• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.02.2017

19:18

SRBIJA U ČETVRTFINALU DK! Zimonjić i Troicki doneli našem timu pobednički poen protiv Rusije

Tenis

SRBIJA U ČETVRTFINALU DK! Zimonjić i Troicki doneli našem timu pobednički poen protiv Rusije

Podeli vest

Srbija je u četvrtfinalu Dejvis kupa! Treći pobednički bod našem timu obezbedio je dubl u sastavu Nenad Zimonjić i Viktor Troicki koji je sa 3:1 (6:3, 7:6, 6:7, 6:4) pobedio Andreja Kuznjecova i Konstantina Kravčuka

Posle prvog dana, Srbija je vodila sa 2:0. Prvi poen Srbiji doneo je Viktor Troicki, pobedom nad Karenom Hačanovim 3:2 posle četiri i po sata velike borbe i pet setova. Prednost je duplirao Novak Đoković kome je Danil Medvedev predao meč pri rezultatu 2:1 za drugog tenisera sveta, a tačku na meč stavio dubl drugog dana nadmetanja u sastavu Nenad Zimonjić/Viktor Troicki. 

A u četvrtfinalu, koje je na programu od 7. do 9. aprila, mogli bismo da igramo sa Španijom ili Hrvatskom.

Srpski dubl je relativno lako dobio prvi set. Napravili su Zimonjić i Troicki tri brejka, lako nadoknadili jedan izgubljen servis gem, pa su na kraju set dobili sa 6:3.

U drugom su naši furiozno krenuli i poveli 3:0. Međutim, malo su se opustili, Rusi su to odmah iskoristili i nanizali pet gemova za preokret od 5:3. Na sreću, Nenad i Viktor su se na vreme probudili, izborili taj-brejk i u 13. gemu dotukli rivale za vođstvo u meču od 2:0.

Rusi su uzvratili u trećem setu, iako su naši imali brejk prednosti, ali su gosti izborili taj-brejk a u njemu četvrti set. Na sreću, nisu Rusima srpski teniseri dozvoli da uzmu više od jednog seta, nije bilo lako ni u četvrtom setu, ali su se naši vratili nakon izgubljenog servisa, i na servis gem Rusa realizovali meč loptu posle tri sata i 11 minuta igre. 

U nedelju se igraju dva preostala sing meča, iako je pobednik poznat. Na teren bi trebalo da izađu Novak Đoković i Viktor Troicki, videćemo da li će biti promena u našem timu. 

 

Starsportphoto

TOK MEČA

Četvrti set:

GEM, SET I MEČ! Srbija je dobila Rusiju sa 3:0. Odlučujući treći poen izborili su Troicki i Zimonjić koji su pobedili Kravčuka i Kuznjecoca sa 3:1 - 6:3, 7:6, 6:7, 6:4.

Srpski teniseri vode 1:0 i sledeći gem ih vodi u četvrtfinale, ali moraju da naprave brejk, jer Rusi serviraju.

Rus su napravili prvi BREJK, ali su Zimonjić i Troicki već u narednom gemu uzvratili RIBREJKOM i poravnali rezultat - 3:3. Vodiće se velika borba u ovom setu!

Spasili su srpski teniseri brejk loptu u drugom gemu i vode 2:1 u četvrtom setu. 

Tanjug

Treći set:

SET za Ruse, smanjili su rezultat na 2:1 u meču. Dobili su gosti taj-brejk sa 7:5, treći set sa 7:6, i izborili četvrti set.

Izjednačili su Viktor i Nenad pa će pobednik biti poznat posle taj-brejka - 6:6.

Umesto da naši dotuku načetog rivala, dozvolili su Rusima da uzvrate RIBREJKOM i vrate se u set. Izjednačeno je 5:5.

Izvanredno serviraju Rusi u ovom setu, srpski dubl nije ni blizu brejk lopte - 4:3.

Siguran servis gem Rusa, koji vode sa 3:2.

Za sada bez brejka u trećem setu. Jedni i drugi su sigurni na svoj servis. Rusi vode 2:1, ali su naši na servisu.

Tanjug

Drugi set:

SET! Srbija vodi sa 2:0! Zimonjić i Troicki su u taj-brejku sa 7:3 dobili drugi deo igre i sada su na korak od pobede!

Sjajno! Konsolidovali su se naši, uzvratili RIBREJKOM, a onda uzeli gem sa nulom i poveli 6:5.  

Gosti ponovo u ozbiljnom naletu. Uzeli su Srbima BREJK drugi put u meču, potom ga i potvrdili za vođstvo od 5:3. 

Smanjili su Rusi rezultat na 3:2, pošto su vratili BREJK tako što Troicki i Zimonjić nisu osvojili ni poen na svoj servis.

Sigurno Srbi idu ka osvajanju drugog seta. Prvo su potvrdili brejk, a potom nisu dozvolili iznenađenje na svom servis gemu. Vodimo 3:0.

Ekspresno, za samo tri minuta Viktor i Nenad osvajaju prvi gem u drugom setu i to bez izgubljenog poena. 

Starsportphoto

Prvi set: 

VODI SRBIJA 1:0. Za samo 37 minuta igre naš dubl je dobio prvi set, i to pošto je tri puta uzeo Rusima servis gem - 6:3. 

Sjajno! Prave Zimonjić i Troicki drugi BREJK u setu i ponovo vode - 4:3. 

Rusi su bili u naletu, nanizali su tri gema, bili i nadomak drugog brejka, ali su se Nenad i Viktor izvukli iz teške situacije i izjednačili rezultat na 3:3.

Šteta! Rusi su se ekspresno vratili u set, prvo su izjednačili, a onda napravili BREJK i to sa "nulom". Rezultat je 2:2. Idemo ispočetka!

Malo je bilo povuci potegni, Rusi su došli do dve brejk šanse, ali Srbi su potvrdili brejk i vode 2:0.

Sjajan početak za Srbiju, odmah BREJK prave Zimonjić i Troicki. Poveo je naš dubl 40:15, uspeli su Rusi da spase dva brejk lopte, ali su potom pogrešili i ostali bez servis gema.

Starsportphoto

Doskorašnji selektor Srbije Bogdan Obradović dobio je plaketu zahvalnosti za sve što je uradio za Dejvis kup tim koji je doveo do "salatare".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzionerj

pre 7 godina

Samo napred. Jesmo braca ali ovo je sport.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija