• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informe.rs

18.12.2017

17:41

STAN PROŠAO KROZ PAKAO POSLE OPERACIJE:  Hteo sam da napustim tenis, nisam mogao da hodam!

Tenis

STAN PROŠAO KROZ PAKAO POSLE OPERACIJE: Hteo sam da napustim tenis, nisam mogao da hodam!

Podeli vest

Švajcarac Stan Vavrinka priznao je da je tokom rehabilitacije i četiri meseca bez hodanja posle operacije kolena razmišljao i o napuštanju tenisa

Vavrinka je morao da operiše koleno, a poslednji meč odigrao je u julu, na Vimblodonu. 

Posle šestomesečne pauze i opravka nakon operacije, krajem godine trebalo bi da se vrati na teren. Priznaje da mi niije bilo lako minulih meseci.

- Kada četiri meeca ne možete da hodate, sve je pod znakom pitanja. Tokom prvog treninga napravio sam nekoliko koraka, bilo je sumnji, izgubio sam samopouzdanje. Bilo mi nemoguće da sve ovo prođem i preživim bez nekoga ko me savršeno pozanje. Moj fitnes trener Pjer tačno je znao šta treba da radi, koliko daleko mogu da idem, šta mogu da radim,  a šta ne. On je bio moj spasilac - kazao je Stan, prenosi britanski Ekspres. 

Operacija, neaktivnost, udaljenost od teniskog terena, sve je to uticalo na moral švajcarskog tenisera.

- Osećao sam se usamljeno. Takođe, nedostajala mi je napetost, uzbuđenje, rivali, stresa odjednom više nije bilo. Ali, od momenta kada sam se vratio na teren siguran sam da mogu ponovo da budem na određenom nivou. Nisam mogo da zamislim da će period oporavka biti tako težak. Moraću da radim mnogo više neko obično, jer nemam pravo da bude drugačije. Mentalno sam fokusiran  na koleno, pazim kako se krećem, ali vodim računa i o ostatku tela. Radim naporno, guram sebe napred - kazao je Vavrinka. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baki

pre 6 godina

Debeloguzi, nakljuka se hemije pa se znoji da je na početku meča sav mokar od znoja i nikom ništa al zato Novaka posle meča drže i po pet sati na antidoping testu.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija