• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.04.2017

19:08

(VIDEO) GOFAN SRUŠIO NOVAKA! Ništa od polufinala, Đoković pao posle trilera!

Tenis

(VIDEO) GOFAN SRUŠIO NOVAKA! Ništa od polufinala, Đoković pao posle trilera!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u četvrtfinalu mastersa u Monte Karlu od Davida Gofana sa 2:1 (6:2, 3:6, 7:5)

Kraj puta za Novaka Đokovića u Monte Karlu je ove sezone bio u četvrtfinalu. Dva puta se naš as izvukao iz teške situacije, najpre protiv Žila Simona a potom i protiv Pabla Karenja-Buste, ali isto nije uspeo da uradi i protiv Gofana.

Belgijanac je mnogo bolje počeo meč i skpresno rešio prvi set u svoju korist uz dva napravljena brejka.

Probudio se Novak u nastavku i to posle pada koji se dogodio već u drugom gemu, kada je naš as izbegao povredu.

U nastavku je zaigrao mnogo bolje, napravio i brejk i bez problema došao do izjednačenja. U istom ritmu je nastavio i početkom trećeg seta, odmah je napravio brejk i činilo se da je to slomilo rivala.

Međutim, Gofan se nije predavao, u osmom gemu je oduzeo servis Đokoviću i najavio dramu u finišu seta.

To se i dogodilo, a kulminacija je bila u 12. gemu, kada je Novak servirao za taj-brejk, ali je Belgijanac imao seriju brejk i meč lopti i uspeo da iskoristi petu.

Reuters

TOK MEČA

Treći set:

- 5:7. SET I MEČ ZA GOFANA! Još jedan maratonski gem na Novakov servis, a Belgijanac je na kraju iskoristio petu meč loptu i prošao u polufinale

- 5:6. Mučio se Gofan, nekoliko puta je bilo izjednačenje, ali nije dozvolio brejk priliku protivniku.

- 5:5. Bez problema je Novak izjednačio, i ponovo prebacio pritisak na Gofana. Dodatni problem za Belgijanca biće i to što će mu smetati Sunce, baš kao što je to bio i slučaj, što je i Đokoviću pravilo problem u gemu u kojem je izgubio servis.

- 4:5. Gofan je na korak od polufinala! Novak će servirati za ostanak u meču

- 4:4. Brejk! U prošlom servis gemu se izvukao, ali sada nije mogao! Belgijanac je uspeo da oduzme servis našem igraču i sledi drama u finišu trećeg seta.

 

 

- 4:3. Ponovo se igralo na razliku u gemu u kojem je servirao Belgijanac, ali je Gofan još jednom uspeo da zadrži kakvu takvu šansu.

 

 

- 4:2. Kakav gem! Skoro 14 minuta igre, Novak je spasao čak pet brejk lopti, i na kraju je uspeo da slomi Gofana, koji je u ovom gemu delovao kao zid i vraćao gotovo sve.

- 3:2. Novi težak gem za Gofana, ali Belgijanac je i dalje u živou. Zapretio je Novak, ali više od 40:40 nije mogao.

- 3:1. Ponovo je drugi reket sveta lako osvojio svoj servis gem.

 

 

- 2:1. Malo je nedostajalo da Novak ponovo oduzme servis protivniku. Imao je dve brejk lopte Đoković, ali ih nije iskoristio.

- 2:0. Bez problema je Đoković potvrdio brejk, a sada Gofan sve više greši i olakšava posao našem asu.

- 1:0. Brejk! nastavlja Novak sa odličnom igrom i na početku trećeg seta! Imao je tri vezane brejk lopte, i bila je treća sreća.

 

 

Drugi set:

- 6:3. SET ZA NOVAKA! Novak sada nije propustio priliku, iskoristio je set loptu i izjednačio u setovima.

- 5:3. Šteta! Dve set lopte je propustio Đoković na servis rivala i sada će morati dodatno da se pomuči kako bi izjednačio rezultat u setovima.

 

 

- 5:2. Odličan je Đoković u drugom setu! Namestio je ruku, proradili su forhend i bekhend, kao i "drop šot".

- 4:2. Smanjio je Gofan zaostatak i prekinuo seriju od tri vezana gema koja je osvojio srpski teniser.

- 4:1. Potvrdio je brejk drugi reket sveta! Sada je i gem na svoj servis osvojio bez izgubljenog poena i juri ka trećem setu.

 

 

- 3:1. BREJK! Proradio je Novak! Bez izgubljenog poena je oduzeo servis protivniku!

- 2:1. Izvukao se Đoković! Imao je Gofan dve vezane brejk lopte, ali Novak nije dozvolio rivalu da mu oduzme servis. Potom je naš as iskoristio treću gem loptu.

 

 

- 1:1. Nastavlja Gofan odlično da igra na svoj servis. Dva poena je uzeo srpski teniser, ali više od toga nije moga. Novak je u ovom gemu imao i gadan pad, ali je sve bilo u redu i posle kratke pauze je nastavio duel.

- 1:0. Prvi put u meču je Novak poveo! Bilo je 0:30, ali je Đoković serijom poena došao do gema.

 

 

Prvi set:

- 2:6. Set za Gofana! Više od 30:30 Novak u ovom gemu nije mogao, i Belgijanac je u potpunosti zasluženo poveo sa 1:0

- 2:5. Novak se probudio, videćemo da li će biti kasno. Bez izgubljenog poena je uzeo servis gem.

- 1:5. Bez problema je uzeo svoj servis Belgijanac i još jednom potvrdio brejk. Đoković će servirati za ostanak u setu.

 

 

- 1:4. BREJK! Novi loš servis gem našeg asa. Belgijanac je imao dve brejk lopte i drugu je iskoristio. Gofan deluje kao da do iznemoglosti može da vraća loptice i tera Novaka na greške.

- 1:3. Gofan sada nije dozvolio Đokoviću da dođe do prilike za brejk. Novak nije zadovoljan pre svega kretanjem, pa se reketom udarao po butinama. 

- 1:2. Ponovo je bilo problema na Novakov servis, ali se drugi reket sveta sada izvukao. Bilo je 0:30, a onda je Đoković vezao četiri poena i uzeo prvi gem u meču.

 

 

- 0:2. Imao je brejk loptu Đoković, ali je nije iskoristio. Odigrali su maratonski poen, koji je pripao Gofanu, a Belgijanac je potom uzeo još dva poena i potvrdio brejk.

- 0:1. BREJK! Loše je počeo Đoković ovaj duel što je Gofan iskoristio i odmah napravio brejk. Dve neiznuđene greške, a potom i dupla greška bile su dovoljne da Belgijanac oduzme servis našem igraču.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
lili

pre 7 godina

znam,nije lako ali bice jos pobeda nedaj se Nole Srpski Idole

Saki

pre 7 godina

Cestitke Gofanu.Bio je bolji i zasluzeno pobedio.Sad i nije neka vest da je Novak izgubio.Steta nece gospodja moci vise da seta sesire.

Dragan Rapaić

pre 7 godina

GLAVU GORE NOLE, LJUDSKI JE I GUBITI, TI SI POSTIGAO SVE, A OVO JE PREDAH ZA NOVI USPON. Volimo te!

vlada

pre 7 godina

..... manje tvrdoglavosti i više snage - biće sve OK!

Sale

pre 7 godina

Novak ce uskoro postati teniska krpa za brisanje igralista ,barem ce mu zena biti sretna ,nece ona biti jedina luzerka

boca

pre 7 godina

Glavu gore majstore bolje ti je da praviš burek nego da igraš tenis jer za burek ne treba kondicija.

Koko

pre 7 godina

Nije ni cudo ,dokona zena mu nije dala ni da trenira ,zvocala mu je na svakom mestu uvaljivala kerove, dete ,samo da ga deranzira USPELA JE

Car

pre 7 godina

E moj nola. Svi znaju sve, samo ti ne. Najedi se.

Ognjen

pre 7 godina

Nije ga srusio Gofen ,srusila ga je nedokazana zena ,guru i paraziti kojima je okruzen

Deda Zvonce

pre 7 godina

Čim počne sa dugom razmenom udaraca, poraz je izvestan. Nema on dugotrajne energije u mišićima - 10-12 razmena, a posle je stvar sreće!

sandokan

pre 7 godina

ako ranije nisam spavo zbog njega, sada bogami spavam. kad igra. uzbudjenje je isto kao kad gledam dubl. 98% ce izgubiti, a 0.1 % da ce pobediti. dok je ranije mleo protivnike posle prvog seta, sada ne znam dali ima snage da procera i drugi set.

Megi

pre 7 godina

Logicno je da ne moze ceo zivot da bude prvi na svetu, on je imao blistavu karijeru, ali dolaze mladji i jaci, kao svuda uostalom. Noletu sve cestitke.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17