• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.12.2017

12:45

ĐOKOVIĆ HOĆE KAO FEDERER I NADAL! Novak o karijeri, saradnji Agasija i Štepaneka, Dejvis kupu...

Tenis

ĐOKOVIĆ HOĆE KAO FEDERER I NADAL! Novak o karijeri, saradnji Agasija i Štepaneka, Dejvis kupu...

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković vratiće se na teren posle šestomesečne pauze zbog povrede lakta, a pred egzibicioni turnir u Abu Dabiju govorio je o ciljevima u nastavku karijere, saradnji Agasija i Štepaneka, najvećim rivalima na turu...

Đoković je posle Vimbldona završio sezonu i od tada se oporavlja od povrede lakta. Sada, kada "broji sitno" do povratka na teren otkrio je šta su mu ciljevi u novoj sezoni ali i u nastavku karijere.

- Lagao bih, ne bih bio iskren ni prema sebi, kada bih rekao da želim išta manje od prvog mesta na listi i grend slem titula. Znam da sam to sve to imao u prošlosti, dokazao sam sebi da mogu, pa zašto ne bih ponovo to uradio? Osećam da, pre svega, imam želju. To je najbitnije. Treba da stvarno želite nešto, da verujete i posvetite se tome. Ja jesam. I ne samo ja, moja supruga, deca, roditelji, braća... Svi mi pružaju podršku i daju mi energiju koja mi je potrebna - istakao je Đoković.

Ako bih danas završio karijeru i pomislio da li sam zadovoljan ostvarenim, naravno da jesam. Ali ako me pitate je li to dovoljno, rekao bih da nijeNovak Đoković, teniser

On se osvrnuo i na rezultate Rodžera Federera i Rafaela Nadala, koji su se, takođe posle povreda i nekoliko meseci pauze, vratili na teren i ponovo osvajali najznačajnije turnire.

- Moj primarni cilj u tenisu i životu je da uživam u onome što radim. To je ono što me drži u igri. To je ono što drži i Rodžera Federera. Videli ste šta je uradio posle polugodišnje pauze. Vratio se na vrh, kao i Rafa koji je trenutno najbolji na svetu. To je dokaz da se može. Nije pitanje godina, ako vodiš računa o svom telu i mentalnom stanju, ako ste u duši dete i uživate u onome što radite onda imate i energije - rekao je trenutno 12. igrač na svetu.

On će u novu sezonu ući sa novim timom ljudi, a nedavno je angažovao i Radeka Štepaneka, koji će zajedno sa Andre Agasijem imati zadatak da vrati Novaka u vrh.

- Zadovoljan sam kako smo trenirali u Monaku. Bila je savršena nedelja. Postavili smo ciljeve. I kratkoročne i dugoročne. Razmatrali smo kako da unapredimo moju igru, kako da igram efikasnije sa što manjim utroškom energije. Radek je bio jedan od najstarijih aktivnih tenisera, tako da zna kako da budete u formi - objasnio je srpski teniser i dodao:

- Andre ima neverovatan, pametan pristup igri i životu i pomaže mi da stvari sagledam iz drugačijeg ugla. Ono što me je zadivilo u vezi sa njim je kako vrlo kompleksne stvari predstavlja u vidu vrlo preciznih informacija. Ono u čemu mi značajno pomaže je samopouzdanje - naglasio je Đoković.

Propušta Dejvis kup!?

On će prvi zvanični turnir igrati u Dohi i to će biti priprema za Australijan open.
- Za sada je plan da igram Abu Dabi, Dohu i Australijan Open. Naravno i sve velike turnire koji slede. Jedino je još pod znakom pitanja hoću li u Dubai ili Akapulko. Nisam siguran ni za Dejvis kup. Sve zavisi od toga kako će lakat reagovati na treninge, a onda i na mečeve. Ovo je prvi put da imam zadršku jer sam svestan u kakvom sam stanju. Želim da postupim pametno. Ako mene pitate, igrao bih svaki dan... Kalendar mi je kao i prethodnih sezona - rekao je Đoković.

Postavlja se pitanje da li će Novak, koji će sledeće godine proslaviti 31. rođendan moći da igrao kao nekad. Andre Agasi je karijeru završio sa 36 godina, a Štepanek sa 38.

- Mislim da ću ja igrati i duže. Ne želim da postavljam granice. Zašto bismo verovali da kada napunite 30 godina više nećete biti na vrhuncu... Ko to kaže? Džimi Konors je sa 40 igrao polufinale Ju Es opena, Rodžer Federer osvaja grend slemove sa toliko godina... Verujem da smo tvorci vlastite sudbine i da je naš put ono što mi želimo da bude. Ali šta je to? To je uvek pitanje - rekao je Novak i nastavio:

- Za sada, ja sam srećan i zahvalan što imam porodicu i igram sport koji volim. U takvim situacijama mogu da sijam. Ako bih danas završio karijeru i pomislio da li sam zadovoljan ostvarenim, naravno da jesam. Ali ako me pitate je li to dovoljno, rekao bih da nije. Srećan sam zbog onog što sam ostvario, ali znajući da mogu više, nisam potpuno zadovoljan - zaključio je osvajač 12 grend slem trofeja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija