• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.09.2017

23:56

SAMO JE RAFA OSVOJIO TEŽI GS OD NOVAKA! Federeru nijednom nije bilo teško kao Đokoviću 2011!

Tenis

SAMO JE RAFA OSVOJIO TEŽI GS OD NOVAKA! Federeru nijednom nije bilo teško kao Đokoviću 2011!

Podeli vest

Rafael Nadal je do Ju Es opena, 16. grend slema u karijeri, došao bez pobede protiv igrača iz Top 10. Ali, nije mu uvek bilo tako lako, kao ni Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru

Naime, Špancu je put bio otvoren do trona. Novak Đoković i Endi Marej nisu učestvovali zbog povreda, na putu mu nije bio ni Rodžer Federer, koji je eliminisan u četvrtfinalu, domogao se finala, a da nije igrao ni sa jednim igračem iz Top 20. Tako je njegov trener i stric Toni prokomentarisao da ovaj grend slem u Njujorku nije baš poseban, jer je lako osvojen.

Britanski Metro je tako u obzir uzeo nekoliko faktora kako bi ocenio koliko je Rafaelu Nadalu, Rodžeru Federeru i Novaku Đokoviću tokom karijere bilo teško da dođu do grend slem trofeja.

Tako su dobijali 5 poena ako je prosečan plasman igrača sa kojima su igrali bio u Top 20, 4 od 21. do 40. mesta, 3 od 41. do 60,  2 od 61.do 80 i jedan do 100. Dva boda vredela je svaka pobeda protiv člana velike četvorke, Novaka Đokovića, Endija Mareja, Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Pola poena vredela je pobeda nad igračima iz Top 10, koji su im bili na putu do trofeja, a jedan poen su zaradili od trijumfa nad tenisera koji imaju grend slem titulu bez obzira na to da li su je u tom momentu imali ili ne.

Na osnovu ove formule su sastavili listu pet najlakše i najteže osvojenih grend slemova. Novaka Đokovića nema među top 5 najlakše osvojenih grend slem titula, ali je na ovoj drugoj, težoj listi. 

Prvo mesto drži Nadal sa ideksom 12 i to sa pobede na Rolan Garosu 2007. godine,  kada je pobedio Đokovića i Federera iz velike četvorke, kao i pet osvajača grend slem titula: Đokovića, Del Potra, Federera, Moju i Hjuita.

printscreen

Odmah iza njega je Novak sa indeksom 11,5. Novak je drugi od šest trofeja na Australijan openu 2011. dobio pošto je dobio branioca titule Federera, tri igrača iz Top 10: Berdiha, Federera i Mareja, dva iz velike četvorke: Federara i Mareja, i dva vlasnika grend slama: Federera i Mareja.

Na trećem i četvrtom mestu su pobede Federera na Vimbldinu 2007. i 2012. godine i trijumf Rafe 2006. na Rolan Garosu. 

Među pet najlakše dobijenih grend slem turnira su trofeji Rafaela Nadala sa Rolan Garosa 2010. godine i Ju Es opena ove godine sa indeksom 3, potom sledi pobeda Rodžera Federera na Australijan openu 2006, na Vimbldonu 2003 . i 2004. godine.

OVDE možete da pogledate kompletnu listu pet najlakše i najteže osvojenih grend slemova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17