• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.06.2017

19:49

SENZACIJA IZ LETONIJE! Najmlađa finalistkinja RG još od Ane Ivanović!

Tenis

SENZACIJA IZ LETONIJE! Najmlađa finalistkinja RG još od Ane Ivanović!

Podeli vest

Jelena Ostapenko plasirala se u finale Rolan Garosa, pošto je u polufinalu pobedila Timeu Bačinski iz Švajcarske sa 2:1 (7:6, 3:6, 6:3)

Letonka, koja danas proslavila svoj 20. rođendan, najmlađa je teniserka koja je stigla do finala Rolan Garosa još od Ane Ivanović 2007. godine.

Ona je ujedno postala i prva Letonka koja je stigla do finala nekog grend slem turnira u pojedinačnoj konkurenciji.

Ostapenko će se u svom prvom grend slem finalu za svoj prvi trofej u karijeri boriti protiv pobednice drugog polufinala u kom se sastaju Simona Halep i Karolina Pliškova. 

Reuters

Letonka je od početka meča zaigrala agresivno i to joj se i te kako isplatilo. Ona je u prvom setu imala 21 direktan poen i 16 neiznudjenih grešaka. Ostapenko je prvi set dobila u taj-brejku sa 7:4. 

Bačinski je u drugom setu uzvratila, osvojila je četiri uzastopna gema i dobila taj deo igre sa 6:3. Pomogla joj je i Ostapenko koja je u odlučujućem poenu napravila duplu servis grešku. 

U odlučujućem, trećem setu Ostapenko je napravila brejk više od protivnice i 50. vinerom je uspela da završi meč i plasira se u svoje prvo veliko finale.

(FOTO/VIDEO) PARIZ SE POKLONIO ANI! Ivanovićeva na RG govorila o suzama, Novaku, tenisu...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija