• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.01.2017

13:54

VAVRINKA DA ZAHVALI RODŽERU! Federer: Pomogao sam mu da bude ono što je danas!

Tenis

VAVRINKA DA ZAHVALI RODŽERU! Federer: Pomogao sam mu da bude ono što je danas!

Podeli vest

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u polufinale Australijan opena, a za finale će se boriti protiv sunarodnika Stana Vavrinke

Federer je u četvrtfinalu eliminisao Mišu Zvereva posle tri seta - 6:1, 7:5, 6:2.

- Posle dobrog prvog seta sve je bilo lakše. Drugi set je bio najvažniji i dobro je da sam uspeo da vratim brejk jer je on tada igrao baš dobro. Bio je lep meč i mislim da sam igrao odlično. Miša je odigrao sjajan turnir i veoma mi je drago zbog njega - rekao je Federer posle meča.

Stan je postao odličan igrač i veoma to poštujem. Sećam se da sam mu često davao savete kako da gradi svoju karijeru

Rodžer Federer, teniser

NAredna prepreka na putu ka 18. grend slem trofeju biće mu Vavrinka, sa koji je do sada odigrao 21 meč i ima 18 pobeda.

- Kao i protiv mnogo najboljih igrača sveta, i protiv Stana sam često igrao dok je bio mlađi. U svetlu međusobnog skora to je verovatno prednost, ali ne marim mnogo za te brojeve. U početku se mnogo mučio na brzim terenima, nije se osećao prijatno. Ako sam ikada mislio da će mu neki grend slem odgovarati mislio sam da može da bude odličan na Rolan Garosu jer se lakše kretao na šljaci - istakao je četvorostruki šampion Australijan opena, i dodao:

- Mislim da je veoma napredovao na svim podlogama, uključujući i travu ali i dvorane. Postao je odličan igrač i veoma to poštujem. Dopada mi se ta njegova transformacija i to pokazuje koliko daleko možete da dogurate ako verujete u sebe - hvalio je zemljaka Federer.

On je istakao da je uvek savetima pomagao mlađem saigraču iz Dejvis kup reprezentacije.

- Ne sećam se kako i kada su promene počele da se događaju. Sećam se da sam mu često davao savete kako da gradi svoju karijeru. Ono što mi se kod njega dopadalo uvek jeste da je prihvatao na pravi način stvari koje sam mu govorio. Takođe, i ja sam često pitao njega za savet. Često razgovaramo, posebno tokom obaveza u Dejvis kup reprezentaciji, ali uglavnom sam ja bio taj koji je davao savete - zaključio je Federer.

FEDEKS PROTUTNJAO DO POLUFINALA! Federer pregazio Zvereva i zakazao duel sa Vavrinkom!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija