• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.06.2017

13:32

(FOTO) TRAVA PRIJA ĐOKOVIĆU! Novak posle dva dana pobedio Pospišila

Tenis

(FOTO) TRAVA PRIJA ĐOKOVIĆU! Novak posle dva dana pobedio Pospišila

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Vaseka Pospišila sa 2:0 (6:4, 6:3) i plasirao se u treće kolo turnira u Istbornu

Dva puta su Đoković i Pospišil izlazili na teren, najpre u utorak, kada su odigrali jedn i po gem, da bi nastavk usledio dan kasnije.

Na svu sreću, kiše nije bilo, pa su dvojica igrača neometano mogli da pruže ono što je publika od njih očekivala.

U prvom setu je viđena velika borba, Novak je propustio nekoliko brejk prilika pre nego što je u desetom gemu uspeo da slomi otpor rivala i oduzme servis Kanađaninu.

U drugom je bilo nešto lakše jer je naš as sredino seta napravio brejk, što mu je olakšalo posao u nastavku.

Đoković je na taj način debitvao pobedo na turniru u Istbornu a u narednoj rundi igraće protiv Donalda Janga ili Džereda Donaldsona.

Reuters

TOK MEČA

Drugi set:

Uspeo je Pospišil da osvoji naredni gem i natera Đokovića da servira za pobedu. To nije predstavljalo veliki problem i Đoković je rutinski odradio posao - 6:3

Brejk! Odličan servis gem našeg igrača, koji je lagano došao do brejka - 4:2, a potom i rutinski potvrdio brejk - 5:2.

Izjednačio je Kanađanin na 2:2, a onda je viđen najbolji gem u dosadašnjem toku meča. Nekoliko sjajnih poena, imao je Pospišil i brejk loptu, ali je Đoković na sjajan način spasao, da bi potom servis vinerom i asom došao do 3:2.

Imao je Pospišil 15:30 na Novakov servis, ali je naš as vezao tri poena i poveo u drugom setu. Potom je Pospišil izjednačio, a onda je Đoković osvojio gem bez izgubljenog poena, što se desilo prvi put u meču - 2:1.

Reuters

Prvi set:

Brejk i set! Uspeo je Novak u finišu da slomi otpor rivala. Iskoristio je drugu brejk loptu u ovom gemu i konačno oduzeo servis Pospišilu, što mu je donelo prvi set - 6:4.

Bilo je 30:30 u devetom gemu, ali Novak se onda uozbiljio i nije dozvolio rivalu da dođe do prilike za brejk - 5:4.

Imao je Đoković brejk priliku u šestom gemu, ponovo nije uspeo da je iskoristi. Kanađanin je uspeo da se izvuče i izjednači na 3:3, a potom su ponovo obojica uzeli još jedan gem na svoj servis  - 4:4.

Igrači su prilično sigurni u svojim servis gemovima, ako se izuzme nastavak gema od juče, kada je Novak propustio priliku za brejk. Posle toga, i Đoković i Pospišil čuvaju servis - 3:2.

 

 

Duel je nastavljen nešto posle 12 časova, a naš as je propustio brejk priliku, posle čega je Pospišil izjednačio na 1:1. Bez mnogo problema je Novak uzeo svoj prvi servis gem danas i poveo 2:1.

Meč je u utorak prekinut zbog kiše koja je počela u drugom gemu, u kojem Novak ima prednost 15:30.

Težak prvi servis gem za Novaka, imao je Pospišil dve vezane brejk lopte, ipak Đoković je uspeo da se odbrani i povede sa 1:0.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
giga

pre 6 godina

bezi bre Djole od sisaca energije Pepea. Kako ne vidis da se prikacio i upija bozansku energiju sa kojom si bio prepun. Na pola te isisao a kako vidimo nece se otkaciti jos dugo. NE DAJ DA TI BUDE U BLIZINI!!

Dado

pre 6 godina

Samo da prestane sa onim na kraju (davanje srca publici), mislim da to sve vise i vise ljude nervira...

Aleks

pre 6 godina

Zar Nole nije pobjegao sa milionima dolara na Karibe??? Zar nije ostavio ženu i taštu, poče da jede čvarke, jagnjetinu, pršutu??? Nole, hvataj odmah nogu za Karibe, ostavi se tenisa!!

Lala iz Banata

pre 6 godina

Нема села без сокака, Ни Вимблдона - без Новака...!! ....Узимамо Вимблдон....једемо траву...Пепе нема ништа против " травнате дијете" А Мареју... - Краљевска тацна - за колаче...!! Већ видим "уплакану" краљицу, како му даје... - " тацницу "...!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija