• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.R.

17.07.2017

18:15

NOVAK ZBOG POVREDE OSTAJE BEZ "LAKOSTA"! Sponzor diže ruke od Đokovića!?

Tenis

NOVAK ZBOG POVREDE OSTAJE BEZ "LAKOSTA"! Sponzor diže ruke od Đokovića!?

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković mogao bi da ostane bez ugovora sa "Lakostom" ukoliko u predstojećem periodu ispadne iz top 10 na svetskoj rang-listi

Francuski brend i srpski teniser potpisali su sponzorski ugovor pre samo dva meseca, a Đoković već sad planira da se ne pojavljuje na terenu do kraja sezone jer je teško povredio lakat na Vimbldonu.

"Krokodil" i Đoković dogovorili su saradnju na pet godina za ukupno 75 miliona dolara. Međutim, zbog eventualne pauze Novak bi mogao da ostane bez većine tog bogatstva ili čak celog ugovora.

Na silu na teren
Novac koji je Novak dobio od "Lakosta" vezan je za njegov rang, kao i broj turnira koje odigra godišnje

Zaštitne mere

Novaku u slučaju dužeg odmora preti ispadanje iz top 10, od čega se "Lakost" sigurno zaštitio, kako velike kompanije inače rade.

- Pauza do kraja godina značila bi ujedno da Novak ispada iz top 10, a to bi onda sigurno uticalo na njegov ugovor. Kad se takvi ugovori sastavljaju, sponzor debelo vodi računa šta potpisuje sa sportistom. Novac koji je Novak dobio vezan je za njegov rang, broj turnira koje odigra godišnje... Svako odstupanje od toga može da dovede do znatnog smanjenja para koje se odvajaju za Đokovića, a i do raskida ugovora. "Lakost" je veliki brend i neće dugo trpeti Novakovo odsustvo, posebno na početku saradnje - potvrdilo je Informeru više sagovornika specijalizovanih za sponzorske ugovore.

DOKTOR DEJVIS KUP TIMA SAVETUJE ĐOKOVIĆA: Nole, ne žuri sa operacijom, budi oprezan! 

NOVAK PAUZIRA DO KRAJA GODINE! Đoković će prve preglede lakta obaviti u Monaku! Otvorene sve opcije!

Sponzor je spreman da pravi ustupke prema svom zaštitnom licu, ali ne doveka, jer mu je važno da njegov ambasador što više bude na sportskom igralištu.

- Kad Novak ispadne iz elite, sigurno će dobijati manje novca nego što je bilo dogovoreno na početku sa "Lakostom". Ukoliko se ne vrati u vrh u dogledno vreme, takođe je moguć kraj saradnje. Brend može da čeka sportistu od šest meseci do godinu dana za povratak na teren ili u vrh, zavisi od dogovora. Oporavio se ili ne, Đoković će u nekom trenutku morati bar da se pojavi na nekom turniru, makar ispao u prvom kolu, ako bi da sačuva ugovor - poručuju naši sagovornici.

"Lakostu" ionako skup

"Lakost" sigurno neće mnogo da se dvoumi oko aktiviranja pojedinih klauzula za smanjenje ugovora s Novakom jer im je Đoković ionako skup.
- Godinu dana smo radili na projektu da dovedemo Novaka, veoma nam je važan. Njegove usluge nemaju cenu, skup je, ali smo dobili ambasadora čije su vrednosti slične našim - izjavio je direktor kompanije Tjeri Giber.

Takve klauzule su uobičajene za sve sportove. Mančester junajted je pre tri godine potpisao na deset godina sa "Adidasom", ali su obaveze fudbalskog kluba striktne.

- Jasno stoji da Junajted mora da bude sve vreme ugovora u prvih 10 na tabeli. Ukoliko padne ispod tog ranga, ima određeno vreme da se vrati, u suprotnom se ugovor revidira, smanjuje se novac koji klub dobija, pa čak postoji mogućnost raskida saradnje - otkrili su naši izvori.

Obaveza više

Surovi svet sponzora nije stran Novaku. Posle ispadanja u četvrtfinalu Rolan Garosa, kada ga lakat još nije toliko mučio, sam Đoković je potvrdio da ne može kad mu se ćefne da ode na pauzu. Upravo pred početak tog grend slema Novak je postao zaštitno lice "Lakosta".

- Verujte mi, razmišljam o mnogim opcijama. Trudim se da osetim šta je najbolje za mene trenutno. Imam odgovornost prema tenisu, sponzorima i svemu ostalom, ali najveću odgovornost imam prema sebi. Videćemo, nije laka odluka šta dalje - još tada je poručio Novak.

MARIO ANČIĆ OTKRIO: Novak Đoković nije mogao na Vimbldonu od bolova ni reket da drži! 

SRAMAN TEKST NJUJORK TAJMSA O ĐOKOVIĆU: On je iritantan, gubitnik, moralista, klovn, budala, genije...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
moj Djole

pre 6 godina

nije ti lako.pre svega moras da se resis problema u porodici,pogledaj primer Fedexa koji ima stabilnu i jaku porodicu,zenu koja se ne exponira kao tvoja dama(a da budemo realno koliko god vise vole tebe njegova zena je veca dama po svemu od tvoje)koja jedino sto radi to su recepti i slikanje.prvo Nole dovedi u red porodicu pa nece biti "povreda" tako redovno nego ces moci jesti meso i sve ostalo.Nole ti si igrac u rangu Federera i Nadala,imas godine najbolje za tenis i steta bi bila da sada odustanes zato razmisli dobro o sve.kada pocnes gubiti sponzore i pare od turnira ode sve dole jer pak 100 miliona ili 200miliona koliko si trenutno jak je nista za tvoj luxuzni zivot i zivot svih oko tebe.sretno Nole i nadam se da ce ti iz guzice doci u glavu.pozz

Dragomir

pre 6 godina

Нисмо морали да читамо твоје гомиле глупости које си написао?Ако ме ниси разумео да ти поновим.Док нас је Ноле одушевљавао био ти је добар и свима нама а сада ти ... Бла,бла,бла ... Нормално је да у једном тренутку назире се крај каријере.За мене је Ноле - Ђоле краљ!

Atke

pre 6 godina

A koji su mu to problemi u porodici? I ajde kaži ti nama otkud ti znaš za te probleme? Mislim koji su to izvori? Jesi mu možda kućni prijatelj,ili sta?

Slavko

pre 6 godina

Lacosta izgleda nije video da je Novak zavrsio karijeru ,nema bas neki pametan kadar ,Sa Novakom su se tesko zeznuli

veca vestica

pre 6 godina

Citam kpmentare i ne mogu da verujem koliko negativnih komentara na racun Novaka, njegove zene i kompletene njegove porodice. Ma ko ste vi, sta ste vi mislite da ste popili svu pamet ovoga sveta i odakle vam pravo da ga kritikujete.Kako vas nije sramota, lecite svoje komplekse na Novaku, na sportisti koji je toliko ucinio da budemo ponosni sto je nas i sto igra sa nasom zastavom kraj svog imena.Kako vas nije sramota da mu bas vi delite savete u vezi njegove porodice njegove ishrane jel to on nekome duguje nesto , ne bih rekla.Ma sram vas bilo, dok je pobedjivao i bio prvi bio je dobar a sada kad decko ima nekih problema umesto da mu date podrsku da istraje da zna da ima svoj narod koji stoji iza njega koji ga voli i kad nije prvi, vi dajete sebi za pravo da ga kritikujete ali nazalost to su Srbi dok pobedjujes dobar si svi klicu Nole, Nole a kad Nole pocinje da pada udri kritkuj zaboga kako sme da gubi. Sramota dragi moji, bas sramota.

nisi ti sva svoja

pre 6 godina

garant jer prvo ne citas dobro ili sto procitas ne razumijes..pa mi mu i dajemo podrsku da od sebe otjera sve koji mu skode i da dovede u red ono sto je najpotrebnije za zdrav zivot a to je prvenstveno porodica i okruzenje a on to ocito nema tj.nije uredu.tako da nemoj da moralises vise mi volimo djokovica nego ti garant.laku noc

dejan

pre 6 godina

Shvati da ponekad kritika daje bolje rezultate nego ono klasicno bice bolje, samo napred, imao si los dan, itd...! Bolje da mu neko drekne iz loze kad mu ne ide, da ga malo prodrma, probudi, a ne samo da mu se smjeska i tapse ga po ramenu. Covjek kad gubi svijest normalno je da ces ga prije osamariti nego pomilovati kao da ga saljes u grob!

yup

pre 6 godina

Ko god se bavi javnim poslom, narod ima pravo da komentarise. Treba da posmatramo nacionalnog heroja kako unistava svoj zivot i karijeru i da pri tome cutimo? Za sve one neprospavane noci, nerviranje, navijanje, izgubljene zivce... Pa naravno da imam pravo da komentarisem. A gospodinu ako sketa nase pisanje, neka krene da se bavi bastovanstvom ili kuvanjem. Siguran sam da bi iskompleksirana Jelena jedva docekala da joj muzic uzgaja biljke.

Dule

pre 6 godina

Niko ne kritikuje Novaka ,vec mu svi ukazuju gde je pogresio i koliko ga nedokazana zena unisti ,to je dobronamerna pomoc ,da otkaci tog dzabalebarosa ,on bi zivnuo ,uvukla ga je u PONOR TAME IZ KOJE NEMA POVRATKA ,

max

pre 6 godina

boli me kitać za Novaka! da Bog da uzeo još 500 miliona dolara... sve što je zaradio je čisto njegovom zaslugom i radom, neka bude živ i zdrav i neka mu je sa srećom...

White Power

pre 6 godina

Sve go genijalac u komentarima, a da ih istreses iz gaca-ne bi 10 eur nagrebao. Manite se misevi price o Novaku Djokovicu, vec brinite za svoje bedno postojanje.

Vladimir

pre 6 godina

Zašto mi nikada ne propustimo priliku da ispadnemo "najgluplji u društvu", i zašto uzrok svemu uvek tražimo u prozaičnoj suštini oličenoj u neukosti naših predaka... I Federer, i Nadal, pa i Marej su doživeli veliki pad forme nakon što su dugi niz vremena bili u strahovitom usponu forme... Nije lako održavati taj vrhunski nivo spremnosti, ali je još teže održavati brutalnu motivaciju za uspehom koja je dominirala Djokovićevom karijerom, pogotovo kada je mnogo puta postigao ono o čemu je samo maštao tokom izrastanja u vrhunskog sportistu. Dok se sav razvijeni svet bavi savremenim analizama ponašanja ljudi, mi se stalno držimo srednjevekovnih postulata i pokušavamo da od toga stvaramo osnovu za svoj način života. Sve nam je u hrani, u ženama, u topuzu, u dukatima, u konju (kolima), u čardaku... U ljudskosti, ništa...

novica

pre 6 godina

Zna NOLE da 99,999% njegov narod uz njega i da je 1000 igrac na ATP tenis,sponzori,novac,slava nisu vredni za njegovo zdravlje i njegovu porodicu NOLE ti si genije i bez sporta odmori se oporavi i pocisti ove neverne tome i za koju godinu budi ministar u vladi a ne barbika federer ili bik nadal uz svo duzno postovanje prema njima kao sportistima

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija