• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.07.2017

19:37

FEDERER JE BIO LENJI PLAČLJIVKO! Mark Rose otkrio "rane radove" najboljeg tenisera svih vremena!

Tenis

FEDERER JE BIO LENJI PLAČLJIVKO! Mark Rose otkrio "rane radove" najboljeg tenisera svih vremena!

Podeli vest

Na početku teniske karijere Rodžer Federer je bio lenji plačljivko koji je lomio rekete kada mu nešto nije bio po volji, otkrio je nekadašnji švajcarski teniser Mark Rose

 

Federer je danas najtrofejniji i najbolji teniser sveta svih vremena, ali na početku njegove karijere ništa nije ni slutilo da bi mogao da se vine do tih visina, otkriva Rose.

- Na početku karijere je bio pravo dete. Mnogo puta je na turnirima odigrao ispod mogućnosti, a onda bi se potpuno psihički slomio ili bi bacao rekete po terenu. Bio je pravi plačljivko na terenu. Bio je užasno nezreo i trebalo mu je vremena da sazri - pričao je Rose za britanski Telegraf.

On je otkrio jednu, prilično nepoznatu Federerovu crtu, po kojoj je bio sličan Novaku Đokoviću.

- U svlačionici i kod tuševa je stalno vikao, imitirao je druge igrače ili sportiste, borce iz američkog rvanja i slične stvari, zato što je bio pun energije. Mislim da nikada u životu nisam sreo osobu sa toliko energije - rekao je Rose.

Nekadašnji švajcarski teniser se prisetio svog prvog zajedničkog treninga sa Federerom.

- Bio je talentovan, ali veoma lenj! Obično mladi igrači kada se pojave na turu, pod stresom su, željni dokazivanja, dobre igre, dok se Rodžer na terenu ponašao kao da ga ništa ne interesuje. Prvi put smo se u meču sreli u finalu u Marseju i ja sam pobedio 7:6 u trećem setu. A, on se rasplakao prilikom dodele pehara - ispričao je Mark Rose.

A, Rodžer Federer je tek posle poslednjeg osvojenog Vimbldona priznao da mu je trebalo vremena da shvati kako da ispravno trenira, da se ponaša i da rade prave stvari.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija