• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.01.2018

09:15

LAKAT NIJE 100 ODSTO ZDRAV! Đoković zabrinuo navijače pred početak AO!

Tenis

LAKAT NIJE 100 ODSTO ZDRAV! Đoković zabrinuo navijače pred početak AO!

Podeli vest

Jedva je dočekao povratak na teren Novak Đoković, ali je pred početak Australijan opena otkrio da njegov lakat nije maksimalno spreman za najteže naporne, ali da će se takmičiti 

Želeo sam da nastupim u Dohi i Abu Dabiju, ali povreda nije bila potpuno zalečena. Doduše, ni sada lakat nije meksimalno oporavljen, ali ide na bolje.  Nije još 100 odsto zdrav, ali je na nivou na kojem mogu da se takmičim. Svakog dana je sve bolje. Nadam se da će biti 100 odsto do početka turnira. Ne znam kako će se ponašati tokom turnira. Čak i da je potpuno zdrav, posle šest meseci bez mečeva, nikad ne znaš kako će reagovati. Ne mogu mnogo toga da uradim, učinio sam sve što je u mojoj moći da budem sposoban da igram u Melburnu. Tu sam i igraću - kazao je Đoković. 

Lakat je najviše uticao na servis, pa je Đoković odlučio da ga promeni.

Zadovoljan sam svojim telom, volim ovaj sport, imam strast, vatra i dalje gori u meniNovak Đoković

- Najviše je bolelo dok serviram. Samo tada. Servis je najvažniji udarac za mene.  Radio sam na servisu, to je bio deo igre koji sam morao da rešim zbog problema sa laktom. Na tome sam radio poslednjih meseci sa Radekom i Agasijem, koji je u Melburnu i sada je ceo tim na okupu. Pokreti prilikom servisa nisu potpuno drugačiji nego pre, ali i najmanje promene prave veliku mentalnu razliku.

AP PHOTO

Ne krije da mu je bilo potrebno vreme da se navikne na promene.

- Da ne ulazim u detalje ali postoje tri ili četiri stvari koje sam promenio. Bilo mi je potrebno vreme da se naviknem na te promene, razumem šta je dobro, a šta ne za mene. Za sada funkcioniše prilično dobro. Mnogo sam trenirao, ali sam zaista mogao da isprobam samo na Kujong turniru. Zadovoljan sam novim pokretom servisa, ne želim da kažem novim servisom, ali novim pokretom. To su neke korekcije, unapređenje tehnike što mi dozvoljava efikasniji servis, ali i da smanjim pritisak na lakat. Osećam da trošim manje energije, efikasniji sam  - objasnio je srpski teniser.  

Đoković je jedva čekao da se vrati na teren, jer nikada nije pauzirao duže od mesec dana.

- Drago mi je što opet igram tenis, što mogu da se takmičim. Nedostajalo mi je to. Nikada ne želite kao sportista da doživite takvu povredu, ali sam imao dosta vremena za porodicu, da drugačije pogledam na svoju igru, telo, kompletnu strategiju kako da nastavim dalje. Bilo mi je čudno što ne mogu da igram šest meseci, iako sam poslednjih godina potajno želeo da imam malo više slobodnog vremena. Srećan sam zbog toga što sam uspeo i da osvežim svoj um. Zadovoljan sam svojim telom, volim ovaj sport, imam strast, vatra i dalje gori u meni.  

Đoković je ušao u četvrtu deceniju života, a često je pričao da planira da igra i do 40. 

- Reći ću vam o tome više nakon turnira - nasmejao se Novak.

Reuters


Đoković kaže da su strast i varta još uvek tu, da obožava tenis.

- Osećam se mlado, iako po mišljenju nekih ljudi kada prođeš 30. godinu više nisu mlad, ulaziš u poslednju trećinu, ili četvrtinu života. Rodžer i Rafa su prošle godine pokazali da su godine samo broj. Posebno u Rodžerovom slučaju. On je sjajan primer kako neko ko vodi računa o sebi. Osvojio je dva grend slema, ko je to mogao očekivati posle šest meseci odsustva, tako da... sve je moguće. Ne znam kako će se moje telo ponašati ove ili sledeće godine. Trenutno razmišljam samo o ovom momentu i kako da usmerim svoju energiju. Za sada, sve ide u pravom smeru - jasan je bio Đoković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija