• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: leparisien.fr

26.05.2017

09:48

NOVAK OTKRIO DRUGU STRANU TRIJUMFA NA ROLAN GAROSU: Ostao sam bez energije, potresen, iznenađen...

Tenis

NOVAK OTKRIO DRUGU STRANU TRIJUMFA NA ROLAN GAROSU: Ostao sam bez energije, potresen, iznenađen...

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković priznao je da je posle osvajanja Rolan Garosa prošle godine sam sebe iznenadio gubitkom energije i pravog motiva za igru na narednim turnirima

 

Đoković je u intervjuu za francuski "Parizijen" rekao da ga je trijumf u Parizu toliko emotivno i fizički iscrpeo da se našao na potpuno nepoznatoj teritoriji.

- Kada sam osvojio Rolan Garos, nisam imao vremena ni da mislim o tome da sam ostvario svoje snove. Bilo je potrebno da se brzo prebacim na pripreme za Vimbldon, za travnatu podlogu... Nisam ni shvatao posle trijumfa u Parizu koliko sam mentalno i fizički bio ispražnjen. Sve zato što sam nekoliko godina bio blizu pobede i svaki put kada nisam uspeo, to mi je donosilo dodatni pritisak za narednu sezonu - rekao je Đoković.

Na pitanje kada je shvatio da je iscrpljen, srpski as je rekao da je to video na Vimbldonu.

- Imao sam mnogo motiva za Vimbldon i Olimpijske igre, ali na mentalnom planu nisam imao dovoljno energije. Fizički, činilo mi se da je sve u redu, ali krenule su odjednom povrede, a po mom mišljenju, sve to kreće iz glave - dodao je Đoković.

Sve je to za Novaka, kako sam priznaje, bilo potpuno neočekivano i nije bio spreman za takav udarac.

- Osećao sam se pomalo neuravnoteženo, potreseno u tom periodu. Trebalo mi je dosta vremena, sve do nedavno, da nađem mentalni, emocionalni balans i onu iskru potrebnu za velike rezultate. Bio sam iznenađen svim tim, mada nisam gubio motiv, jer volim da igram tenis - rekao je Novak.

 

Srpski teniser je naglasio da ljudi imaju potpuno pogrešnu sliku o njegovoj želji da se vrati na teniski vrh.

- Neki misle da treniram manje, a ja sam, u stvari, više na terenu, uveo sam i neke nove stvari, tehnike mentalne pripreme, prihvatio neke savete. Shvatio sam da nešto moram da promenim, da pokušam sa nekim drugim stvartima da bih dostigao ravnotežu - istakao je Novak Đoković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dado

pre 6 godina

Upao je rupu zvana meditacija, blagoslov Gospodnji nije vise na njemu!

Djole

pre 6 godina

Jedino sta moras pod hitno da promenis to je ZENU

Baki

pre 6 godina

Prvi znak da nešto ozbiljno je u pitanju je mnogo priče. Ta konstrukcija o presudnom RG je pokriće. Novak i dalje mnogo priča i polaže mnogo na spoljne efekte "ljubavi". To je nespojivo sa ozbiljnim prilazom "povratka".

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija