• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Radošević

02.05.2017

12:24

EKSKLUZIVNO! NOVAK ĐOKOVIĆ ZA INFORMER OTVORENO O SVEMU: Sin Stefan učiće iz mojih grešaka!

Tenis

EKSKLUZIVNO! NOVAK ĐOKOVIĆ ZA INFORMER OTVORENO O SVEMU: Sin Stefan učiće iz mojih grešaka!

Podeli vest

Trudim se da odgovorim sinu na sva pitanja, ali često ne znam sve odgovore, pa tad zajedno učimo. Dan prožet tenisom i uživanjem sa porodicom je moj recept za sreću

Nisam bezgrešan, a iz grešaka koje pravim učimo moj sin Stefan i ja, kaže Novak Đoković! Najbolji srpski teniser je u intervjuu za Informer pričao o porodici, vrednostima koje neguju, kao i njenom proširenju, jer će se supruga Jelena poroditi krajem avgusta.

Takođe, Novak je otkrio da su luksuzni stanovi u Americi poslovni potez, a govorio je i o ulaganjima u Srbiji. Svetskom broju dva i osvajaču 12 grend slemova još osporavaju da je jedan od najboljih tenisera ikada, ali on poručuje da tačno zna svoje mesto u istoriji.

Poslovni potez
Kupio sam stanove u Njujorku i Majamiju kao investicije u gradovima u koje mislim da vredi ulagati

Deca bogatih roditelja su često razmažena jer rastu u izobilju. Kako ćete vi vaspitavati sina?

- Ne posmatram decu na osnovu porekla ili materijalnog statusa. Svako dete može da bude razmaženo, a za to nije neophodno bogatstvo. Verujte mi, svi planovi koje sam imao pre nego što sam postao otac su se promenili. Trudim se da odgovorim na sva Stefanova pitanja najbolje što mogu. Često ne znam sve odgovore, pa tad zajedno učimo. Jelena i ja se trudimo da nikako ne pomisli da smo bezgrešni. Često koristimo primere iz našeg svakodnevnog života, da Stefan razume da i mi grešimo. U našoj kući se najčešće čuju reči "hvala, izvini i volim te". Srce mi se svaki put istopi od sreće kada čujem Stefana da ih izgovara.
 

Twitter/Novak Đoković

Moja ishrana, moja stvar

Da li ste počeli da jedete meso? Zašto ste se uopšte odlučili da ga izbacite iz ishrane?
- Kao što sam već rekao, zaista verujem da postoji mnogo zanimljivijih tema nego što je moja ishrana. To šta jedem i kako jedem je moja lična stvar, ne znam zašto se oko toga pravi fama.

Kako provodite vreme sa sinom?

- Verovatno se ne razlikujem mnogo od bilo kog oca i uživam u svakom trenutku sa sinom. Jelena i ja se trudimo da kvalitetno provodimo vreme sa njim. Ja ga možda nemam dovoljno i trudim se da mu se uvek maksimalno posvetim. Stan nam je prepun slikovnica. Tu su ilustrovane pesme Jovana Jovanovića Zmaja, razne bajke i basne, pa knjige u kojima učimo boje, slova, brojeve, oblike. Slažemo kockice, bojimo, crtamo, sviramo i pevamo. Voli što mu svako veče pred spavanje pročitamo po jednu priču. Pratimo ono što Stefanu prija, ništa mu ne namećemo. Mnogo volimo da budemo napolju. Tada trčimo, vozimo bicikl, skačemo...

Plašite li se da će Stefan biti ljubomoran jer više neće biti jedinac?

- Stefan veoma lepo prihvata činjenicu da je Jelena trudna i vrlo je nežan i pažljiv prema njoj, pa nemamo bojazan da će biti problema.

Kako izgleda jedan dan kada ste na turnirima sa porodicom, a kako kada ste sami sa timom?

- Kada sam sa porodicom, trudim se da početak i kraj dana obavezno posvetim Stefanu i Jeleni. Kada se probudimo, poigramo se, zajedno doručkujemo, pa tek onda odem na dug i intenzivan trening. Dan prožet tenisom i uživanjem sa porodicom je moj recept za sreću. Kada sam samo sa timom na turnirima maksimalno smo fokusirani na takmičenje. Moja svakodnevna rutina su i kondicioni treninzi koji su različiti, nekada trčim, nekad vozim bicikl, idem obavezno u teretanu. Tu su odmor, obroci i oporavak, odnosno vreme za fizioterapiju i istezanje.

Zašto ste kupili stanove u Njujorku i Majamiju? Planirate li slična ulaganja u Srbiji?

Volim fudbal, otud dresovi

Imate mnogo fudbalskih dresova. Neki vas zbog toga prozivaju da navijate za svaki od tih klubova. O čemu se zapravo radi?
- Kad sam bio mali, svaki od nas drugara je imao omiljeni klub u svakoj od zemalja Evrope. Recimo, Zvezda u Srbiji, Milan u Italiji, Monako u Francuskoj, Real u Španiji i tako redom. Znali smo sve igrače, skupljali sličice, navijali za njih... Tako je i danas. Samo što sam sada javna ličnost, pa sve što uradim prate mediji. Neko to razume na pravi način, neko možda i ne. Istina je da ja zaista volim fudbal. Ne znam koliko dresova tačno imam, ali ih je mnogo. Jedni su kod kuće u Beogradu, drugi u Monte Karlu, treći kod prijatelja.

- Reč je o investicijama u nekretnine, u gradovima gde mislim da vredi ulagati. Ne znam još da li ću ponoviti ovako nešto u budućnosti. Što se Srbije tiče, ovde najviše ulažem u rad fondacije. Tome sam istinski posvećen i do toga mi je stalo. Zajedno sa ljudima dobre volje do sada smo uložili više od tri miliona evra u humanitarne projekte, izgradnju i rekonstrukciju predškolskih ustanova, sportskih igrališta, ustanova kulture, uopšte u unapređenje ranog razvoja naše dece. Obuhvaćeno je više od 6.500 dece, obnovljeno je 16 vrtića i 14 škola, održano je 35 obuka za više od 600 nastavnika, organizovali smo tri kampa prijateljstva za 300 mališana, imali smo 38 projekata...

Koliko vam smeta to što deo svetske, teniske javnosti i dalje osporava to da ste jedan od najboljih tenisera u istoriji?

- Neprestano sebi postavljam nove ciljeve i imam snage, volje, želje i energije da ih ispunjavam. Da li će na tom putu biti ljudi kojima se ne dopada to što radim, koji misle da znaju i mogu bolje? Sigurno. To je normalno i prirodno. Nije realno očekivati da će samo jedno ime biti pominjano u kontekstu najboljeg. Svaka generacija ima svoje velikane i presrećan sam što me već sada, kao aktivnog igrača, stavljaju u taj kontekst. Ne smeta mi što kažu da ima boljih. Obraćam pažnju na kritike koje su konstruktivne. To mi je uvek pomagalo da ostanem na pravom putu. Tenis je dovoljno velik sport. Ima mesta za sve nas.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
lavcina74

pre 6 godina

Daj vise nole ne ke...j.Svako moze biti pametan kad ima pare. Sto bi tvoja zena drzala predavanje na fakultetu i pametovala da nema para. Muka mi je vise.\n

au

pre 6 godina

Izgleda da mu sin , mali Stefan ,dječačić sa nepune tri godine već postavlja pitanja iz kvantne fizike,pa ne zna odgovore na njih!

Jovan

pre 6 godina

Novak je nešto najbolje što je Srbija svetu dala. Medjutim, veliki je teret njgovih uspeha i on sada beži u novi svet porodice. Veličanje porodicnih uspeha je bežanje od teniskih neuspeha...Strah se uvukao u Novaka tenisera - šampiona...pobednika bez poraza..! Lakse je popeti se nego ostati na vrhu. NOLE je samo Čovek - veliki Čovek i sve je o.k. Trebamo ga razumeti... On zna najbolje...

CikaRadojko

pre 6 godina

Valjda ce nauciti iz tvoje greske ,sto si izabrao katastrofalnu zenu ,da se i on tako ne prevari i unisti

lazar

pre 6 godina

Novace zadnih meseci se samo Jelena i dete vuku po novinama ,malo nas briga za njih sta je sa tvojim mecevima , to nas vise interesuje,Barm da je Jelena zgodna i pametna pa da nesto cujemo ,vec sve ispod proseka

Biljana1

pre 6 godina

Lazare ti to pricas o sebi? Jadan si i bedan.

Nesa

pre 6 godina

Novak je izgubio motiv i elan a ko ne bi kad bi bio okruzen parazitima ,krpeljima i dzabalebarosima ,koji mu zavide i vuku dole ,a u svemu mu prednjaci nedokazana zena koja zeli da bude veci Novak od Novaka a nema bas nikakve kvalitete

Deda milojko

pre 6 godina

Briga nas za Jelenu i dete ,svaki dan u novinama ,kad ce biti nesto o tenisu i nekim teniskim uspesima

Lala iz Banata

pre 6 godina

И да јеш* више - сланине...!! Нема ништа без... - "подмазивања"...!! Сваки "мотор" зариба, ак* се не подмазива...!! И Сосу ако не "подмазивам" редовно, ома*и она ...оће да - "зариба"...!!

ciciban

pre 6 godina

Nole nisi nam jos rekao da li ce Pepe biti na porodjaju ,da Jelenu ohrabruje za par stotina hiljada evra

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija