• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.03.2017

08:01

(VIDEO) ĐOKOVIĆ PREŽIVEO DEL POTRA! Novak gubio, mučio se, ali domogao četvrtfinala Akapulka!

Tenis

(VIDEO) ĐOKOVIĆ PREŽIVEO DEL POTRA! Novak gubio, mučio se, ali domogao četvrtfinala Akapulka!

Podeli vest

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Akapulku pošto je nakon preokreta pobedio Huana Martina del Potra sa 4:6, 6:4, 6:4, posle dva sata i 40 minuta igre

Za polufinale Novak Đoković će igrati sa Nikom Kirijosom, koji je postavljen za šestog nosioca.

Novaku i Del Potru je ovo bio 16. međusobni duel, a 12. trijumf Srbina, koji se revanširao Argentincu za poraz na Olimpijskim igrama u Riju. Đoković je izgubio prvi set,potom zakomplikovao sebi život u finišu drugog seta, pa jurio prednost Del Potra u trećem, ali se vratio sa ivice ambisa, pobedio i domogao trećeg kola turnira. Pružio je Đoković mnogo bolju partiju nego protiv Kližana u prvom kolu, posebno jer je rival bio sjajni Delpo, što izuzetno raduje pred nastavak turnira.

Novak je u prvom setu poklekao prvo u petom gemu, kada je Del Potro vezao tri sjajna gema, napravio brejk i poveo 3:2. Ali, momentalno se iskupio, ekspresno uzvratio ribrejkom i vratio set na početak (3:3). Međutim, Argentinac je agresivnije ušao u završnici seta, drugi put profitirao na servis Srbin, a potom dobio set sa 6:4 posle 50 minuta igre. 

Uprkos izgubljenom prvom setu, najbolji srpski teniser bolje je otvorio drugi set, prvo je doduše morao da spase dve brejk lopte, da bi u šestom gemu oduzeo protivniku servis i poveo 4:2.

Kockao se u nastavku seta, dozvolio Del Potru da vrati brejk, baš kada je servirao za set. Na sreću, izašao je kao pobednik iz dramatičnog drugog seta koji je dobio 6:4 i izjednačio rezultat na 1:1.

Prvi do brejka u odlučujućem setu stigao je Del Potro. Poveo je 40:0 na servis Đokovića u sedmom gemu, Srbin je spasao dve brejk lopte, ali treću nije uspeo pa je Delpo poveo 4:3. Nismo dugo čekali na Novakov odgovor, jer je već u narednom gemu oduzeo servis protivniku i vratio set u egal (4:4). Odlučujući brejk Novak je napravio u desetom gemu i posle dva sata i 40 minuta igre realizovao drugu meč loptu, za pobedu od 2:1 i plasman u treće kolo.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dexx

pre 7 godina

\"mucio se\"...igrati sa takvim igracem kao sto je del Potra...to nije mucenje...\n

Slobo

pre 7 godina

Legendo samo napred. Vidi se da si na pravom putu do mesta koje zasluzujes. Obradovao si nas, navijace, kada si se prijavio za ovaj turnir znajuci da udaras pravo i na Del Potra i na Rafu. Koliko smo te pratili do sada recepr je jasan i samo jedan: igrati sto vise turnira. Tako se najbolje stice kvalitet i odrzava forma.

cobi

pre 7 godina

Nikakvog mucenja nije bilo!Del je osvojio prvi set a Djole bez drame druga dva!Na kakav nacin je vratio brejk u trecem i posle 0:40 osvojio svoj servis i dobio mec.na Delov servis je sve samo ne.drama.Novak pokazao da se vraca  na stare stazen

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija