• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.07.2017

12:54

DAJTE IM PARE DA NE PREDAJU MEČEVE! Đoković i Federer traže promenu pravila na grend slem turnirima!

Tenis

DAJTE IM PARE DA NE PREDAJU MEČEVE! Đoković i Federer traže promenu pravila na grend slem turnirima!

Podeli vest

Novak Đoković i Rodžer Federer smatraju da bi ATP trebalo da primeni pravilo o nagrađivanju igrača za nastupe na grend slemovima, kako ne bi došlo do masovnih predaja kao što je slučaj na ovogodišnjem Vimbldonu

Čak osam predaja bilo je u prvom kolu ovogodišnjeg Vimbldona - sedam u muškoj i jedan meč u ženskoj konkurenciji! 

Od ove godine igrači koji se zbog povrede povuku pre meča prve runde nekog turnira zadržavaju nagradni novac. Ali, to se ne primenjuje na četiri najveća turnira.

Predaje u 1. kolu Vimbldona

Viktor Troicki - Florijan Majer 1:6
Janko Tipsarević - Džered Donaldson 0:5
Novak Đoković - Martin Kližan 6:3, 2:0
Aleksandr Dolgopolov - Rodžer Federer 3:6, 0:3
Nik Kirjos -  Pjer-Ig Erber 3:6, 4:6
Donald Jang - Denis Istomin 5:7, 6:4, 6:4, 4:2
Adrijan Manarino - Felisijano Lopes 5:7, 6:1, 6:1, 4:3
Tatjana Marija - Anastasija Potapova 6:2, 2:2

Tako smo već tokom prva dva dana takmičenja na Vimbldonu videli veliki broj odustajanja, jer su teniseri i teniserke izašli na teren samo kako bi dobili novac koji im sleduje kao učesnicima.

Poraženi u prvom kolu Vimbldona zaradi 35.000 funti, ali samo ako izađe na teren, pa ne čudi što su mnogi i pored povreda odigrali bar set, neko ni toliko.

Novaku Đokoviću meč je posle prvog seta predao Martin Kližan koji je došao povređen na Vimbldon.

- Novo pravilo ATP uvek dozvoljava igračima koji se plasiraju u glavni žreb turnira da dobiju ono što su zaslužili, a s druge strane dozvoljava i drugima da nastupe ako mogu. Podržavam takvo pravilo - rekao je Đoković. 

Slično mišljenje kao Đoković ima i Federer. 

- Večito pitanje je da li bi meč trebalo uopšte da počne. To može samo igrač da odgovori, prema mom mišljenju. Nadaš se da će prepustiti svoje mesto nekom drugom, iako su zaslužili da budu tu, ali im povreda ne dozvoljava. Možda bi grend slemovi trebalo da primene to ATP pravilo, onda ne bi polovina njih predavala mečeve - kazao je Federer. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija