• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.05.2017

16:26

(FOTO) SRBI NA RG: Novak ekspres protutnjao do trećeg kola, kraj za Viktora!

Tenis

(FOTO) SRBI NA RG: Novak ekspres protutnjao do trećeg kola, kraj za Viktora!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 3. kolo Rolan Garosa pošto je sa 3:0 u setovima pobedio Žoaa Souzu. Viktor Troicki je izgubio 3:0 od Gruzijca Nikoloza Basilašvilija

 

Novak Đoković je uz dosta dobru igru, pogotovo u prvom setu, eliminisao Žoaa Souzu i "osvetio" Janka Tipsarevića, koji je u prvom kolu poražen od Portugalca.

Drugi teniser sveta će imati težak zadatak pošto će se sastati sa Argentincem Dijegom Švarcmanom, koji je ove sezone na šljaci beleži jako dobre rezultate.​

Za razliku od Đokovića, Troicki nije uspeo da prođe u treću rundu, pošto je poražen od Nikoloza Basilašvilija sa 3:0, i to je u svakom setu igran taj-brejk.

UŽIVO:

 

- Kraj za Viktora! Troicki je i treći set izgubio u taj-brejku i tako završio učešće na ovogodišnjem Rolan Garosu.

- Kako stvari stoje, Troicki i Basilašvili će ponovo u taj-brejk, pošto je rezultat 5:5 u trećem setu.

- KRAJ! Novak Đoković je sa 3:0 u setovima pobedio Žoaa Souzu.

- Još jedan jako težak gem za Đokovića, mnogo grešaka, promašaja, ali na kraju ipak 5:3! Još samo gem do pobede.

- Viktor ponovo uspeva da se izvuče iz teške situacije! Srpski teniser je napravio brejk i izjednačio na 3:3 u trećem setu.

- Brejk! Novak Đoković vodi sa 4:3 protiv Žoaa Souze i na dobrom je putu da ekspresno, u tri seta, dobije meč drugog kola Rolan Garosa!

- Najduži gem do sada! Bilo je potrebno 14 poena ukupno Đokoviću da odbrani svoj servis protiv Souze, koji je imao i jednu brejk loptu - 3:3.

- Kola i dalje idu nizbrdo za Viktora Troickog! Gruzijac Basilašvili je napravio brejk i u trećem setu i vodi sa 2:1.

- Frustriran Novak, imao je brejk loptu koji nije iskoristio, a onda dva poena poslao u mrežu i bacio reket. Souza vodi 3:2.

- Nema brejka u prva četiri gema trećeg seta, Đoković i Souza su u egalu - 2:2.

- SET! Nikoloz Basilašvili vodi sa 2:0 u setovima protiv Viktora Troickog! I drugi set je završen u taj-brejku, a Gruzijac ga je dobio sa 7:2.

- Isto kao u prvom setu, Troicki i Basilašvili će se boriti u taj-brejku za osvajanje drugog dela igre - 6:6.

- Kao u prošlom setu, Souza otvara servisom i posle velike borbe dobija svoj gem - 1:0.

Reuters

- SET! Novak Đoković je napravio i drugi korak ka trećem kolu Rolan Garosa! Srpski teniser je sa 6:4 dobio drugi set protiv Žoaa Souze i vodi sa 2:0.

- I PONOVO se Viktor spasava sa ivice ambisa! Troicki je uzvratio Gruzijcu brejkom i smanjio na 5:4.

- BREJK! Loša situacija za Troickog! Basilašvili mu je oduzeo servis, poveo sa 5:3 i serviraće za vođstvo od 2:0 u setovima!

- Basilašvili još jednom je sačuvao svoj servis i poveo sa 4:3. 

- A, Souza kao da je onim brejkom samo iznervirao Novaka! Đoković je izvanrednom igrom ponovo oduzeo servis Portugalcu i poveo sa 3:2. Srbin je asom zaključio svoj servis gem, potvrdio brejk i poveo sa 4:2.

- Tvrdo i dalje u Viktorovom meču - 2:2. Nema brejkova.

- Prvi put u meču Žoao Souza je napravio brejk! Portugalac je dao sve od sebe da se vrati u drugi set i uspeo je - 2:2.

- Žalio se Žoao Souza da je dao sve od sebe, ali nije vredelo! Novak Đoković je napravio brejk i poveo sa 2:1 u drugom setu.

- Bez brejka u prva dva gema drugog seta između Troickog i Basilašvilija - 1:1.

- Argentinac Dijego Švarcman je sa 3:0 u setovima pobedio Stefana Napolitana i on će biti naredni protivnik Novaku Đokoviću, naravno pod uslovom da Srbin danas pobedi Žoaa Souzu.

- SET! Nikoloz Basilašvili je bio bolji u taj-brejku (7:3) i dobio prvi set protiv Viktora Troickog - 7:6.

- Na početku drugog seta Žoao Souza je osvojio svoj servis gem i poveo sa 1:0.

- Troicki i Basilašvili će u taj-brejku odlučiti ko će osvojiti prvi set - 6:6.

Reuters

- SET! Posle 29 minuta igre Novak Đoković je sa 6:1 osvojio prvi set protiv Žoaa Souze!

- Souza je uzeo prvi gem u setu, a Đoković će servirati za osvajanje prvog dela meča - 5:1.

- Troicki gubi 5:4 i pokušaće na Basilašvilijev servis da uhvati poslednji voz za ostanak u prvom setu. I USPEO JE! Viktor je napravio brejk i izjednačio na 5:5! Ponovo smo na "početku" seta!

- Đoković je uzeo još jedan brejk Souzi i na dva koraka je od seta. Pleni igrom srpski teniser, potpuno je fokusiran, a Portugalac nema baš nikakav odgovor na takvu igru - 4:0.

- A, zabava na Viktorovom meču ne prestaje. Srpski teniser je ponovo izgubio svoj servis, samo što ga je "osvetio" u prethodnom gemu - 3:4.

- Za to vreme Novak melje Souzu, jedino što je svojim greškama malo otegao gem, ali se Portugalac ništa nije pitao - 3:0.

- Vraća se Viktor! Troicki je napravio brejk i izjednačio na 3:3 i time se vratio potpuno u prvi set.

- Čista rutina i brejk za Novaka Đokovića! Souza je pokušavao malo preko svojih mogućnosti da se nadigrava sa srpskim teniserom - 2:0.

- Basilašvili čuva brejk prednosti protiv Troickog - 3:1.

- Odličan Novakov početak, glatko dobijen servis gem, uz dva vinera koja je Souza mogao samo da gleda - 1:0.

- Loš početak za Troickog! Izgubio je svoj servis i to bez osvojenog poena - 0:1. Imao je Viktor priliku da uzvrati istom merom, nije iskoristio brejk loptu, pa je posle dugog gema Basilašvili poveo sa 2:0.

- Oba meča na terenima na kojima će igrati srpski asovi su završena, tako da se očekuje uskoro da počnu dueli Troickog sa Basilašvilijem i Đokovića sa Souzom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija