• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

14.11.2017

21:07

DAMIR DOKIĆ NE MARI ZA OPTUŽBE ĆERKE JELENE: Iza zaključane kapije na imanju u Vrdniku, ŽIVI KAO PUSTINJAK!

Tenis

DAMIR DOKIĆ NE MARI ZA OPTUŽBE ĆERKE JELENE: Iza zaključane kapije na imanju u Vrdniku, ŽIVI KAO PUSTINJAK!

Podeli vest

Damir Dokić iz Vrdnika ne prati šta mediji pišu ovih dana o maltretiranju ćerke Jelene, koja je slavna teniserka obelodanila

- Ne pratim šta se objavljuje u medijima. Nemam nikakav komentar i molim vas da me ne unemiravate!

Ove dve rečenice bile su sve što je za "Novosti" rekao Damir Dokić, otac Jelene Dokić, povodom optužbi da je bio agresivan otac, koje je teniserka iznela u svojoj autobiografiji.

Kapije na velikom imanju u Vrdniku, na obroncima Fruške gore, u ponedeljak su bile zaključane, a po prostranom dvorištu samo je trčkarao mali crni pas. Iz kuće, međutim, niko nije izlazio, niti je u nju ulazio.

Za svog sugrađanina Dokića, koji živi na brdu, na rubu ovog fruškogorskog mesta, Vrdničani kažu da ga retko viđaju.

- Ne druži se sa meštanima, koliko ja znam - kaže stariji muškarac ne želeći da mu se ime pojavljuje u novinama.

 - Viđamo ga samo kada prođe u automobilu ili na mopedu kada je lepo vreme. Povukao se poslednjih godina, a čak se govorkalo da namerava da proda imanje. Da li je od toga odustao, ne znam, ali je i dalje na posedu. Nekad je pravio dobru rakiju.

printscreen

Nekada četvrta teniserka sveta, u svojoj autobiografiji, čije je delove trebalo da objavi australijski "Dejli telegraf", obelodanila je da je kao dete preživljavala traume. U knjizi, nazvanoj "Nesalomiva", po pisanju ovog australijskog lista, Dokićeva navodi da ju je otac tukao, šutirao i pljuvao kada je kao šestogodišnjakinja počela da se bavi tenisom.

- Baš me je gadno tukao. Počelo je od prvog dana kada sam uzela reket u ruke, a onda se otelo kontroli - piše u Jeleninoj autobiografiji. - Batinanje je bilo skoro svakodnevno, a teško mi je bilo emotivno. Nije to samo fizički već je i mentalni bol, to me je najviše bolelo. Kada imate 11 ili 12 godina i čujete tako strašne stvari, mnogo je teško.

Prvi sukobi Damira i Jelene navodno su počeli 2002. godine, kada je ćerka, revoltirana što joj se roditelji mešaju u svaki deo života, navodno zabranila uvid u svoje finansije. Za njihove sve češće sukobe javnost je saznala već u oktobru iste godine kada se Damir na turniru u Filderštatu javno posvađao sa ćerkom. Mediji su kasnije preneli da je Jelena zatražila od organizatora da njenim roditeljima uskrate akreditacije.

printscreen

Sredinom 2004. godine, Jelena je došla u Srbiju kako bi sredila porodične odnose, ali je taj pokušaj mirenja propao. Ona se sledeće godine vratila u Australiju i ponovo počela da igra tenis.

Upravo Damirovi odnosi sa Jelenom bili su povod da on 6. maja 2009. godine bude uhapšen na svom imanju u Vrdniku, zbog pretnji upućenih ambasadorki Australije u Beogradu, Kler Birgen i njenom suprugu Bernardu Kevinu Ruanu. Dokić je zbog toga, juna te godine, osuđen na jedinstvenu kaznu od 15 meseci zatora. Za pretnje ambasadorki kažnjen je sa deset, a za dve "kašikare" sa sedam meseci. 

U ZATVORU ŠTRAJKOVAO GLAĐU

Damiru Dokiću je izrečena presuda teško pala, pa je, iako lošeg zdravstvenog stanja, u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, gde je izdržavao kaznu, oktobra 2009. godine štrajkovao glađu. Od toga je odustao posle pet dana jer ga je Jelena zamolila. Njenu molbu ocu je preneo brat Savo, najmlađi član porodice, koji je bio "zadužen" za kontakte među njima.

Otac je, posle zahteva ćerke, odlučio da počne da uzima hranu, vodu, ali i lekove za dijabetes i visok krvni pritisak. Damir Dokić je polovinom aprila 2010. godine pušten na uslovni otpust.

HTELA SAM DA SE UBIJEM ZBOG OCA! Potresna ispovest Jelene Dokić: Krvnički me je TUKAO I NAZIVAO KURVOM!

OTAC MI JE UZEO SAV NOVAC, POBEGLA SAM SA REKETIMA I KOFEROM! Nastavak potresne ispovesti Jelene Dokić!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mille

pre 6 godina

Odakle mu takva kuca ako nije oteo pare od cerke.\n

udri

pre 6 godina

        Treba da ga je sramota \n

Sale

pre 6 godina

Mozda si se htela ubiti zbog Bikica prica devojka gluposti

Bata

pre 6 godina

Silom prilika ste napustili Hrvatsku kao izbjeglice od ustaske kame nad Srbima,i ti se nakon svega okrenes da ti bude momak Hrvat.A znala si da otac koji ti zeli dobro to ne zeli???!!! U svakom slucaju trebao te je jos tuci,nije bilo ocito dovoljno,ne? Dapace kuzis?

Izbori 2024

Vesti

Ministar Selaković na promociji kulturne razmene Srbije i Kine! Što planine i reke razdvajaju, prijateljstva spajaju
Politika

Ministar Selaković na promociji kulturne razmene Srbije i Kine! Što planine i reke razdvajaju, prijateljstva spajaju

Ministar kulture Nikola Selaković istakao je na promociji kulturne razmene Srbije i Kine sa temom „Što planine i reke razdvajaju, prijateljstva spajaju“ koju je, u okviru zvanične posete predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga našoj zemlji organizovala Kineska medijska grupa u saradnji sa Radio-televizijom Srbije da, zahvaljujući susretu na najvišem nivou, danas imamo sjajnu priliku da dodatno ojačamo domen kulturne saradnje.

07.05.2024

19:04

TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)
Live TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)

Vest dana je dolazak kineskog predsednika u Beograd. On će posetiti Francusku, Mađarsku i Srbiju. Zapadnim medijima najinteresantnija je njegova poseta Srbiji. Za osam godina ovo je njegova druga poseta našoj zemlji. Na današnji dan bombardovana je kineska ambasada u Beogradu, tako da ova poseta ima određenu simboliku i nimalo nije slučajno što je baš ovaj dan izabran. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorio je Ibro Ibrahimović, član GO SPS i advokat Pavle Staničić.

07.05.2024

16:29

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija