• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.05.2017

17:53

(VIDEO) NADAL SE IGRAO SA NOVAKOM! Rafa počistio Đokovića za finale Madrida!

Tenis

(VIDEO) NADAL SE IGRAO SA NOVAKOM! Rafa počistio Đokovića za finale Madrida!

Podeli vest

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale mastersa u Madridu pošto je pobedio Novaka Đokovića sa 2:0 (6:2, 6:4)

Jubilarni 50. duel dvojice velikih rivala pripao je Nadalu, koji je bio mnogo bolji igrač i zasluženo se plasirao u finale, gde će igrati protiv boljeg iz meča u kojem se sastaju Dominik Tim i Pablo Kuevas.

Nadalu je ovo bio 24. trijumf protiv Đokovića, dok naš as ima 26 pobeda, od čega sedam vezanih, a Španac je prethodni put pobedio na Rolan Garosu 2014. godine.

Đoković je očajno počeo meč i to je dodatno uticalo na samopouzdanje našeg igrača, koje je i tako veoma nisko.

Nadal je napravio dva brejka i eskpresno došao do 4:0. Uspeo je Novak malo da se trgne, ali tek toliko da skine "krompir" sa semafora.

I drugi set je Španac počeo brejkom, ali je uzvratio Đoković. Kada je izgledalo da  se budi i da će uspeti da uzvrati udarac, Novak je ponovo pao, a Rafa je to iskoristio i još jednom oduzeo servis protivniku.

Imao je naš as u desetom gemu priliku da oduzme servis rivalu, ali je propusti obrejk loptu, što je Nadal znao surovo da kazni.

TOK MEČA

Drugi set:

- SET I MEČ! Spasao je dve set lopte Đoković, a potom imao i priliku za brejk, ali je maratonski poen pripao Nadalu, koji je posle toga iskoristio trežu meč loptu i prošao u finale - 4:6.

- Ne predaje se Novak, i uspeo je da sigurnom igrom na svoj servis smanji na 5:4, ali sada mora da napravi brejk ukoliko želi da ostane u meču.

- Ne predaje se Đoković, nekoliko odličnih poena u ovom gemu pokazali su da drugi reket sveta nije zaboravio da igra tenis - 3:4. Bez izgubljenog poena Nadal dolazi nadomak plasmana u finale - 3:5.

- Taman kada je dao nadu svojim navijačima, Novak je ponovo pao. Nadal je opet napravi obrejk, i zadao novi udarac Đokoviću - 2:3. Bez mnogo problema je španski teniser potvrdio brejk - 2:4.

Tanjug/AP

- Bez izgubljenog poena je Đoković osvojio gem i koliko-toliko ostao u setu - 1:2. Da li je ovo najava Novakovog buđenja, vratio je brejk! Odličan gem našeg igrača, koji je najpre imao 0:30, potom je bilo izjednačenje, a onda Novak imao brejk priliku i iskoristio je - 2:2.

- Nadal je i drugi set počeo brejkom. Novakovo samopouzdanje je na "istorijskom minimumu", i naš teniser pravi, skoro pa početničke greške - 0:1. bez mnogo problema je Nadal potvrdio brejk, a Novak osim što nema samopouzdanja, "pumpa" rivala, koji igra sve bolje - 0:2.

 

 

Prvi set:

- Set za Nadala! Špancu je trebalo 40 minuta da dobije prvi set, a završio ga je u velikom stilu, drop-šotom, koji Novak nije mogao da "uhvati" - 2:6. Ovo je prvi set koji je Nadal uzeo protiv Novaka posle sedam mečeva.

- I dalje Novak ne može ni u najavi da dođe do brejk lopte. Sve što je u ovom gemu uspeo je 30:30, ali je onda Nadal rutinski povećao prednost - 1:5. Spasao je set loptu Đoković, pa će Nadal morati da servira za set - 2:5.

- Konačno je uzeo prvi gem Đoković, ali nije bilo nimalo lako. Imao je 40:0, ali je onda Španac vezao tri poena i izjednačio. Potom je jedan Nadalov forhend za nekoliko milimetara završio u autu, pa je potom Đoković iskoristio četvrtu gem loptu - 1:4.

Tanjug/AP

- Đoković nema rešenje za igru protivnika na početku meča. Ni servis ne služi našeg igrača, a Nadal je namirisao krv - 0:3. Ne zaustavlja se Rafa, "razbija" našeg igrača, a koliko je dominantan dovoljno govori ovaj podatak - do sada je odigran 21 poena, a 17 je osvojio Nadal - 0:4.

- Novak je izabrao da on svojim servisom počne meč, i to je očajno uradio. Đoković je napravio nekoliko grešaka, pa je Nadal bez izgubljenog poena došao do brejka - 0:1. Dobro je krenuo naš as na servis rivala, imao 0:30, ali se onda Nadal probudio i uspeo d apreokrene - 0:2.

 

 

- U publici je najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo, kao i nekadašnji kapiten madridskog Reala Raul Gonzales.

- Spektakularna najava ovog duela.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
surovi

pre 6 godina

Iskreno ... mislim da će Novak izgubiti ovaj meč !!!

Deki

pre 6 godina

Nole mi smo uvek uz tebe i volimote ali moras i ti da volis nas... Novog trenera i na poso

Lala iz Banata

pre 6 godina

Била је то једна лепа и УСПЕШНА КАРИЈЕРА....А онда је дошао брак и породица...!! Све има свој...почетак и .... крај... !! Ноле велико ХВАЛА за све дивне тренутке које си подарио српском напаћеном народу, који ће са поносом заокружити ТВОЈЕ ИМЕ када се будеш кандидовао за ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ...!!

Lucky

pre 6 godina

Е мој Ноле Брокуловићу.....Искрено ми те је жао. *ебало те жарко и тебе и те травке и тог гуруа,па све све си људе отјерао из свог тима и још неке ствари не можеш да сконташ. Или си болестан па смијеш јести само биљке. Или бјежи из тениса (ако си болестан па да се други не вјежбају на теби) или удри високопротеинску храну. Нема треће,тачно ми те жао кад видим како играш. Па људи те од жалости више не могу гледати.

boca

pre 6 godina

Koji glup naslov.Prvo treba raščistiti da je Novak igrao protiv batinaša u tenisu,jer taj ništa drugo nezna osim da udaa lopticu kao budaletina.Ako hoćete da gledate lep tenis onda gledajte Federera.Što se tiče Novaka i moja baba unapred zna gde će Novak da udari tako da on u korenu mora da promeni način igre ako uopšte hoće da se vrati među najbolje to je prvo a drugo on uopšte nema snage i kondicije za jedan set a kamoli za ceo meč.Pozdrav redakciji.

Saki

pre 6 godina

Pa nebi se pretstavljao kao borac da imalo imas mozga.Bravo Rafa danas si pokazao mirotvorcu kako se igra tenis.Bori se i trci za svaku loptu.Velikan od coveka i tenisera.Tebi ne treba guru.

agon

pre 6 godina

Nista novo...., uvek taj isti narod, dok je pobedjivao bio je najveci srbin(bog srba), e sad je naj goriji....., fujjj

Vukasin

pre 6 godina

Dok je pobedjivao bio je bog, sad kad gubi nije vise bog u njemu nego neka sekta Guru siri neku ljubav, pojma nemam kakvu ljubav . Sta se bre majmunise zarad Novaku svi smo mi budale samo je on pametan.Ovo sto se danas videlo u taboru Novaka Djokovica negativno utice na njegovu buducnost u sportu kojim se bavi. Niko pozitivno ne prica na njegovo ponasanje sa ovim Gurom . Ja bih stavio prst na celo I zapitao bi se sta ja ustvari radim suprotno od toliko pozitivnih komentara koji ljudi pisu. Neka on gubi al nek ostane onaj stari Novak Sa krstom i sa tri prsta.

Prle

pre 6 godina

Vise mi ne pada na pamet da gledam Novaka, da se nerviram a On ko da je jeo bunjike !!! A mozda i jeste, ko zna ?? Ladan ko spricer !! Iskreno mi ga zao, al vise ne zasluzuje moju paznju !!! Tacka !!

vlah alija

pre 6 godina

izgleda da si ti pusio bunike nezahvalni čoveče ,nole je najveci sportista srbije ikad i to sto je uspio u svojoj karijeri ono što ti ne bi uspeo u hiljadu zivota i da ti govoris da legenda poput noleta ne zasluzuje paznju. On koji je toliko ucinio ne samo za srbe vec sve ljubitelje tenisa halo bre ...

Prle

pre 6 godina

Halo bre' Vlah Alija, prvo nauci pravopis srpskog jezika, pa onda komentarisi !!!

rada tomasevic

pre 6 godina

vuk karadzic nam davno poruci pisi kako govoris.zvezda tv happy dr alan koji je izlecio oko 1500 osoba od raka ne bere brigu za pravopis kada leci i isterava demone djavole iz omadjijanigh osoba.

Milan

pre 6 godina

Ne cude ovakvi rezultati posle dugogodisnjeg ispiranja mozga pocev od ishrane, preko ponasanja i treninga od strane Amore i gurua. Nije svestan on jos sta mu se desilo, a kad shvati bice kasno.

Stanko

pre 6 godina

Kakav je ovo naslov, kakvi su ovo komentari? Kao da vam je drago što je Novak poražen.

mirko

pre 6 godina

Varas se to su komentari razocoranog roditelja, isto bih rekao (i kazem) svom detetu kad trvdoglavo odbija da poslusa savet pa lupi glavom o zid a onda i dalje gura... Prema tome nije nam drago nego nam je tesko...

GoranJeboom

pre 6 godina

Zao mi je sto Novak gubi ali to svakako nije iz ovih razloga koje mi ovde pominjemo. Dakle setite se da je Noletov pad krenuo posle onog nesrecnog poraza na OI a to nije bilo koji turnir vec onaj koji je trebalo da predstavlja krunu Novakove karijere. Dakle psihicki se tesko oporavlja a mi mu samo otezavamo,jer hteo ne hteo ovi napisi i komentari dolaze i do njegovih usiju. A videli ste i sami da je Nadal ostao bez teksta na par Novakovih poteza,jer on tako nesto nikada u zivotu ne moze da odigra. Ali eto i njegova igra je dokaz da se polako vraca na neki nivo od pre pet-sest godina. Pitanje je dana kada ce Novaku da "klikne" i da opet bude onaj stari, a sigurno ce biti u vrhu jos par godina. Moju podrsku ce uvek imati, taj najveci Ambasador Srbije naseg vremena a za nesto vise ne bih se usudio da kazem ali sigurno ni tad ne bih pogresio. Ziveo Nole!!!

Car

pre 6 godina

Otvorio sam novine,video rezultat , i to je to.Nisam bas tolika budala i mazohista da gledam unapred izgubljeni mec i svaki put sve vecu i vecu bruku.Od naciobanlog ponosa i idola postao je ili ce ubrzo postati nacionalna bruka.Kazu to je njegovo pravo,njegov zivot,....a gde smo mi tu koji ga godinama pratimo,ustajemo u sitne sate,ne spavano,jedemo svoje zivce,galamimo na clanoe porodice,decu,kada mu ne ide ????

Dragisa

pre 6 godina

Djokoviću srpski Sokole. Imaš li iđe ikoga da ti kaže da jedeš kao čovek?! Osušio si se, senka je ostala od tebe, a protivnici su ti nabildovani kako King-Kong! A` jadan nebio! Oteraj tog Pepe Imaza! Pa, pa, zar ne vidiš da su ti uvalili tog Pepe Imaza. Gde će taj fakir tebe da uči pobedama?! Ušta gledaš' Đe si glavu okrenuo? Ubacuj te loptice u teren, poeni se broje, a ne aplauzi za egzibicije..,

Vasa

pre 6 godina

Novace teraj tu zmiju ,od zene i te parazite kraj tebe u tri lepe

Vita

pre 6 godina

Dobro da nije padala kisa pa da su sa NOvakom obrisali teren ,sramota ,gledamo totalnu propast i sunovrat jednog velikog coveka ,koga su u kandje uhvatili zena gora od vestice i belosvetski hohstapleri

Apolon

pre 6 godina

Tako je Dado. To je glavni problem. A sve ostalo sto ljudi pisu i nasladjuju se tudjim padom su samo njihove slabosti. Jednostavno izgubio je blagodat koja ga pratila dok se krstio i blagoslovio pogledom u nebo posle svakog meca, ovako uzda se u nesto sto je prevara i laz. Kome um nije zamucen zna sta pricam.

Misa

pre 6 godina

Pa sta mogu da kazem o mecu N.DJ. & R.Nadal Svi vi koji pisete i sa mrznjom pisete o NASEM Noletu ste bas nistavila i djubrad koji sve voli samo ne ono sto je nase srpsko. Pravi Srbin je on i ima podrsku od svih pravih Srba i kada slavi pobede a i kada gubi, jer je on N A S. Razmislite malo o tome Srbijanci. ili ...

Car

pre 6 godina

Sta je ti si veci Srbin iz neke vukojebine nego ja iz Sumadije,to srbijanci ostavi za mamu i tatu koji su te tako gubavog i nevaspitanog (ne rodili) na svet izbacili.

Nina

pre 6 godina

Kako je uopste taj "guru" uspeo da se docepa Noleta, jeli to bilo preko brata? Bez uvreda, brat mu je imao sve uslove ali nije uspeo nista u tenisu a verovatno ne uspeva ni u drugim poljima. Kao da je Noletov novac od njegove brace napravio mekusce sklone lepom zivotu I koji poklecu pred bilo kakvim izazovima. Nazalost I Noleta su odvukli dole.

branko

pre 6 godina

Kako zena sa par poteza unisti velikog coveka i sportistu ,i to bez ikakvih fizickih ,mentalnih ,psihickih kvaliteta i jos matorija od njega

Mila

pre 6 godina

Nole, Ti si ponos Srbije i imaš punu našu podršku da istraješ i prevaziđeš probleme i vratiš se na prvi tron koji ti pripada. Ti si genije i zato sagledaj probleme i prevaziđi iste i nastavi do pobede! Mi i ceo narod veruje u tebe!

istina

pre 6 godina

Ovo kao da pisu komentare iz SPC problem je sto se vise ne krsti posle meca koji ste vi glupaci

zoro

pre 6 godina

.....zivo bime zanimalo,,,,kakav bi efekat ostavilo na Nadala to...kada bi mu guru,,bio Srbin!?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija