• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.02.2017

11:36

FORBSOVA LISTA: Ronaldo najviše zaradio u 2016, Đoković na šestom mestu!

Tenis

FORBSOVA LISTA: Ronaldo najviše zaradio u 2016, Đoković na šestom mestu!

Podeli vest

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo ostvario je najveću zaradu od svih svetskih sportista u 2016. godini, dok je srpski teniser Novak Đoković na šestom mestu

 

Ronaldo je samo u 2016. godini inkasirao 88 miliona dolara, od kojih je 56 miliona dobio kao zaradu u Real Madridu, a 32 miliona je stekao od sponzorskih ugovora.

Na drugom mestu je Lionel Mesi, fudbaler Barselone, sa 81,4 miliona dolara, od koji je 53,4 miliona plate i 28 miliona od sponzora.

Za njima slede košarkaš Lebron Džejms sa 77,2 miliona (23,24 + 54), teniser Rodžer Federer sa 67,8 miliona, iako je propustio skoro celu godinu, pa mu je gotovo cela zarada samo od sponzora (7,8 + 60), a na petom mestu je košarkaš Kevin Djurent sa 56,2 miliona (20,2 + 36).

Srpski teniser Novak Đoković je na šestom mestu sa 55,8 miliona dolara inkasiranih u 2016. godini, od kojih je 21,8 miliona od turnira i 34 miliona od sponzora.

Posle toga idu Kem Njuton, as američkog fudbala (53,1 milion), golfer Fil Mikelson (52,9)...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
boban

pre 7 godina

240 hiljada evra dnevno??? Ronaldo zaradjuje 1200 prosecne mesecne plate gradjana Srbije? E da je ziv moj otac, sad bi mu sve reko sta mislim, terao me da zavrsavam fakultete, zavrsio dva i to sto ovaj nepismeni dripac zaradjuje za jedan dan ja ne mogu za 20 godina...e Srbijo, pokvareni dzojstiku\n

zaja

pre 7 godina

A da si recimo u Austriji mislis da bi te platili kao Ronalda zbog tih fakulteta koje kazes da si zavrsio??

zanimljivo

pre 7 godina

Kad su sponzorski ugovori Federer je i dalje najplaćeniji sportista u svijetu,a mnogi ga Novakovi navijači šalju u penziju.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija