• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.11.2017

19:30

HTELA SAM DA SE UBIJEM ZBOG OCA! Potresna ispovest Jelene Dokić: Krvnički me je TUKAO I NAZIVAO KURVOM!

Tenis

HTELA SAM DA SE UBIJEM ZBOG OCA! Potresna ispovest Jelene Dokić: Krvnički me je TUKAO I NAZIVAO KURVOM!

Podeli vest

Jelena Dokić (34) otkrila da ju je otac Damir mlatio sve dok ne bi pala u nesvest, terao je da skida majicu i kaišem je šibao po golim leđima. Pljuvao joj je u lice, nazivao je droljom, a posle poraza na Vimbldonu izbacio ju je da spava na ulici

Želela sam da se ubijem jer me je otac Damir premlaćivao, zlostavljao i brutalno vređao, otkrila je bivša srpska teniserka Jelena Dokić!

Nekadašnja četvrta teniserka planete u svojoj biografiji "Nesalomiva" otkrila je jezive detalje sukoba s ocem Damirom i optužila ga da ju je tukao do krvi, zbog čega je malo falilo da se ubije!

Jugoslavija je bila greška

Jelena Dokić je otkrila da je najveću grešku napravila kad je pod očevim pritiscima pristala da igra za Jugoslaviju i da uzme pasoš naše zemlje.
- Ako postoji stvar koju bih mogla da vratim, osim fizičkog i mentalnog zlostavljanja, to je odluka da izaberem da igram za Jugoslaviju. Nekoliko godina kasnije sam se vratila da igram za Australiju, ali pre toga je već bilo učinjeno mnogo štete - priznala je Jelena Dokić.

Bila u depresiji

Jelenina biografija zvanično je objavljena juče, a mediji u Australiji i Velikoj Britaniji već su preneli najšokantnije delove užasne ispovesti bivše teniserke.

- Prošla sam put od siromaštva do nasilja. Kada sam napustila kuću s 19 godina, dugo sam bila u depresiji, čak i nadomak samoubistva - rekla je Jelena Dokić za australijski "Seven njuz", koji je promovisao njenu knjigu.

Dokićeva je detaljno opisala kako ju je Damir tukao i mučio, a "Dejli telegraf" prenosi da je u knjizi Jelena opisala da ju je otac nazivao "droljom" i "kurvom".

- Čupao me za kosu i uši, šutirao oštrim cipelama, pljuvao u lice, a nakon toga nazivao najgorim pogrdnim imenima. Tukao me kaišem preko leđa, sve sam to opisala u knjizi. Nekad me tukao zato što sam loše igrala, a nekad samo zato što je bio loše raspoložen. Često sam bila krvava i u modricama - istakla je Dokićeva i dodala:

Umesto Damira, javila se nepoznata žena

Informer je u toku jučerašnjeg dana pokušao da stupi u kontakt s ocem Jelene Dokić Damirom. Međutim, umesto njega, na telefon se javila nepoznata žena, koja je vidno uznemirena tvrdila da ne zna ko je Damir Dokić.
- Ne znam zaista ko je Damir Dokić. Ne znam. Ovo nije njegov telefon - rekla nam je izvesna žena.

- Najgore mi je sećanje na turnir u Kanadi 2000. godine. To ću pamtiti dok sam živa. Tukao me je strašno, toliko da sam se onesvestila. Nisam često gubila, ali kad jesam, posledice su bile strašne.

Mentalni bol je veći

Ona je napisala da je sve to počelo dok je bila mala i da je više od samih batina bole traume nastale od dugogodišnjeg iživljavanja.

- Baš me je gadno tukao, svačim što mu je bilo pod rukom. Počelo je od prvog dana kada sam uzela reket u ruke, a onda se otelo kontroli. Premlaćivanje je bilo skoro svakodnevno. Nije to samo fizički već i mentalni bol, koji je ostavio dublje posledice. Kada imate 11 ili 12 godina i doživite tako strašne stvari, mnogo je teško da nastavite dalje - opisala je Jelena.

Nekadašnja teniserka je otkrila da je za ceo slučaj znao i Teniski savez Australije, ali da nikada nije pokrenuo istragu povodom svih dešavanja, pošto je uvek opravdanje bilo "nedostatak saradnje". Uprkos svemu, Dokićeva je poručila da ne mrzi svog oca.

Bila sam u brusu, okrenuta leđima...

Jelenina saradnica na biografiji, spisateljica Džesika Haloran objavila je kraći odlomak iz knjige, u kojem detaljno opisuje kako je izgledala Damirova tortura nad Jelenom.
"Loša odluka na treningu, poraz, loše raspoloženje - sve su to bili razlozi da on izvuče kaiš. Moj poraz ga je doslovce terao u neviđeni bes. Retko sam gubila, ali kad se to dešavalo, posledice su bile brutalne. Onda bi mi rekao da skinem majicu. Mnogo manje bi bolelo kad sam imala majicu na sebi, zato me je terao da skinem. Bila sam samo u brusu, okrenuta leđima njemu, a on bi mi tada naredio da se ne mrdam. Počeo je da me udara. Skoro da nije bilo mesta na leđima gde nije bilo modrice."

- Ne mrzim oca nakon svega. Pokušala sam da izgladim stvari, ali nije lako. Mislim da on ne razume šta mi je napravio, niti je spreman da podnese odgovornost. Teško je naći zajednički jezik sa njim. Ili je po njegovom ili nikako - opisala je Jelena Dokić.

Proradila štitna žlezda

Bivša teniserka je opisala da ju je otac maltretirao i 2000. godine posle eliminacije u polufinalu Vimbldona. Jelena je tada izgubila od Lindzi Devenport, a otac Damir je nakon toga nije pustio da spava u hotelu koji je ona sama platila za celu porodicu. Isterao ju je iz hotela i poručio da se sama snalazi.

Jelena je zbog toga od organizatora turnira u Londonu tražila da joj dopuste da spava u blizini teniskih terena.

Dokićeva je nedavno priznala da je u jednom trenutku imala velikih zdravstvenih problema i da je zbog pogoršanog rada štitne žlezde imala čak 120 kilograma. Ona je tenisku karijeru okončala 2014. godine, iako je još ranije prestala da igra profesionalno ovaj sport.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mara

pre 6 godina

trebalo je u zatvoru da zavrsi zbog tolikog zlostavljanja rodjenog deteta,sram ga bilo.

mica

pre 6 godina

Ne verujem joj nista. Da li bi, tako zlostavljana osoba, dosla do skoro samog vrha vta lestvice? Normalno je da mora biti discipline. Ona opisuje zlostavljanja kao u horor filmovima. Ma, dajte molim vas.

Ja

pre 6 godina

Tad si ti njega trebala da isteras iz hotela.To nije otac.Naravno i da ga prijavis policiji.

Nina

pre 6 godina

Nemoguce je znati dali je zlostavljanje istina ili ne jer Jelena sada pokusava da dobro zaradi na toj knjizi. To joj je zadnja sansa da zaradi veci novac a da bi privukla citaoce morala je da ima nekih skandala. Oni su napravili gresku sto su se svadjali u Australiji (i to oboje) i otisli u Englesku a onda u Jugoslaviju. Time su izgubili sponzore i ogroman novac. Glupo su uradili jer cilj igranja sporta profesionalno je da se zaradi poveci novac i obezbedi buducnost. Oni su to propustili. A to maltretiranje, nemoguce je znati. On je bio prek covek, alkoholicar koliko sam cula, ko zna. Takodje su imali nesrecu da se u to vreme vodila ogromna, nevidjena propaganda i lazi protiv Srba i Srbije sto je takodje mnogo uticalo na Dokice. Njoj zelim srecu i da dobro zaradi na toj knjizi i da malo razmisli sta radi jer u proslosti kao da nijedno nije razmisljalo o posledicama sto rade i govore.

ziki

pre 6 godina

I njoj je bas stalo da napise knjigu o tome. Ja ne bih uzeo sve ovo zdravo za gotovo.

Marketing

pre 6 godina

Ma prodavace se knjiga, nego ima nekih nelogicnosti. Losi odnosi, a otac ima imanje u Vojvodini, ergelu konja, vinograde, sta vec, odakle? Otimao od cerke? Ne rece ona nista o tome.\n

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija