• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

06.09.2017

20:49

LAJOVIĆ NE GUBI NADU: Francuzi su i 1985. bili favoriti, pa su doživeli debakl u Beogradu!

Tenis

LAJOVIĆ NE GUBI NADU: Francuzi su i 1985. bili favoriti, pa su doživeli debakl u Beogradu!

Podeli vest

Srpski teniser Dušan Lajović rekao je da je ekipa napravila veliku stvar što se sa drugim timom plasirala u polufinale Dejvis kupa i da nema šta da izgubi u duelu protiv Francuske u Lilu

Samim tim što smo u polufinalu je velika stvar i bez obzira što smo to učinili sa drugim timom treba da odemo u Lil gledajući na to kao na veliki izazov, jer se ne igra svaki dan polufinale Dejvis kupa. Momci koji će biti u našem timu su mlađi, prvenstveno Laslo Đere kome je to i debitanstki nastup, u neku ruku je 'bačen u vatru', ali mislim da ovaj meč svima može da bude samo pozitivno iskustvo - rekao je Lajović, navodi se u saopštenju Teniskog saveza.

Polufinale Dejvis kupa izmedju Srbije i Francuske igra se od 15. do 17. septembra u Lilu.

- Ne možemo da imamo neka očekivanja pojedinačno, već prvenstveno moramo da razmišljamo kao tim da idemo na svaki poen. Mečevi su dugi, igra se tri dana, na šljaci, biće nam bitan svaki poen. Filip Krajinović i Laslo igraju čelindžere ove nedelje, u Sevilji, odnosno Djenovi, a od tih turnira zavisiće i njihovo samopouzadnje, što bolje prodju, to bolje za nas - naveo je 85. teniser sveta.

Đere: Zaslužio sam da debitujem

Mladi srpski teniser Laslo Ðere kaže da je spreman za debi u reprezentaciji protiv Francuske u polufinalu Dejvis kupa u Lilu.
- Oduvek mi je bio san da budem deo Dejvis kup tima Srbije, član moćne četvorke uz čije sam mečeve, rezultate i velika dela odrastao. Srećan sam zbog poziva selektora Nenada Zimonjica i zahvalan što sam dobio čast da idem u Lil. Znam da sam se u timu našao zbog otkaza naših najboljih igrača, ali znam i da sam svojim rezultatima u ovoj godini i zaslužio da debitujem. Moj san se polako ostvaruje, a jedno je sigurno, ukoliko izađem na teren u Lilu daću ne svoj maksimum, već i više od toga - ističe Ðere. 

Za selekciju Francuske igraće Žo-Vilfred Conga, Luka Puj, Pjer-Ig Erber i Nikola Mau. Peti član tima biće Gael Monfis.

Imaju jak tim i na papiru su mnogo jači od nas, a svi znamo kakav je Dejvis kup, nikad se ništa ne zna, ništa se ne može prognozirati. Setimo se meča Jugoslavija–Francuska u Beogradu 1985. godine, kada su sadašnji selektor Francuske Janik Noa i Anri Lekont, koji su tada bili četvrti i šesti igrači sveta, došli u Beograd sigurni u trijumf, a doživeli debakl od tima za koji su igrali Slobodan Živojinović i Goran Prpić.

Lajović je do sada odigrao 12 mečeva u Dejvis kupu i zabeležio sedam pobeda.

- Vratio sam se iz Njujorka, sada sam u Barseloni odakle idem za Lil, gde ćemo se svi okupiti u nedelju. Igrao sam dobro u Njujorku, imao sam dobar meč protiv Rafaela Nadala i solidne rezultate od Vimbldona do sada. Osećam se dobro, u formi sam i imamo veliko samopouzdanje. Očekujem da dam maksimum, a voleo bih da to bude dovoljno da donese poene Srbiji - rekao je on.


On je rekao i da se nada da njegova ekipa može da namuči domaćina.

- Biće jako teško, ali ništa nije nemoguće. Conga nije u nekoj formi, Gaske nije ni pozvan, Monfis je povređen, ali ne znamo koliko je njegova povreda ozbiljna, tako da nisu ni oni u najboljoj formi ni u najjačem sastavu. Treba da odemo u Lil bez straha, nemamo šta da izgubimo, možemo samo mnogo da dobijemo - dodao je Lajović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija