• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.04.2017

08:31

FEDERER TAJ-BREJKOVIMA DO KLASIKA SA NADALOM! Rodžer posle tri sata borbe slomio Kirijosa!

Tenis

FEDERER TAJ-BREJKOVIMA DO KLASIKA SA NADALOM! Rodžer posle tri sata borbe slomio Kirijosa!

Podeli vest

Rodžer Federer i Rafael Nadal igraće u finalu mastersa u Majamiju, pošto je Švajcarac u polufinalu posle tri sata borbe pobedio Nika Kirijosa 7:6, 6:7, 7:6

Federer i Kirijos odigrali su spektakularan meč koji je trajao tri sata i 15 minuta, a u sva tri seta igrani su taj-brejkovi.

Prvi set pripao je Rodžeru. Nik je izgubio brejk prednosti, Rodžer uveo set u taj-brejk mada je i ranije mogao da ga reši, ispustio je set loptu u 12. gemu, ali se u narednom iskupio navijačima i poveo 1:0. 

U drugom setu nije bilo brejkova, a Federer je u taj-brejku imao i dve meč lopte. Kirijos se ipak izvukao, dobio 13. gem sa 11:9, pa je odluka pala u trećem delu igre . 

Ista priča i u odlučujućem delu igre, ni za pedalj nisu pusustajali ni jedan ni drugi, međutim Nik je malo više grešio, Rodžer to naravno kažnjavao i posle nešto više od tri sata igre realizovao treću meč loptu za pobedu od 2:1. 

Rafael Nadal i Rodžer Federer igraće za titulu u Majamiju,i biće to njihov 37. međusobni duel. Inače, pre 13 godina baš u Majamiju su Nadal i Rodžer odigrali prvi međusobni duel, koji je pripao Špancu sa 2:0 (6:3,6:3). Rodžer je vezao tri pobede nad Nadalom, koji će sada imati priliku da mu se revanšira za nedavni poraz u Indijan Velsu (6:2, 6:3).


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VESNA

pre 7 godina

Ovo će dobiti Federer. Bog je napustio Noleta i tamo u vasioni je određeno da Federer bude taj koji će srušiti Noleta sa drugog mesta. Iskreno, mislila sam da će to biti Vavrinka, koji uvek deluje iz potaje, kao na Rolan Grosu 2015, i US Openu 2016, a tipovala sam i na Raonića (pre povrede i otkazivanja turnira). Ali eto, elegantni Švajcarac se elegantno privukao. Nole još mora da padne, da bi počeo da se diže. Ne očekujem nešto ekstremno pre Jeleninog porođaja, ali tada će biti kasno za Grend slemove, a pitanje je i da li će se Nole ukrcati na voz za Završni masters u Londonu. Ako izdrži, i pre toga ne zaključi da mu je svega (čitaj: neuspeha) dosta , Noletov povratak u igru zbiće se sledeće sezone u Australiji. Ako se u sve na pravi način ne umeša Endi Marej, koga smo trenutno izgubili iz vida jer nije igrač tog kalibra (nema tu neku harizmu) da nam drži pažnju i kada ne igra, plašim se da će Federer postati ponosni vlasnik još jednog Grend slem trofeja, a nije isključeno da će ubeležiti i dve banke istih. Istina, vratio se i Rafa, ali vraćao se on i ranije i uvek je sa dobrim partijama bio nekako kratkog daha. Malo je zakasnio, trebao je ranije da se "otarasi" strica. Uzgred, da mi je neko, pre godinu dana rekao da ću napisati ovako nešto - pljunula bih ga! Na kraju, možda zato što idemo u susret najvećem Hrišćanskom prazniku, nekako se, kada je Nole u pitanju, i dalje uzdam u Boga. Ne može Bog da napusti Srbe i Noleta, ne sada kada je najpotrebniji.

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija