• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Radošević

10.05.2017

07:00

PILIĆ I ARMENULIĆ O NOVAKOVOM IZBORU: Agasi je najbolje rešenje za Đokovića!

Tenis

PILIĆ I ARMENULIĆ O NOVAKOVOM IZBORU: Agasi je najbolje rešenje za Đokovića!

Podeli vest

Andre Agasi (47) najbolji je izbor za novog trenera Novaka Đokovića (29), kažu za Informer teniski stručnjaci Nikola Pilić i Radmilo Armenulić

Engleski mediji potvrdili su da Agasi i Đoković pregovaraju, pošto je srpski teniser prošle nedelje objavio da je otpustio ceo stručni štab.

Saradnja Agasija i Đokovića još nije ozvaničena, jer Amerikanac ne može da se obaveže da tokom cele godine putuje.

Odbio da trenira Kirjosa

Agasi se nedavno pominjao kao mogući trener australijskog tenisera i 20. na ATP Nika Kirjosa, ali je on to odlučno demantovao. Ipak, Đoković kao osvajač 12 grend slemova i jedan od najboljih tenisera u istoriji je veliki izazov za svakoga i nije za poređenje sa Kirjosem.
- Ne bi bilo prostora u mom životu za takav angažman zbog dece, koja imaju 15 i 13 godina. Zato je odgovor ne, ne bih bio Kirjosov trener. Ne bih mogao da radim kako bi trebalo - izjavio je tada Agasi.

Britanski "Telegraf" dodaje da će zato Novak pokušati da nađe još jednog trenera koji bi sve vreme mogao da bude uz njega, a da sa Agasijem radi od 10 do 12 nedelja godišnje.

Veliki igrač

Vrsni teniski stručnjak Nikola Pilić smatra da bi, kao legendarni igrač, Agasi bio veliko pojačanje u Đokovićevom timu, a Radmilo Armenulić kaže da su zbog sličnog stila igre odlični jedan za drugog.

- Novak je sam rekao da mu je potreban neko ko je prošao slične stvari u karijeri, a Andre Agasi je jedan od takvih. Nema veze što nije iskusan kao trener vrhunskih igrača, ima dovoljno godina, zna kako funkcioniše život tenisera jer je sam bio veliki igrač, i zato je Agasi prava osoba - jasan je Pilić.

Ukoliko Agasi postane šef stručnog štaba Đokovićevog tima, drugi trener ne bi morao da bude tako poznato ime.

- Teško je biti non-stop uz tenisera, treba biti uz porodicu, i jasno je zašto je Agasiju teško da se obaveže. Ali ako preuzme ulogu povremenog trenera, onda uz Novaka stalno može da bude neko manje zvučno ime, više kao sparing partner - analizirao je Pilić.

Tanjug

Slažu im se stilovi
Novak igra veoma slično Agasiju, jak je sa osnovne linije, slab u volejima
Radmilo Armenulić, teniski stručnjak

Armenulić, s druge strane, smatra da i drugi trener treba da bude jak stručnjak.

- Novak igra veoma slično Agasiju, jak je sa osnovne linije, slab u volejima. Možda bi bilo dobro da vrati Borisa Bekera ili dovede Pita Samprasa, oni su malo ofanzivniji, ali i Agasi je sjajan izbor. Jaka je ličnost i bilo bi veoma važno da sedi u loži. Uz Agasija, koji verovatno neće moći da putuje stalno, morao bi da angažuje još jednog ozbiljnijeg trenera - istakao je Armenulić.

Nema odluke

Đoković traži trenera još od sredine aprila. Novakov agent Edoardo Artaldi indirektno je potvrdio da je Đoković za to vreme razgovarao sa Agasijem i da je Amerikanac među zainteresovanima za saradnju.

- Ovo je samo prva faza diskusija sa zainteresovanim stranama. Nijedna odluka nije donesena i trenutno se nijedno ime ne ističe - izjavio je Artaldi.

BRITANSKI TELEGRAF: Andre Agasi vraća Novaka Đokovića na tron!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
re

pre 6 godina

...situacija oko našeg šampiona je čudna i neobična u kojoj je i sam učestvovao...uključivanjem imaza i hindus meditacija novak je sam sebi napravio "mentalni čvor" koji ne može da "odveže"...međutim nije teško shvatiti kako da reši ovu situaciju odnosno da hitno prekine saradnju sa medijatorom koji mu oduzma veliku energiju ii od šampiona pravi "papirnog tigra" ali on to neće i zato ne može mu niko pomoći...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija