• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Radošević

15.12.2016

12:19

(FOTO) ANA KOPIRA NOVAKA! Ivanovićeva ne jede meso, prešla na živu ribu!

Tenis

(FOTO) ANA KOPIRA NOVAKA! Ivanovićeva ne jede meso, prešla na živu ribu!

Podeli vest

Ivanovićeva na Instagramu postavila fotografije svojih obroka, koji se sastoje uglavnom od žitarica, voća i povrća. Pravilna ishrana je veoma važan deo života svakog sportiste, poručila je ona

Srpska teniserka Ana Ivanović krenula je stopama Novaka Đokovića i odrekla se mesa! Ipak, vršnjakinja svetskog broja dva nije tako striktna po pitanju vegetarijanstva, pa često jede ribu, morske plodove i ne hrani se isključivo presnim biljem.

Srpkinja već godinu i po dana promoviše zdravu ishranu i često se na društvenim mrežama hvali obrocima koji se baziraju na žitaricama, svežem voću i povrću.

Jede i plodove mora
Suši i sveža seckana riba su mi omiljeni jer su zdravi i puni korisnih sastojaka
Ana Ivanović, srpska teniserka

- Pravilna ishrana je veoma važan deo života svakog sportiste. Dobro izbalansirana dijeta održava moje telo zdravim i punim energije - istakla je Ana i dodala da se trudi da jede organsku i zdravu hranu.

Potrebno gorivo

Ona i Novak otprilike u isto vreme su počeli da baziraju većinu ishrane na biljkama.

- Nema mnogo profesionalnih sportista koji su vegetarijanci. Uvreženo je mišljenje da na ovom nivou morate da jedete meso. Ali u životu se ništa ne mora, osim da se umre. Tako se hranim skoro dve godine. Jedem povremeno ribu - otkrio je ove godine Novak.

Ivanovićeva takođe nije mogla da se odrekne ribe, posebno sušija, koji se pravi od sveže ribe, a koji je više puta isticala kao omiljenu hranu.

- Da bih igrala kako treba, mom telu je potrebno gorivo. Suši i sveža seckana riba su mi je omiljeni jer su zdravi i puni korisnih sastojaka - naglasila je Ana.

Švajni je vodi po restoranima

Ana retko sprema sebi hranu, jer se ona i njen suprug, fudbaler Mančester junajteda Bastijan Švajnštajger najčešće hrane van kuće. Tako su početkom nedelje išli u luksuzni restoran u selu udaljenom sat vremena od Mančestera. Na meniju ove gostionice ima i popularne "superhrane" (bobičasto voće, hrana bogata vlaknima...), ali i sirovih specijaliteta, što Ivanovićeva takođe konzumira.

Međutim, ishrana bez mesa nije se dobro odrazila na rezultate naše teniserke. Otprilike kada je počela da je praktikuje, njen rang je počeo znatno da opada dok se nije potpuno srozao, i to na 66. mesto WTA liste, na kojoj je trenutno 63. U ovom periodu Ana nije osvojila nijednu titulu. Ona već dve sezone nije podigla trofej ni na jednom turniru, a ove godine nije igrala nijedno finale.

Mršavija i brža

Ana je sa dijetama počela da eksperimentiše još 2012. Tada se krajem godine bukvalno "prepolovila", pa su se mnogi pitali da se ne radi o nekom zdravstvenom problemu.

- Jesam izgubila na težini, ali ne mislim da je išta drastično. Otkako sam smršala, trudim se da radim na snazi. Osećam se lakše kad sam mršavija i to mi pomaže pri kretanju na terenu - rekla je tada Ivanovićeva.

 

 

A photo posted by Ana Ivanovic (@anaivanovic) on Apr 6, 2016 at 4:56am PDT

 

 

 

A photo posted by Ana Ivanovic (@anaivanovic) on Apr 12, 2016 at 7:30am PDT

 

 

 

A photo posted by Ana Ivanovic (@anaivanovic) on Jul 29, 2016 at 11:21am PDT

 

 

 

 

 

A photo posted by Ana Ivanovic (@anaivanovic) on Nov 25, 2016 at 6:03am PST

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Car

pre 7 godina

Zato su ti i rezultati takvi kakva ti je i ishrana ,a i Novak ce te brzo stici posto je on jos revnosniji.

Leo

pre 7 godina

Njanjava je od uvek bila opicena i vec dugo nema nikakve rezultate pa nas je briga za nju ali Novaka voli cela Srbija i ponor u ludilo uz pomoc dokone zene i brace svima tesko pada

Ljubo

pre 7 godina

Privatni zivot ,a Ani i Novaku hvala za sve do sada ,upisali su se na listu svetskog i srpskog tenisa.Ko voli Srbiju ,volice i Vas dok postoji.

andjelka

pre 7 godina

ali vam je naslov jede zivu ribu i ja jedem kad idem u japanski restoran obozavam japansku kuhinju

DS

pre 7 godina

Davno sam od djece naucio jednu divnu vegetarijansku pjesmicu,ali ne znam ko je autor.:"Bio kozi rodjendan pa je goste zvala,kuce mace,goluba i dva vrapca mala.Svakome je u tanjir suvog lisca dala,rekli gosti jadni,hvala,nismo gladni".

Nemanja

pre 7 godina

Ana da postane kanibal ,boli me uvo ,totalno neinteresantna persona

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17