• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.07.2017

14:45

ČUVENI "LEKIP" DOKAZAO BROJKAMA: Novak Đoković je imao najteži put od svih igrača do osvajanja grend slem trofeja!

Tenis

ČUVENI "LEKIP" DOKAZAO BROJKAMA: Novak Đoković je imao najteži put od svih igrača do osvajanja grend slem trofeja!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković je imao najteži put do osvajanja grend slem trofeja od sve četvorice najtrofejnijih igrača u istoriji, izračunao je čuveni francuski list "Lekip"

 

 

Francuzi su se bavili analizom žrebova, snagom protivnika, kvalitetom rivala u završnici grend slemova i jasno došli do zaključka da je Novak Đoković morao "krv da prolije" da bi došao do trofeja, dok je Rodžer Federer imao najlakši put do pehara!

Ovo su statistički podaci koje je objavio "Lekip".

- Najviše osvojenih grend slemova bez pobede nad ijednim igračem iz "Velike četvorke"?

Federer 12, Nadal 2, Đoković 0!

- Najviše osvojenih grend slem trofeja bez duela sa igračem iz Top 10 u finalu?

Sampras 7, Federer 4, Nadal 2, Đoković 1!

- Najviše osvojenih grend slemova igrajući protiv samo jednog Top 10 igrača na celom turniru?

Sampras 7, Federer 3, Nadal 3, Đoković 2.

- Najviše osvojenih grend slem titula bez ijednog susreta sa igračem iz Top 5?

Federer 5, Sampras 4, Nadal 1, Đoković 0!

- Najviše osvojenih grend slemova suočivši se sa najmanje trojicom igrača iz Top 5?

Đoković 5, Federer 5, Nadal 3, Sampras 1.

- Najviše pobeda protiv Top 10 igrača na jednom grend slemu?

Federer 4, Nadal 3, Đoković 3, Sampras 3.

- Najviše pobeda protiv Top 5 igrača na jednom grend slemu?

Federer 3, Nadal 3, Đoković 3, Sampras 2.

- Procenat pobeda od četvrtfinala do kraja turnira protiv igrača van Top 10?

Sampras 57,1%, Nadal 33,3%, Federer 31,6%, Đoković 25,6%.

List "Lekip" u zaključku ističe:

- Iz dobijenih statističkih podataka jasno se vidi da je Đoković imao najteži put u njegovih 12 osvojenih grend slem trofeja. Nikada nije osvojio pehar, a da nije pobedio makar jednog igrača iz Top5 ili da nije pobedio makar jednog igrača iz "Velike četvorke". Pored toga, pet od 12 pehara je osvojio preko trojice igrača iz Top10. 

Gledajući prosečan rejting igrača koje je pobednik morao da savlada na putu do osvajanja trofeja, Đoković je na prvom mestu, drugi je Nadal, treći Federer, a četvrti Sampras - piše francuski list.

Novak Đoković je osvojio 12 grend slem trofeja, Pit Sampras 14, Rafael Nadal 15, dok je Rodžer Federer skupio 19 pehara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Teniser

pre 6 godina

Kad nema sta o novaku daj posto poto nesto na silu,ovu vasu statistiku ni doktor matematike nemoz da rascivija,najvise pobeda od igraca koji su laksi od 80kga visi od 180 cm,ma dajte molim vas ,pretvarate se u mikijev zabavnik,jedino merilo bilo i bice ,kom se ne svidja njegov problem jeste broj osvojenih grend slem turnira,amin.

jadan si

pre 6 godina

Ти си нико и ништа, а не тенисер. Федерер има иза себе оно што Новак нема и НЕ жели. Новак је сваку титулу 100% ПОШТЕНО освојио. Остали, то само знају они и Бог. Треба само погледати последњи турнир у Аустралији и Енглеској. БЕДА и СРАМОТА!

Ljube

pre 6 godina

Koliko si ti jedna jadna duša ... potpisuješ se kao teniser a verovatno u životu nisi ni držao teniski reket jer da jesi ove brojke bi ti bile više nego poznate i jasne. Uz to, statistiku i analizu je uradio jedan od najuglednijih sportskih žurnala na svetu gde te stvari pišu i rade eksperti a ne kvazi novinari.

Cudotvorac

pre 6 godina

Mogu da se kladim da su ova dvojica sto su odma skocila da brane i hvale novaka ona dvojica njegovih ujaka,armenulic i pilic ha ha ha.

nenad

pre 6 godina

A teniser i cudotvorac su slika i prilika ....mnogo jadni komentari!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17