• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Radošević

23.03.2017

20:26

NOLE ZA TRI MESECA PUKAO BRDO PARA! Đoković zbog loše forme ostao bez 4.300.000 dolara!

Tenis

NOLE ZA TRI MESECA PUKAO BRDO PARA! Đoković zbog loše forme ostao bez 4.300.000 dolara!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izgubio je za prva tri meseca sezone 4,3 miliona dolara! Đoković je do sada na turnirima samo jednom prošao dalje od osmine finala i zaradio je 411.224 dolara, a prošle godine u isto vreme imao je 4,7 miliona na računu

Svetski broj dva je osvojio samo jednu titulu od početka 2017, u Dohi, a na preostala tri turnira na kojima je učestvovao nije se proslavio. On je po meču inkasirao 29.373 dolara, a prošle sezone za tri meseca je dobijao 174.974 po duelu.

Đoković je iz Katara, sa turnira iz serije 250, odneo najviše novca u 2017 - 209.665 dolara. Sledi Indijan Vels, gde je uz singl igrao i dubl, što mu je donelo ukupno 101.270 dolara, pa Australijan open, gde je od dva kola inkasirao 59.984 i na kraju Akapulko, gde je za plasman u četvrtfinale zaradio 40.305 dolara.

Federer prednjači

Srpski teniser je ove godine tek 15. na svetu po zaradi. Na vrhu po turnirskim nagradama u 2017. je Rodžer Federer sa 3.983.865 dolara, a slede ga Rafael Nadal (1.647.240$) i Stan Vavrinka (1.236.646$).

Rekorder u Americi

Iako nije u Majamiju zbog povrede lakta, Novak je tamo uvek u centru pažnje. Samo sedam tenisera u istoriji od 1991. osvajalo je uzastopno američke masterse, Indijan Vels i Majami, a Đoković predvodi kolonu. Srpskom teniseru je to uspelo četiri puta, 2011. i od 2014. zaključno sa 2016. Slede Federer (2005. i 2006), Andre Agasi (2001), Marselo Rios (1998), Pit Sampras (1994), Majkl Čeng (1992) i Džim Kurijer (1991).

Novak je više puta isticao da mu pare u tenisu nisu najvažnije.

- Profesionalni sport se ne igra zbog novca, ali današnje društvo to potencira i uspeh se meri kroz pare, što ne treba da je merilo. Sport je izgubio draž jer se gleda samo kao biznis, postao je mašina za pranje para. Žalosno. Novac ne može da izazove pravu emociju - izjavio je svojevremeno Đoković.

Na listi zarada u karijeri Đoković je i dalje ubedljivo na vrhu. Novak je od 2013. kada je postao profesionalac zaradio 108,1 milion dolara. Švajcarac Federer je drugi sa 5,2 miliona manje (102,8 miliona dolara), pa tek onda Nadal sa 80,3 miliona.

- Liste zarada su smešna stvar. Primanja, recimo, Mekinroa i sadašnjeg tenisera su neuporediva, tako da su mi te liste besmislene - rekao je jednom Đoković.

Među najbogatijima

Srpski as je četiri godine, od prethodnih šest, završavao kao lider po zaradi od turnirskih nagrada. Zahvaljujući tome rasli su mu i sponzorski ugovori, pa je prošle godine na Forbsovoj listi bio šesti najbogatiji sportista, sa ukupnom zaradom od 55,8 miliona dolara, od čega čak 34 miliona od sponzora.

NOVAK SE VRAĆA NA TEREN! Đoković igra u Monte Karlu, Marej pod znakom pitanja!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
branko

pre 7 godina

To nije nista koliko ce ga isisati dokona domacica za razvod ,koji je neminovan

Lala iz Banata

pre 7 godina

Да Вам каже стари Лала коју...Тенис је пре свега спорт РЕФЛЕКСА... Е сад, имамо у природи: МЕСОЈЕДЕ, који због начина живота и исхране имају страшне брзе рефлексе, који им помажу да опстану... Имамо и Биљоједе, или ти : ПРЕЖИВАРЕ, који због начина исхране, док се наједу, морају и да преживају ( успавано...и полагано!)... да би потпуно сварили биљну храну...Наш Ноле то је очигледно прешао је у - ПРЕЖИВАРЕ...?! Рефлески отупели, снага и брзина... врло успавана... Да би преживео - мора да "прежива"...?! А то профи тенис - не трпи...!! "Преживари" ( са слабим рефлексима!) немају шта у тенису да траже...

Peca

pre 7 godina

Skupo ga kostala salata. Da je kupovo slaninicu i kajmak sa ljutu papriku bolje bi prosp.

crni sin

pre 7 godina

skoro pola miliona dolara a nije se cestito ni oznojio a uzeo je sigurno deset puta vise od sponzorskih ugovora koji verovatno vaze sve dok igra tenis. licno smatram da djokovic zeli da zavrsi karijeru ali je izazov novca preveliki jer mnogi sponzorski ugovori vaze samo dokse bavi tenisom, tako da ce on da zgrce milione dok god moze da trckara, pa makar ne pobedio vise ni jedan mec. niko nije budala da ne uzme te pare pa ni nole i neka, i treba da uzima te pare. najbolji je srpski sportista u istoriji i najbolji predstavnik srbije u svetu i tako ce verovatno i ostati i nista to ne moze da promeni, pa makar vise ne pobedio nijedan mec. neka je ziv i zdrav jos sto godina

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija