• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Radošević

22.09.2017

21:04

ČAK SU I BRITANCI SKINULI KAPU NOVAKU: Đoković je ubedljivo najbolji teniser u istoriji!

Tenis

ČAK SU I BRITANCI SKINULI KAPU NOVAKU: Đoković je ubedljivo najbolji teniser u istoriji!

Podeli vest

Novak Đoković najbolji je teniser svih vremena, utvrdio je "Metro"! Britanski list je analizirao put koji su Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer prošli na svakom od grend slemova koji su osvojili i na osnovu toga je izvučen koeficijent, prema kom je Novak neprikosnoven

Srbin ima najmanje grend slemova od pomenutog trija - 12, ali je za svaki morao dobro da se pomuči i zato je njegov indeks 9,08.

Španac Nadal ima 16 najvećih trofeja i sa koeficijentom 7,84 je drugi najbolji u istoriji, a rekorder po broju grend slemova Rodžer Federer je najlakše stizao do 19 pehara i zato je treći (7,08).

 

Četiri faktora

"Metro" je bodovao svaku grend slem titulu koju je trio osvojio. Broj bodova određivan je na osnovu četiri faktora: prosečnog ranga protivnika na turniru, broja pobeda nad članovima "velike četvorke" (Đoković, Nadal Federer i Endi Marej), pobedama nad teniserima iz top 10 i pobedama nad nekim od grend slem šampiona.

Najteži put na jednom grend slemu imao je Nadal na Rolan Garosu 2007. Međutim, trenutno najbolji svetski teniser je imao i "šetnju" do trofeja na Otvorenom prvenstvu Francuske 2010. Međutim, kada se zbroji ostalih 14 trofeja koje je osvojio, nije mu bilo teže nego Novaku.

Đokoviću je najkomplikovanije bilo na Australijan openu 2011, a najmanje stresno na Vimbldonu iste godine. Ipak, i osvajanje tog Otvorenog prvenstva Engleske je bilo četiri puta teže od Nadalovog najlakšeg trijumfa. Federer je prvih 10 grend slemova pokorio bez ozbiljnijih prepreka, najteže mu je bilo na Vimbldonu 2007. i 2012.

Povratak u Australiji

Đoković je najavio da će sledeću sezonu početi u Australiji. On nije precizirao hoće li to biti baš na grend slemu u Melburnu ili na nekom od pripremnih turnira koji će biti održani u Brizbejnu i Sidneju. To znači da Novak 2018. neće ići u Dohu, gde je dolazio ove i prethodne dve godine. On je u januaru i 2016. osvajao titule na turniru u Kataru.

Novak je trenutno na pauzi zbog povrede lakta. On je u sredu išao na oproštajnu utakmicu legende košarke Dušana Dude Ivkovića u Atini, a juče je stigao u Beograd. Još se ne zna koliko će se zadržati, a osim posete familiji i prijateljima ići će na konsultacije sa lekarima vezano za oporavak.

Lakat je bolje

On je otkrio da se dobro oporavlja od povrede zbog koje je u julu objavio da prekida sezonu.

- Lakat mi je dobro. Oporavljam se, ali to je spor proces jer se tiče i kosti. Nisam u žurbi - izjavio je Đoković.

Srpski as je pričao i o tome kako provodi slobodno vreme.

- Život mi je potpuno drugačiji nego pre pet godina. Otac sam dvoje dece i imam mnogo različitih ciljeva. Želim da nastavim da igram tenis, budem što bolji, zabavljam se i širim pozitivnu energiju - istakao je Novak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Anarhista

pre 6 godina

Новак, не шири ништа, а поготово не позитивну енергију. Трофеји долазе са негативном енергијом, тотално си омашио. Срце се даје само ономе ко заслужује, а не белосветском олошу. Жив био. Једва чекам јануар. Ајде.

Saki

pre 6 godina

Reci nemam.Pa pogledajte koliko je ko osvojio GS.Sto neprenesete sta pisu ostale bolje novine nego neke trecerszredne.Kao da smo mi debili pa nista neznamo.Nemora Novak da bude najbolji a i nije nek ozdravi i neka se pokaze na terenu.

čudo

pre 6 godina

"Reprezentativan" list mora se priznati.čudi me kako ga ranije ne otkiste?!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija