• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.R.

18.06.2017

07:00

NOVAK KRATAK ZA 18 MILIONA DOLARA! Đokoviću zbog slabih rezultata opao profit!

Tenis

NOVAK KRATAK ZA 18 MILIONA DOLARA! Đokoviću zbog slabih rezultata opao profit!

Podeli vest

Đoković je u prethodnih godinu dana od nagrada i sponzora zaradio 37,6 miliona dolara, a u istom periodu prošle godine prihodovao je 55,8 miliona

Najbolji srpski teniser Novak Đoković zbog loših rezultata u proteklih godinu dana ostao je kratak za 18,2 miliona dolara! Na najnovijoj "Forbsovoj" listi 100 najbogatijih sportista Đoković je 16. sa ukupnom zaradom od 37,6 miliona.

Ostao bez bonusa
Đoković je u prethodnih godinu dana ostao bez bonusa sponzora koji sleduju za značajne titule

Magazin "Forbs"

Srpski as je prošle godine u ovo vreme bio šesti na listi sa 55,8 miliona dolara. Osim što su mu od tada turnirske nagrade, logično, postale manje, Novak je izgubio i šest miliona od sponzora. Đokovićevi ugovori sada su vredni 28 miliona, dok su prošle godine u ovo vreme vredeli 34 miliona dolara. Ipak, duplo više novca izgubio je Novak na terenu, gde mu se zarada umanjila za 12,2 miliona.

Federer bolji

"Forbs" gubitak obrazlaže time što Novak nije dobijao bonuse za titule na grend slemovima, jer za godinu dana nije osvojio nijedan.

Pošto je osvojio šest od osam grend slemova od 2014. do 2016, Đoković nije uspeo da podigne trofej na četiri uzastopna grend slema. Zato je ostao bez unosnih bonusa koji sleduju za značajne titule - kaže se u tekstu "Forbsa".

Đoković: Serena, razbijaš!

Serena Vilijams je jedina žena na "Forbsovoj" listi. Američka teniserka je 51. sa ukupnom zaradom od 27 miliona dolara. Ona je trenutno na trudničkom bolovanju, ali je juče objavila snimak kako u sedmom mesecu trudnoće igra tenis. To je oduševilo mnoge, među kojima je i naš Novak Đoković.
- Ha-ha, razbijaš, devojko - poručio joj je Đoković putem Instagrama.

Uprkos tome što je u padu, Novak je i dalje drugi teniser po bogatstvu. Ispred njega je Rodžer Federer, koji je kao i prošle godine na četvrtom mestu liste najboljih 100. Švajcarac je do 64 miliona dolara došao zahvaljujući iznosu od šest miliona zarade na terenu i čak 58 miliona od sponzora.

Poslednji 'pakt' je sklopio s pastom 'barila' i za ugovor duži od pet godina dobio otprilike 40 miliona dolara. Većina ostalih sponzora uz njega je više od deset godina. Sakupio je više od četiri miliona u aprilu preko dva egzibiciona meča, a njegova fondacija je sakupila 40 miliona, od čega je 30 miliona dolara prosledila za edukativne programe u Africi", tvrdi "Forbs".

Ronaldo prvi

Treći teniser na listi je Kei Nišikori. Japanac je ukupno 26. sa zaradom od 33,9 miliona. Španac Rafael Nadal je na 33. mestu (31,5 miliona), a Endi Marej je 40. (28,8 miliona). Najbogatiji sportista ove godine je fudbaler Kristijano Ronaldo sa zaradom od 93 miliona dolara, drugi je košarkaš NBA Lebron Džejms (86,2 miliona), a treći fudbaler Lionel Mesi (80 miliona). Osim Federera u top pet je i NBA zvezda Kevin Durant (60,6 miliona.)
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mirko

pre 6 godina

Joj bas nesta sekiram sto je ostao kratak za 18miliona USD.

Lala iz Banata

pre 6 godina

За те новце, и ја би "ловио".... - Крокодила...!!

Lala iz Banata

pre 6 godina

..."Оскудација".... - резултата...! Ал* не марим....Вимблдон је... - НАШ...!!

Penzioner

pre 6 godina

STRASNO !!! Ne mogu da verujem da je "kratak" samo 18 mil.$ ?? Dajte neki tekuci racun (po mogucstvu devizni) da pomogemo Noletu, pod hitno !!! Strah me da ne zapadne u jos vecu apatiju zbog tolikog gubitka, siromasak !!!

ferrari909

pre 6 godina

Ma mora da se strasno potresao zbog gubitka....pa nije on slepac bez dinara da o tome razmislja sta bi bilo kad bi bilo....prosla su ta vremena sa pocetka karijere kad je svaki dolar bio vazan ili sto bi reko Mane nema oskudacije naredne 3 generacije.....\n

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija