• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Radošević

20.01.2017

08:30

NIJE OVO NOVAKOV KRAJ! Teniski stručnjaci veruju da će se Đoković vratiti posle šokantnog poraza

Tenis

NIJE OVO NOVAKOV KRAJ! Teniski stručnjaci veruju da će se Đoković vratiti posle šokantnog poraza

Podeli vest

Australijan open nastavlja se bez šestostrukog šampiona Novaka Đokovića već od drugog kola, ali stručnjaci tvrde da to ne znači da je naš as završio sa osvajanjem grend slem titula

Nole je šokirao čitavu planetu izgubivši od 117. tenisera sveta Denisa Istomina iz Uzbekistana sa 7:6 (10:8), 5:7, 2:6, 7:6 (7:5), 6:4.

Đokovića nikada ranije na grend slemovima nije pobedio igrač van top 100. Prvi put od 2006. srpski

Starsportphoto©
 

teniser se ovako rano oprostio od Melburna, gde je osvajao titulu u prethodne dve godine.

Trenutna kriza

Uprkos tome, Nikola Pilić, Bogdan Obradović i Radmilo Armenulić upozoravaju da je prerano otpisivati Novaka.

S obzirom na to da je branio titulu, Novak će ostati bez 1.955 poena, što dodatno komplikuje borbu za povratak na prvo mesto sa Endijem Marejem, napominje Nikola Pilić.

Starsportphoto©
 

Obradović: Zna u čemu je problem

Obradović nije siguran da li je guru Imaz "uspavao" Novaka, niti da li ga još tište privatni problemi.
- Novak odavno meditira, a da li je preduboko otišao u to, ne znam da procenim. Ne treba biti preterano pametan da bi se videlo kako je Đoković u rezultatskom padu. Neophodno je otkriti razlog za to. On najbolje zna u čemu je problem. Ali neću da dodajem so na ranu. Moramo svi da mu budemo podrška - zaključuje Obradović.

- Veliko iznenađenje. Izgubio je mnogo poena. Kada niste sto odsto na nivou, desi se što se desilo. Melburn jeste njegova kuća, slavio je tamo šest puta, ali ne može doveka da pobeđuje. Dešavalo se Nadalu da osvoji Rolan Garos, pa izgubi od kvalifikanta odmah na Vimbldonu. Kada stignete do 17.000 poena kao što je Novak, možete samo dole, nemate gde gore. Ovo je samo trenutna kriza - jasan je jedan od prvih Novakovih trenera.

Đoković se sa Istominom borio četiri sata i 48 minuta, pa Radmilu Armenuliću nije jasno šta je razlog poraza.

- Jedino logično objašnjenje bilo bi da mu nije bilo dobro, ali nije to, pošto je igrao pet sati. Imao je 72 neiznuđene greške, praktično je samo tako izgubio dva seta. Važno je da u martu na Indijan Velsu i u
Majamiju odbrani bodove. U suprotnom je u problemu. Onda mu je ugroženo i drugo mesto na ATP listi
- ističe nekadašnji selektor Jugoslavije i nastavlja:

- Težak poraz, ali mora što pre da ga zaboravi. Treba da vidi sa trenerima gde škripi. Nije važno koji je na rang-listi, važno je da se vrati prepoznatljivoj igri.

Falila brzina

Đoković na dva od poslednja tri grend slema nije prošao dalje od trećeg kola, na Vimbldonu u julu i sada u Melburnu.

To mu se nije dogodilo u prethodnih 28 učešća na najvećim turnirima. Bogdan Obradović je u šoku.

- Veoma sam potresen. Kao što je Beker rekao, Novak nije imao brzinu u udarcima. Prerano je pričati o bilo kom kraju. Ovo je početak sezone. Jesmo navikli da u mečevima kada se lomi Đoković ipak pobedi. Ali dešava se i ovo - kaže doskorašnji selektor tenisera Srbije.

ĐOKOVIĆ POSLE ŠOKANTNOG PORAZA: Teško mi je, ali ovo je jedan od onih dana!

(FOTO/VIDEO) NOVI NOVAKOV DEBAKL! Đoković ispao u 2. kolu Australijan opena od 117. igrača sveta!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miki

pre 7 godina

Biće sigurno još poneka pobeda a još više poraza jer Noletu je "pukla" glava (verujem emotivno). Za to je potrebno puno vremena da se sastavi. Takav je život. Bilo pa prošlo a nije moralo!

Car

pre 7 godina

Steta da zavrsi karijeru na ovakav nacin uz pomoc sektasa meditacija i "eksperimentisanja" sa hranom uz pomoz zene, steta

analitičar

pre 7 godina

Šta god oni kažu ,desi se suprotno.Nakon objavljenog žrijeba za AO , tvrdili da će se Novak prošetati do titule,a mi juče vidjesmo kako se juče "prošetao!

SlobodaNarodu

pre 7 godina

Zelene vegan bobice nisu hrana za sportase, to cime ga Jelena hrani, je mozda dobro za one koji nisu izlozeni fizickom naporu. Kao nadgledanje posluge u kuci, ali ne i za trcanje po tri sata po vrelim sportskim terenima.

Mira

pre 7 godina

Po simptomima plasim se da Novak ima problem sa zdravljem...simptomi njegove bolesti su tu ...premrsavost letargija umor ...znamo mi koji od slicnih bolesti bolujemo.On se bori i zato menja ishranu ne sto hoce vec sto MORA...

Steva

pre 7 godina

Neka plati porez Srbiji bre pa jeka sektasi koliko oce!!! Zbog takvih i jesmo na dnu!!!!

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija