• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.05.2017

17:52

(VIDEO) NOVAK PODSETIO NA NAJBOLJE DANE! Đoković se osvetio Agutu i prošao u četvrtfinale!

Tenis

(VIDEO) NOVAK PODSETIO NA NAJBOLJE DANE! Đoković se osvetio Agutu i prošao u četvrtfinale!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale mastersa u Rimu pošto je savladao Roberta Bautistu-Aguta sa 2:0 (6:4, 6:4)

Novak je upisao 40. pobedu u karijeri na mastersu u Rimu, a 11. uzastopni put je u ćetvrtfinalu turnira koji je osvajao u četiri navrata.

Nije bilo lako protiv Aguta, koji je dobio poslednji međusobni duel, i to krajem prošle sezone u polufinalu mastersa u Šangaju.

Ipak, Đoković je vrlo dobro delovao, tokom većeg dela meča kontrolisao igru, i samo sredinom drugog seta imao "pad", kada je Agut vratio brejk.

Međutim, to nije poremetilo Novaka, koji se "presabrao" i potom u finišu još jednom oduzeo servis Špancu, što mu je bilo dovoljno za pobedu.

U četvrtfinalu će igrati protiv Huana Martina del Potra, koji je bio bolji od Keija Nišikorija (7:6, 6:3). 

APphoto

TOK MEČA

Drugi set:

- BREJK! Lomio je, lomio, lomio i na kraju slomio Španca naš as! Nekoliko fenomenalnih poena u ovom gemu, a Đoković je iskoristio četvrtu brejk loptu - 5:4.

- Ušao je u seriju Španac. Ne može da promaši iz forhenda, i Đoković ne uspeva da ukroti Aguta - 3:4. Prekinuo je seriju od tri vezana gema protivnika i izjednačio je na 4:4.

- Brejk! Dva gema je vezao Bautista-Agut i izjednačio na 3:3. Najpre je bio siguran na svoj servis, a onda u narednom gemu iskoristio prvu brejk loptu.

- Brejk! Odlična igra drugog tenisera sveta na protivnikov servis. Imao je Đoković tri vezane brejk lopte i iskoristio drugu za vođstvo - 2:1. Potvrdio je brejk Đoković i sada ima dva gema prednosti - 3:1.

- I drugi set je Agut otvorio svojim servisom i bio je uspešan, ali je na isti način odgovorio i Đoković - 1:1.

Tanjug/AP

Prvi set:

- SET! Najpre je Španac smanjo na 5:4, pa je Đoković morao da servira za set, ali to nije predstavljalo problem za našeg igrača, koji je rutinski uzeo gem i poveo u setovima - 6:4.

- BREJK! Đoković je sačekao priliku i iskoristio je! Odlično se branio Novak u ovom gemu, što mu je u kombinaciji sa greškama rivala donelo brejk - 4:3. Potom je drugi reket sveta i potvrdio brejk, ali nije bilo lako. Spasao je jednu brejk loptu, a potom sa tri vezana poena stigao do 5:3.

- Još jednom je Baustista-Agut poveo, a onda je Novak umalo od gotovog napravio veresiju. Imao je 40:0, potom je Španac uspeo da izjednači, ali je Đoković bio pribran i došao do 3:3.

- Malo nesigurniji servis gem Španca, ali nije dozvolio brejk loptu Novaku, koji je potom bez mnogo muke izjednačio na 2:2.

- Prva dva gema prošla su u znaku servera. Najpre je Agut uzeo gem bez izgubljnog poena, potom je Novak poveo 40:0, onda je Španac uzeo dva poena, ali Đoković nije dozvolio više od toga - 1:1.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija