• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.04.2017

19:55

NOVAČE, POKIDA NAM ŽIVCE! Đoković ne briljira, muči se, ali pobeđuje!

Tenis

NOVAČE, POKIDA NAM ŽIVCE! Đoković ne briljira, muči se, ali pobeđuje!

Podeli vest

Novak Đoković je četvrtfinalu Monte Karla pošto je u meču sa mnogo oscilacija i ponovo nakon tri seta pobedio Pabla Karenja-Bustu 6:2, 4:6, 6:4, posle dva sata i 25 minuta igre
Reuters

U borbi za polufinale igrače sa Davidom Gofanom koga je pobedio u svih pet dosadašnjih mečeva. 

Endi Marej i Stan Vavrinka su okončali takmičenje u osmini finala Monte Karla, na sreću -  Novak Đoković nije dozvolio iznenađenje. 

Mada, ponovo je šetao po ivici! Novak Đoković je protiv Pabla Karenja-Buste odigrao meč kao protiv Žila Simona u drugom kolu, sa mnogo oscilacija i slavio tek posle tri seta i skoro dva i po sata igre. Ekspresno je dobio prvi set, onda je umesto do dokrajči rivala pao u krizu, Španac je to iskoristio i uveo meč u treći set, koji je drugi teniser sveta dobio na jedvite jade.

Nervirao je Nole navijače svojom igrom, ali je bar njemu bilo dobro na terenu!

Bilo je potrebno malo vremena Novaku da upali "mašinu" u meču protiv Buste. Morao je da spasava tri brejk lopte već u prvom gemu, onda je dve prokockao, ali je finiš seta odigrao sjajno. Prvi brejk napravio za vođstvo od 4:2, a onda na servis Španca realizovao drugu meč loptu za 6:2.

Drugi set bio je neverovatan. Početkom druge deonice imao je problem sa ramenom, nije mogao da sakrije bolne grimase na licu. Ipak, iskoristio je greške Španca i na njegov servis poveo 2:0. Međutim, tada je stao, upao je u krizu Novak kao u meču sa Žilom Simonom u prvom meču na turniru. Busta je nanizao ček pet gemova, uzeo Novaku čak tri servis gema, dobio set sa 6:4 i uveo meč u treći set. 

U odlučujućem delu je ponovo Novak prvi stigao do brejka, imao skoro dobijen servis gem na svoj servis i verovatno samo on zna kako i zašto je dozvolio Busti da uzvrati udarac i izjednači na 4:4. Na sreću, Đoković prvo spasava dve brejk lopte,  pa pravi još jedan brejk za pobedu od 2:1.

TOK MEČA

Treći set

GEM, SET I MEEEEČ! Posla dva sata i 25 minuta igre Novak je pobedio Bustu sa 6:2, 4:6, 6:4 i domogao se četvrtfinala Monte Karla!

Pokida nam Novak živce! Dve brejk lopte je morao da spasava u devetom gemu, ali osvaja gem i vodi 5:4. Na servisu Busta,Novaku brejk donosi pobedu u meču.

Španac je brejk potvrdio na svoj servis, za novi egal - 4:4.

Neverovatno! BREJK Buste! Novak je poveo na svoj servis 40:15, imao u gem u šaci, a onda vratio Španca u set i meč - 4:3 je za Novaka. 

- Ne briljira Novak, muči se već od drugog seta na terenu, ali ne skida osmeh sa lica. Zabavlja se na terenu, mada njegovim navijačima nije zabavno!

Evo ga! BREEEEJK! Novak Đoković realizuje treću brejk loptu u trećem setu i sada vodi 4:2! 

Imao je drugi teniser sveta brejk šansu u četvrtom gemu, ali je ne koristi, egal je  - 2:2.

 Karenjo Busta je zatražio pomoć lekara jer mu je prokrvario prst.

Vodi Novak u trećem setu sa 2:1, ali još čekamo brejk.

Reuters

Drugi set:

GEM I SET Buste, treći set će doneti odluku ko će u četvrtfinale! Rezultat je 1:1 - 6:2, 4:6, 

Konačno, drugi teniser sveta prekida seriju protivnika, vraća jedan BREJK, koji potom potvrđuje na svoj servis i  smanjuje rezultat na 5:4. Možda ipak završi meč u dva seta. Nije to nemoguće za Novaka! 

Peti gem u nizu koji osvaja Španac, treći put u ovom setu oduzima Đokoviću servis gem i juri ka osvajanju seta i egalu u meču. Vodi 5:2. 

Šteta, šteta! Drugi igrač sveta ne koristi dve brejk lopte, imao je 40:15 na servis rivala, pa Busta povećava na 4:2.

- Duel podseća na meč sa Simonom, kada je Novak sigurno uzeo set, u drugom napravio brejk, ali onda prepustio teren protivniku. Nadamo se da danas ipak neće dozvoliti da meč ode u tri seta.

Španac pravi drugi brejk u nizu, nakon Novakove duple servis greške i sada Busta vodi 3:2.  Ovo je treći gem u nizu koji osvaja Karenjo-Busta.

Šteta, ovog puta Španac odmah vraća BREJK i vraća set na početak - 2:1.

Karenjo-Busta nastavlja da greši i čašćava Đokovića, koji dolazi do BREJKA i vodi 2:0.

Početkom seta Đoković gestikulacijama pokazuje da nešto nije u redu sa ramenom. Ali, uspeva da povede sa 1:0.

Prvi set:

Lako je Đoković potvrdio brejk, pa je onda na servis Buste koji je srljao iz greške u grešku, posle 35 minuta osvojio SET sa 6:2,

Novak nastavlja da dominira na svoj servis, ponovo osvaja gem sa "nulom".  Pauza zbog odlaska u toalet nije izbacila Đokovića iz ritma, konačno pravi BREJK i vodi 4:2.

Nakon što je srpski as uzeo gem bez izgubljenog poena, Španac je takođe bez problema izjednačio rezultat na 2:2.

Stegnut Španac na početku meča na servisu, poklonio je Novaku 30:0. U dva navrata se Đokoviću pružila šansa da napravi brejk, ali je Španac uspeo da sačuva servis i izjednači rezultat.

Ponovo Novak kasno pali! Busta je poveo 40:15 na servis Đokovića, koji je u ovom gemu napravio dve duple greške. Ali, uspeo je da spase tri brejk lopte i posle sedam minuta dobije gem - 1:0


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Radi

pre 6 godina

Ja nisam video ni jedan Novakov meč jel' da sam samo jedan video ja bih odavno već bio na groblju.Inače sve pratim i najsretniji sam kada dobijati. Samo kako dobije prvi set ubedljivo a drugi izgubi znači da mu mozak nije uredu pravom to se ne može desiti

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija