• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.05.2017

20:35

RAFA ŠAMPION MADRIDA! Nadal nastavlja da gazi na šljaci, pao i žilavi Tim!

Tenis

RAFA ŠAMPION MADRIDA! Nadal nastavlja da gazi na šljaci, pao i žilavi Tim!

Podeli vest

Rafael Nadal novi je šampion mastersa u Madridu pošto je u finalu pobedio Dominika Tima sa 7:6, 6:4

Ovo je Nadalu peta titula, a osmo finale u glavnom gradu Španije, a prvo još od 2015. godine, dok je do prve titule došao nakon 2014. Inače, Rafa čeka Rolan Garos u sjajnoj formi pošto je osvojio Barselonu, Monte Karlo i sada Madrid. 

Prvi set odlučen je tek posle 78 minuta žestoke borbe i to nakon taj brejka. Tim je bolje počeo, prvi napravio brejk i poveo sa 3:1. Ali, Rafa je strpljivo čekao svoju šansu, koja mu se brzo ukazala, uzvratio istom merom i izjednačio rezultat na 3:3. Imao je potom Španac u desetom gemu četiri brejk šanse, 40:0 na servis Tima, ali je Austrijanac uspeo da se vrati u gem i uvede set u taj brejk.

Španac je prvi izgubio servis, ali potom preokrenuo 5:3, Tim je izjednačio, onda sve uprskao, prokockao je dve set lopte, što je Rafa kaznio i posle 78 minuta igre dobio set sa 7:6. 

Nadal je nastavio u istom ritmu da lomi protivnika, otvorio je drugi set brejkom, koji je uz malo muke, jer je Austrijanac imao prililu za ribrejk, potvrdio i poveo 2:0. Nadal je u nastavku rutinski čuvao prednost, da bi na servis rivala u devetom gemu imao dve meč lopte, ali je Tim uspeo da sačuva svoj servis, pa je "bik sa Majorke" na svoj servis, iako je morao da spasava tri brejk lopte,  realizovao četvrtu meč loptu za trijumf 7:6, 6:4.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija