• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.R.

14.11.2017

17:33

OTAC MI JE UZEO SAV NOVAC, POBEGLA SAM SA REKETIMA I KOFEROM! Nastavak potresne ispovesti Jelene Dokić!

Tenis

OTAC MI JE UZEO SAV NOVAC, POBEGLA SAM SA REKETIMA I KOFEROM! Nastavak potresne ispovesti Jelene Dokić!

Podeli vest

Otac Damir mi je uzeo sve pare koje sam zaradila do 2002, tvrdi Jelena Dokić (34) u nastavku životne ispovesti!

Teniserka je sa 19 godina pobegla od kuće jer nije više mogla da trpi zlostavljanje čije šokantne detalje je otkrila u autobiografiji "Nesalomiva".

Dokićeva je veći deo zarade sa turnira od 4.481.044 dolara inkasirala upravo do 2002. godine, kada je bila četvrta svetska teniserka. Srpska igračica sa australijskim državljanstvom rekla je da više nije mogla da trpi očevo fizičko i psihičko maltretiranje i da je zato pobegla od njega na vrhuncu karijere.

Tortura
Kada maltretiranje nije bilo fizičko, što je bilo retko, onda je bilo emotivno. Sećam se modrica veoma jasno

Jelena Dokić, srpska teniserka

Nikad dosta

Jelena je otkrila da je bez prebijene pare napustila porodični dom, samo sa reketima i koferom.

- Odrastala sam, imala sam 17-18 godina, a maltretiranje nije prestajalo. Napustila sam kuću samo sa torbom za rekete i koferom. To je bilo to. Nisam imala ni keš ni kreditnu karticu. Prepisala sam sve njemu par meseci ranije. Verovatno je mislio da bih bila previše uplašena da odem i da ću ostati bez obzira na sve - izjavila je Dokićeva za jednu australijsku televiziju i dodala:

Armenulić: Damir je impulsivan

Bivši selektor Dejvis kup tima Radmilo Armenulić nije bio svedok grozota koje je Jelena napisala u autobiografiji, ali se seća Damira Dokića kao impulsivnog.
- Verujem da Jelena nema razloga da laže o onome što je otkrila. Nikada nisam bio svedok da ju je otac udario, ali je bilo priča. Damir je bio impulsivan, sukobio sam se verbalno s njim u jednoj emisiji. Ima toliko ambicioznih roditelja. Čuo sam priče da su neki vadili pištolje na turnirima. Ipak, njihov uticaj je sada sve manji - izjavio je Armenulić.

- Znala sam da ga samo pare motivišu, pa sam se konstantno trudila da igram bolje i zarađujem više. To sam radila i išlo mi je dobro, ali nikad nije bilo dovoljno. Slamala sam se i bilo mi je mnogo teško tako da igram profesionalni sport koji je brutalan.

Jelena je u knjizi napisala da ju je otac tukao i do nesvesti, a da modrice i dalje jasno pamti.

- Kada vam se tako nešto dešava svakodnevno, prihvatate to kao nešto normalno. Živite s tim. Uvek bi se našlo nešto što nisam uradila dobro. Kad maltretiranje nije bilo fizičko, što je bilo retko, onda je bilo emotivno. Sećam se modrica veoma jasno. Bukvalno mogu da nacrtam kako su izgledale. Bilo mi je teško da se nosim s tim jer sam morala da izađem i igram. Morala sam da se suočim sa drugim ljudima - prisetila se Dokićeva.

ŠTA PIŠE U JELENINOJ AUTOBIOGRAFIJI

* Otac me čupao za kosu i uši, šutirao oštrim cipelama, pljuvao me u lice, a nazivao me je i ku*vom
* Često sam bila krvava i u modricama
* Na turniru u Kanadi 2000. tukao me je strašno, toliko da sam se onesvestila
* Nisam često gubila, ali kad jesam, posledice su bile strašne
* Gadno me je tukao, svačim što mu je bilo pod rukom. Premlaćivanje je bilo skoro svakodnevno

Pomoć dečka

"Kao što sad znate, moja priča nije bila bajka, ali neću da me iko sažaljeva. Imam više sreće od mnogih. Zdrava sam. Nisam više žrtva. Borac sam. I uvek ću naći pravi put", piše u biografiji Dokićeve. Veliku pomoć imala je od dečka Tina Bikića, sa kojim je i sada.

- To mi je druga veza u životu i opstala je do danas. On je tako pozitivna i fina osoba. Imali smo toliko teških momenata, toliko pritiska. On je bio pod tolikim pritiskom od strane mog oca. Morao je da se suoči sa toliko toga. Jedna od pozitivnih stvari u svemu je to što sam ga upoznala na turniru - zaključila je Jelena.

Informer je i u utorak pokušao da stupi u kontakt sa Damirom Dokićem, ali on nije odgovarao na naše pozive i poruke.

HTELA SAM DA SE UBIJEM ZBOG OCA! Potresna ispovest Jelene Dokić: Krvnički me je TUKAO I NAZIVAO KURVOM!
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rada

pre 5 godina

Majka po svetu se provodi nije je bilo briga ni za Jelenu ni za brata a kamoli muza

Gastarbajter

pre 6 godina

Pa nisi jedina. Lepo bi bilo da neko napise da nije maltretiran od strane roditelja

sladjan

pre 6 godina

ti si australiska teniserka!koga briga tvoj zivot!ovo je samo promocija knjige u kojoj moze se i lagati!zasto se nisi zalila treneru koji je hrvat!ti sve srpsko mrzis i sada prodajes finocu!!!!

Prle

pre 6 godina

Silom prilika ste napustili Hrvatsku kao izbjeglice od ustaske kame nad Srbima,i ti se nakon svega okrenes da ti bude momak Hrvat.A znala si da otac koji ti zeli dobro to ne zeli???!!! U svakom slucaju trebao te je jos tuci,nije bilo ocito dovoljno,ne? Dapace kuzis?

Jaoooooj

pre 6 godina

Nestale pare pa se blati otac, a sta prodaje knjige nego pikantni, surovi detalji. I stvarno gde je majka u celoj prici?

Stockholm

pre 6 godina

Kada vratim film unazad i prisetim se tvoje teniske karijere cini mi se da je bilo i neki drugi problema i da sada malo i lazes.

bagerista

pre 6 godina

od 19 godine slobodna bez oca i sta si uradila.Da bi ovo pljuvanje po ocu imalo tezinu trebala si nesto postici da je samo on bio problem.Ne opravdavam batine i maltretiranje ali zar tvog oca ne boli vise od svih batina koje spominjes to sto si pobegla za hrvata prevaranta koji te je okrenuo protiv porodice a tvoja porodica proterana iz Hrvatske.Sta cemo sa bolom koji si ti nanela ne samo ocu vec celoj porodici...

Lala

pre 6 godina

Mrzis srbe volis hrvate ali to je normalno ali da oca blatis treba da te je sramota sad si van terena a dok si bila pored oca br 4 to si zaborabila

Parmak

pre 6 godina

Ima tu istine. U pitanju je novi biznis. Pa makar okaljala i oca.

Petar

pre 6 godina

Sta bi sada opet novac da das Bikicima oni te opljackali pa sad pises knjigu za honorar da ides na havaje sa bracom

Lole

pre 6 godina

Decko ti je car ko privesak blago njemu kad knjiga izadje

bane

pre 6 godina

Prica bombasticno, ono sto donosi pare za tu autobiografiju. Sto u rijalitima samo prolazi. Sto ne pise kako je bilo lepo na turnirima, na terenu, ko ju je naucio igrati tenis, ko je zasluzan sto je uspela?? to nikada nije napisala..Koliko se secam stalno je davala intervjue kako uziva u tenisu i okolo njega kao i svi igraci. Svaki posao ima i svoje tamnnije strane. Sto ne pise kako su je drogirali i ucenjivali da ne ode od njih, trener i njegov brat (sada momak) koji verovatno i diktira knjigu. \n

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija