• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.11.2017

19:07

(VIDEO) NOVAK HTEO DA OSTAVI TENIS! Evo ko i kako je naterao Đokovića da se predomisli!

Tenis

(VIDEO) NOVAK HTEO DA OSTAVI TENIS! Evo ko i kako je naterao Đokovića da se predomisli!

Podeli vest

Novak Đoković, najbolji srpski teniser svih vremena, otkrio je kako je posle poraza u četvrtfinalu Rolan Garosa od Jirgena Melcera 2010. godine (3:2), razmišljao da prestane da igra tenis, pošto je u tom meču ispustio dva seta prednosti

Novak je te 2010. u četvrtfialu dobio prva dva seta protiv Melcera, ali onda izgubio tri u nizu, pa je na kraju poražen rezultatom 6:3, 6:2, 2:6, 6:7, 4:6.

Nisam mogao da se zadovoljim time da budem treći ili četvrti na svetu. Kada sam imao sedam, osam godina  moj san bio je da budem prvi na svetu i da osvojim Vimbldon. Sećam se da sam posle tog meča došao do roditelja, plakao sam, nisam znao da li treba da nastavim dalje - priznao je Novak u razgovoru sa američim novinarom Luisom Hovsom. 

Na sreću, nakon saveta oca Srđana kao i članova tima, Đoković je nastavio dalje, a potom je tokom 2011. godini redom čistio rivale sa terena. Osvojio je 10 trofeja, od toga četiri grend slema, vezao 43 pobede, imao skor na kraju sezone od 70 pobeda i samo šest poraza, osvojio Dejvis kup.

Otac mi je odgovorio: "Očvrsni!", ali mi to nije bilo dovoljno. Razgovaram sam sa trenerom Marjanom Vajdom i mojim timom.  Rekli su mi da je sve u redu, da uzmem vremena koliko mi je potrebno, da dišem duboko, da se smirim i sve lepo sagledam. Pitali su me: "Zašto si počeo da igraš ovaj sport, da li ga voliš? Da li voliš osećaj kada držiš reket?" Da - volim tenis, bio to centralni teren na grgend slem finalu ili običan teren za trening. Posle svega toga došao je trofej Dejvis kupa, jedan od najboljih momenata moje karijere, pa onda i serija od 43 uzastopno dobijena meča...- kazao je srpski as.

Pogledajte kompletan razgovor našeg tenisera sa Hovsom.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija