ima podaci su tu da se citaju jasno kao dan

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija