• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.06.2017

09:42

I FEDERER JE BIO VEGETARIJANAC! Dok ga saigrači nisu uhvatili pod svoje...

Tenis

I FEDERER JE BIO VEGETARIJANAC! Dok ga saigrači nisu uhvatili pod svoje...

Podeli vest

Jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena Rodžer Federer otkrio je da je bio vegetarijanac, ali da taj njegov izbor nije potrajao

 

 

Federer je još kao dečak, na početku karijere, izabrao da bude vegetarijanac. Tada je imao 16 godina.

- Kada si tako mlad, često ne dobiješ u restoranima baš najbolji komad mesa i zbog toga sam naprosto odlučio da dignem ruke od takve ishrane. Odlučio sam da budem vegetarijanac - otkrio je medijima Federer.

Ali, to je potrajalo samo dve godine. Dok nije postao član Dejvis kup tima Švajcarske.

- Bilo je to 1998. godine, dobio sam prvi poziv u tim. Još sam bio vodonoša drugima. Otišli smo u restoran koji je bio poznat po krmenadlama. Ja sam naručio salatu i pirinač. Moj saigrač Mark Rose je mislio da se šalim. Rekao mi je da to ne služe. Naručio je za mene 10 parčića različitog mesa. I dopalo mi se - ispričao je Federer.

A, Švajcarac nije voleo ni ribu, ali je počeo da je jede uz devojku, današnju suprugu, Mirku Vavrinec.

- Prvi put kada sam probao ribu, nije mi se dopala. Ipak, uz nekoliko soseva, ukus je postao drugačiji i tako sam počeo da je jedem - rekao je Rodžer Federer.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petar Golemi

pre 6 godina

naucio da jede ribu uz djevojku........Au Rodjo sad se upropasti!!!!!

Lucky

pre 6 godina

Pa bio je vegetarijanac,ali nije bio vegan. To su dvije različite stvari. Vegetarijanci ne jedu meso,ali vegani ne jedu ništa životinjskog porijekla,kao npr. mlijeko. To je već belaj i ludilo. Razumijem opet ljude koji ne jedu meso svinje jer im je žao životinje,ali ne razumijem da neko ne želi da pije mlijeko jer kravi time nije nanijeto nikakvo zlo.

sasketaja

pre 6 godina

Vegani nije da ne jedu meso ili ne piju mleko zato sto misle da je ono nanelo stetu kravi ili nekoj zivotinji. Vec prosto smatraju da je covek biljojed i da mu sve sto je od zivotinje steti organizmu

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija