• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.07.2017

12:13

SRAMAN TEKST NJUJORK TAJMSA O ĐOKOVIĆU: On je iritantan, gubitnik, moralista, klovn, budala, genije...

Tenis

SRAMAN TEKST NJUJORK TAJMSA O ĐOKOVIĆU: On je iritantan, gubitnik, moralista, klovn, budala, genije...

Podeli vest

Američki list Njujork Tajms u tekstu novinara Brajana Filipsa uvredljivim rečima opisao je ponašanje i igre srpskog tenisera Novaka Ðokovića u poslednjih godinu dana

Filips piše o padu Ðokovića sa prvog mesta na ATP listi i dešavanjima na sportskom i privatnom planu, odnosima sa saradnicima i medijima.

- Ðokovića pratim više od 10 godina, ali nikad ga nisam upoznao. Teško ga je pročitati, što je čudno, jer malo tenisera izgleda zabrinuto i depresivno kao on. Gledajući Federera ili Nadala jasno je mišljenje o njima, za razliku od Ðokovića. Bio je klovn, imitirao igrače da bi zasmejao ljude, iritantan, glumio je povrede, bio moralista, dijetalni guru, političar, gubitnik, genije, budala... - počinje tekst Filips za prestižni list.

On smatra da je Ðokovićevo povlačenje u četvrtfinalu Vimbldona zbog povrede nova kontradiktornost, opisavši da "tako postaje veći od igrača koji su došli do same završnice".

- Nema ga nigde, uvek je čudna žrtva zbog nečega. Istovremeno je uvek tu, kao kralj na bolovanju. Bio je dominantan, redom pobeđivao protivnike, osvojio sva četiri gren slema zaredom, ali posle toga je sve krenulo loše, baš od poraza od Kverija na Vimbldonu. Izgubio je prvo mesto, ispao na startu Olimpijskih igara, u četvrtfinalu Rolan Garosa...Izgledao je kao "lud", sada je svojoj nervozi dodao vrstu divljeg pogleda, kao da je neispavan - tvrdi američki novinar.

On navodi da je Ðoković oduvek pazio da bude dobar momak, ali kada se rastao sa stručnim štabom, to je urađeno uz "međusoban dogovor", činičan je bio Filips.

- U saopštenju su svi naveli da su bili privilegovani što su radili sa Ðokovićem. Bizarno je da ništa nije bilo objašnjeno - navodi se u tekstu i zaključuje:

- Tabloidi furiozno spekulišu o stanju njegovog braka, prave se razne teorije. Mekinro je podigao prašinu kada je uporedio Ðokovića i Vudsa, ali Novakov je pad pažljiv i nejasan. Njegov brak, ako je problem, mene se ne tiče, što ne znači da mi nije fascinantno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bano

pre 6 godina

da da on je budala koja svakojakoj svetskoj kalakurdiji dozvoljava da stavljaju nos gde im nije mesto.budala koja je osvoila sve sto moze u tenisu.budala koja voli porodicu i srbiju.budala koja pomaze svima.takvi smo mi srbi.jesmo budale al pozitivne.i mnogo manje budale od ovog valjda poznavaoca djokovica.e moja budalo\n

Cemu mrznja

pre 6 godina

Zasto izvlacite iz konteksta? Procitah originalni tekst. Bez namere da ga uvredi, novinar ga je tacno opisao Uz tuzan ton teksta, kako je pokusao sve da se svidi publici ali bezuspesno

Dusan

pre 6 godina

Slazem se sa Vama gospodine. Ovi sto toboze brane Djokovica ustvari mu nanose vise stete nego koristi.Jednostavno Novak je mnogo pao u igri i na moralu i to sto se ceo njegov tim povukao i sto cuti nece da kaze pravi razlog povlacenja je dokaz da zele da Novak shvati da nisu njegovi protivnici vec prijatelji.Evo godinu dana je proslo od pocetka pada i Novak sve vise pada i dozvoljava sebi da prosecni teniseri sa njim se igraju kao sa pocetnikom. Zar ne vidi kako se Federer oporavio povukao dobar potez na vreme i napravio pauzu i vratio se i igra kao da krize nikad nije bilo.Ali nazalost Novaka tenisom uci supruga Jelena ona zaboga zna i sta on treba da jede da bi bila sa njim ponosna a on tone li tone. Pa povrede dolaze od lose ishrane i loseg treninga. Nazalost cisto sumnjam da moze sa ovakvim nacinom rada i ponasanja da se vrati medju prvih 5 a za prvo mesto samo ako vodeci odustanu ili prestanu da igraju.

Djole

pre 6 godina

Izgleda da ti ipak neumeš da čitaš!Nema potrebe bilo šta izvlačiti iz konteksta,Brajan Filips je ozbiljna mešavina polupismenog imbecila i budaletine,koja je i kao velika većina predstavnika svetskih medija,dočekala svojih pet minuta,da lamentira( čitaj lupeta gluposti)o Novakovom trenutnom stanju i njegovoj igri! Na žalost nijedan teniser osim Novaka,u novijoj teniskoj istoriji nije toliko razvlačen po blatu i tumačen na najdebilnije moguće načine od njega!Jel neko tako pisao o Rodžeru i Rafi dok su pravili pauze i padali u igri iz najrazličitijih razloga,ne oni su uvek bili veliki šampioni.Ok oni to i jesu ali ni Nole nije ništa manji!U pojedinim aspektima igre je doktor za obojicu,mene čudi nešto drugo,a nisam sklon teorijama zavere.Kao da se stalno traži dlaka u jajetu i da se Nole analizira na jedan,a svi ostali na drugi način,pa tako i ovaj jadni Brajan.Čovek tvrdi da ga prati deset godina,uredu bato ako je to tako, tekst je MORAO,da bude drugačiji i afimartivniji u Novakovu korist,jer je za to vreme ušao u tenisku istoriju kao jedan od najvećih ikada!!!!

surovi

pre 6 godina

A nudili ste mu DRŽAVLJANSTVO !!!! Pa kad vas je glatko odj..... onda drvlje i kamenje !!! Ovaj tekst, što se mene tiče, govori samo o jednoj stvari, a to je kakva su nacija amerikanci !!!

goxy

pre 6 godina

ako federer osvoji vimbldon bice malo jasnije sta se desava u tenisu,djokovic misteriozno naglo pao a federer niodkuda osvaja turnire da ga nebi slucajno djokovic prestigao i bio najbolji teniser svih vremena sto bi za zapadne mrzioce poput ovoga bila rak rana!to je jako malo verovatno da se desi slucajno!\n

nele011

pre 6 godina

Toliko nepotrebnih reci i opisa. Tupavi novinar SAMO da je napisao ... Nole Srbin... i nista vise nije morao da dodaje. To je vama jadnicima preko bare misaona imenica. Zato pravite rakete, avione, viruse....a sve TO ce da vas pojede i unisti...Kod nas se kaze...Zuti zutuju a crveni pituju...a vi ste u zadnjevreme...bas porumenili....vec vam se crvenilo pojavljuje....Bavite se vasim satrapima koji su vam u 2upetu...da vam ne ostete suljeve....pustite nas....trajemo mi mnogo duze nego sto bi vi zeleli

branko1

pre 6 godina

Tekst uopšte nije uvredljiv.To je viđenje novinara I mišljenje o jednom geniju,što on I kaže.A što naši, nazovi, novinari ,bezrazložno ,hoće da ga naprave većim nego što jeste,to je druga stvar I to je naš neki odbranbeni mehanizam.Podržimo Đokovića kad mu je najteže,dajmo mu podršku da izdrži I da se vrati opet među najbolje,ali ne insistirajmo da bude prvi,na silu,to je nemoguće jer vreme ide I nikoga ne čeka.Budimo realni I volimo Đokovića sportski.Ovakve reakcije I radost kad Federer ili Nadal izgube ili se povrede su bolesne I ne koriste našem asu.Zato,drži se I izdrži Đoković.Čekamo te da ponovo uživamo u tvojim igrama,baš nas briga za druge

RINGISPIL

pre 6 godina

Treci rajh na delu. Za jednu camugu hapsimo 100 srpskih mladica. Sta god je hteo nazovi novinar nazovi neke novine sa divljeg zapada namazao se govnima jer ko je on da tumaci lik i delo Novaka Djokovica coveka koji je izmislio tenis za 300 miliona amereikanca.

Lale

pre 6 godina

Novinar je sve rekao sto je istina a vi izvlacite iz kontesta

Windy

pre 6 godina

Verovatno necete objaviti....ali, slazem se sa analizom Novaka. Uvek je kod njega neka prenaglasenost kada se npr oklizne na terenu, uvek neki dodatni pokret, skok, da se sve naglasi, izdramatizuje... \"Povrede\" takodje. Svaka njemu cast na svemu postignutom, medjutim kako je stariji sve vise mu se pokazuju geni koji nisu tako lepi.\nZelim mu da sto pre izbije \"bubice\" iz glave i da se vrati tamo gde je bio pre neku godinu.\n

dado

pre 6 godina

Sta je on mislio kupovinom stana u New Yorku da ce ga zavoleti.Ko su Amerikanci? Englezi koji su naselili americki kontinent i dali mu ime.Koga oni vole?

Stevan

pre 6 godina

Gubitnik si Ti i pametnije Ti je da si 10 godina pratio fondaciju Klintonov,farmaceutsku industriju, kao i okupaciju planete od rodne Ti domovine.Svima vam smeta Nole bitange jedne.

Ivan Jovanović

pre 6 godina

Mikelanđelo,s kim ga uporedi veliki teniski stručnjak ! Za dobrim se konjem diže prašina !

nepoznati

pre 6 godina

Britanci su mu nudili drzavljanstvo jos sa 17 godina,ne reklamira Nike i to su njegovi najveci \"gresi\".\nU SAD je kupio dva stana,a ne jedan.\n

Aleks

pre 6 godina

Šta će siromah, sve mu pripisuju, a jedino je tačno: žena mu ne da da jede meso ili bilo šta iz srpske kuhinje, tazbina i familija redovno ga biju, oklagije, štikle, šerpe, lete mu redovno po ledjima, otimaju mu pare, ...nije mu lako siromahu!

Ivan

pre 6 godina

Tekst je korektan bez uvreda neznam zasto nekome istina ne odgovara Djokovic igra slabo Yugo mentalitet bolje bi bilo da se povuce nego da mu se desi da komentari novinara buducnosti jos "GORI"

bb king

pre 6 godina

Taj Filips moze samo da .... Djokovicu. Tipican izdrogirani americki moron.

mića

pre 6 godina

sve što si napisao o đokoviću, takvi su ti tata i mama..

vlada

pre 6 godina

Tipičan primerak retardirane američke nacije!

Car

pre 6 godina

treba biti realan. amerikenjac je ovoga puta u pravu

obradović

pre 6 godina

Dosta više! Kad se oporavi uzeće još 2-3 grand slam-a, dolaze nove nade... Danilovićka, Kecmanović, Nole je predstavljao Srbiju na najbolji mogući nacin, pobedama... daće bog pa će i mladji narastaji nastaviti njegovim putem i pružati nam srećne trenutke u ovim sumornim danima

Anilkaz

pre 6 godina

Jedan takav vam je izmislio struju...TESLA !!!!!Novinaru!

Pjer

pre 6 godina

Bagro belosvetska gde su vaši teniseri,koji su zdravi ,na rang listi ???

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija