• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.11.2017

16:40

SVAKA ČAST, FILIP U FINALU PARIZA! Sjajni Krajinović posle velike borbe oborio Iznera!

Tenis

SVAKA ČAST, FILIP U FINALU PARIZA! Sjajni Krajinović posle velike borbe oborio Iznera!

Podeli vest

Srpski teniser Filip Krajinović igraće u finalu mastersa u Parizu pošto je pobedio Džona Iznera sa 6:4, 6:7, 7:6

Srpski teniser ostvario je najveći uspeh u karijeri, a  u finalu će igrati protiv boljeg iz duela Žulijen Beneto - Džek Sok.

Krajinović će od naredne nedelje sigurno ući među 40 najboljih na svetu, a možda i među 30  ukoliko osvoji trofej. 

Krajinović je do najvećeg uspeha u karijeri došao kao kvalifikant, a do finala je napravio je šest uzastopnih pobeda, sedam ako se računa Nadal koji mu je predao meč u četvrtfinalu. Padali su pred srpskim teniserom Pelja, Đere u kvalifikacijama, pa Sugita, Kveri, Mau, Nadal i Izner! 

Odlično je odigrao srpski teniser, bio je agresivan, čvrsto je udarao sa osnovne linije, i nije izgubio nijedan gem  u kome je servirao. U prviom setu mu je bio dovoljan jedna brejk koji je napravio u petom gem,  poveo je 3:2 i do kraja rutinski odigrao i poveo sa 1:0 u meču. Taj brejk je odlučio u drugom setu, Izner je lagano poveo 5:2 a potom došao do egala u meču pošto je set dobio sa 7:6.

U trećem setu Krajinović je spasao brejk loptu u devetom gemu, i ovaj set je otišao u taj-brejk. Ponovo je Amerikanac prvi stigao do vođstva, imao prednost od 3:0 i 4:2, ali je Filip sjajnim riternima pre svega ostao u igri i na kraju dobio meč za finale i priliku da osvoji prvi masters u karijeri. 

AP PHOTO

TOK MEČA

Treći set:

KRAAAAAJ! Filip Krajinović je u finalu masters u Parizu! Gubio je srpski teniser 3:0 i 4:2 u taj-brejku, ali je sjajnoj i borbenom igrom zadao poslednji udarac Izneru za pobedu 6:4, 6:7, 7:6!

Izner je ekspresno uz minu brejk poveo 3:0 u taj-brejku. Ali, nije to demoralisalo Filipa, uzvratio je i izjednačio na 4:4. 

Krajinović dolazi do novog vođstva - 6:5. Izner servira za opstanak u duelu. Amerikanac još jednom bez muke dolazi do svog gema za 6:6 i odluka o pobedniku pada u taj-brejku.

Ne da se Izner, ne gubi ni poen na svoj servis, novi egal u setu - 5:5.

Brejk šansu je imao Izner. Ali, onda je Filip u stilu Amerikanca sa tri sjajna servisa završio gem i poveo 5:4.

Prvo srpski teniser osvaja gem bez izgubljenog seta za 4:3, a onda Amerikanac na svoj servis gem gubi samo jedan poen. Novo izjednačenje - 4:4. 

Jedan i drugi čuvaju svoje servise, čeka se greška protivnika, Filip vodi 3:2.

Izner osvaja svoj servis gem bez izgubljenog seta, a potom i naš igrač bez problema uzima svoj servis i vodi 2:1.

Krajinović je otvorio treći set i u maratonskom gemuu kojem je spasao i brejk loptu, poveo u odlučujućem setu - 1:0.

APphoto

Drugi set:

Stegla se ruka Krajinoviću u taj-brejku, očajno je naš igra odigrao ovaj gem. Dozvolio je Izneru da povede 5:0 i posle toga nije mogao da se vrati u gem, pa je Amerikanac izjednačio - 6:7 (2:7).

Još jednom je rutinski odradio svoj deo posla Izner, tako da će srpski teniser ponovo servirati za ostanak u setu - 5:6. Izborio je Krajinović taj-brejk - 6:6.

Nije dozvolio Krajinović da ga poremeti pauza i iako je bio pod pritiskom, jer je servirao za ostanak u setu, to je uradio veoma dobro - 5:5.

Mučio se Krajinović, ali uspeo da osvoji gem i još jednom izjednači - 4:4.Naredni gem se odužio jer je pri rezultatu 40:30 za Iznera jednoj gledateljki pozlilo, pa su igrači čekali da je medicinska služba izvede iz dvorane. Potom je Amerikanac as udarcem završio gem - 4:5.

Reuters

Napravio je Krajinović prvu duplu servis grešku u šestom gemu, ali to ga nije omelo pa je izjednačio - 3:3. Izner je potom još jednom odlično servirao i poveo - 3:4.

Propustio je dobru priliku Filip. Posle 0:40, došao je naš teniser do izjednačenja, a onda jedan lagan volej poslao u aut, nakon čega je Izner uzeo još jedan poen i stigao do vođstva  - 2:3.

Najpre je Amerikanac uzeo gem bez izgubljenog poena, a onda je na isti način odgovorio Krajinović - 2:2.

Imao je 0:30 Krajinović, ali je onda Izner vezao četiri sjajna servisa i osvoji uvodni gem drugog seta - 0:1. Izjednačio je Filip iako je Amerikanac prekinuo seriju našeg igrača koji je vezao 22 osvojena poena na svoj servis - 1:1.

 

 

Prvi set:

SET! Nije se stegla ruka Filipu Krajinoviću, koji je odigrao "kao mator" i rutinski došao do prvog seta - 6:4!

Obojica su bili sigurni u svojim servis gemovima, tako da će Krajinović sada imati priliku da servira za osvajanje prvog seta - 5:4.

Rutinski je potvrdio brejk Krajinović, bez izgubjlnog poena i sada vodi 4:2. Potom je Izner prekinuo seriju našeg tenisera i smanjio na 4:3.

BREJK! Krajinović je oduzeo servis Izneru i vodi 3:2. Imao je naš igrač dve brejk lopt i prvu je iskoristio. Amerikanac je zatražio lekarsku pomoć u pauzi između gemova zbog problema sa desnim kolenom.

"Bombarduje" Izner i u drugom servis gemu, opet je bez izgubljenog poena došao do vođstva. Međutim, sada i Filip znatno sigurniji, izgubio je samo jedan poen i izjednačio - 2:2.

Izner je svojim servisom otvorio meč i to je učinio savršeno, osvojio je gem bez izgubljenog poena. Potom je Krajinović bio na ivici da pretrpi gubitak servisa, ali je spasao tri brejk lopte i izjednačio na 1:1.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija