• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.01.2018

10:53

NOVAK O TERMINU MEČA: Ne sećam se, možda jesam, a možda i nisam tražio da se igra po danu!

Tenis

NOVAK O TERMINU MEČA: Ne sećam se, možda jesam, a možda i nisam tražio da se igra po danu!

Podeli vest

Sprski teniser Novak Đoković je posle pobede nad Gaelom Monfisom istakao da se ne seća da li tražio da se njihov duel igra u dnevnom terminu

Cela priča oko toga da je Đoković od organizatora tražio da igra po danu krenula je od novinara ESPN Krisa Faulera, a novinare je na konferenciji upravo to zanimalo pre svega ostalog.

- Nisam ja tražio, ali bilo mi je u redu kad god me stave da igram. Iskreno, ne mogu da se setim jesam li tražio. Možda jesam tražio da igramo poslednji meč u danu, ali nisam verovao da će uslovi biti tako brutalni. Nisam igrao na kartu da će on da posustane više od mene, više sam gledao kako bi određeni sati u danu meni odgovarali - rekao je srpski teniser. 

NOVAK TRAŽIO DA IGRA PO NAJVEĆOJ VRUĆINI!? Đoković nije hteo večernji termin!

I Gael Monfis je rekao da nikada nije igrao po ovakvoj vrućini.

- Da, bio je ovo jedan od težih mečeva. U pojedinim trenucima smo obojica pokušavali da dobijemo mali više vremena da prodišemo. Imali smo uz sve i neke zaista duge poene i teške razmene. To je ono što se događa kada god igramo jedan protiv drugog. Već sam rekao da je on jedan od najboljih atleta u našem sportu. Ove godine još nije imao poraz i bio je pun samopouzdanja i dobro je ušao u meč za razliku od mene - istakao je Novak na konferenciji posle meča i dodao: 

Mislim da je fer kada dobijem upozorenje pre opomene, danas to upozorenje nisam dobio. Nemam nikakav komentar na sve, poštujem odluku sudijeNovak Đoković, sprski teniser

Ja sam na početku samo pokušavao da iskoristim prilike koje mi se ukažu. Bio je ovo jedan od onih dana kada sam mentalno bio veoma jak. Fizički, pa bilo vam je jasno da je poenta bila da izdržimo do kraja. Ovakvi uslovi utiču i na mentalnu snagu. Bio je ovo veliki izazov za obojicu. Drago mi je da sam uspeo - poručio je Đoković.

Novinare je zanimalo šta Novak misli o pravilu od 25 sekundi između dva poena u ovakvim uslovima za igru.

Dobio sam opomenu zbog prekoračenja vremena, nisam rekao ništa na to. U narednoj promeni strana sudija je pokušao da mi objasni odluku, ali sam mu rekao da nemam šta da kažem i da je u pravu i samo sam produžio. Dešavalo se i ranije. Kada god se desi, ne komentarišem. Mislim da je fer kada dobijem upozorenje pre opomene, danas to upozorenje nisam dobio. Nemam nikakav komentar na sve, poštujem odluku sudije. Nekoliko puta je za obojicu pokušao da toleriše prekoračenje vremena nakon nekih dugačkih poena jer su uslovi bili zaista teški za nas ali i za publiku - objasnio je šestorstruki osvajač turnira u Melburnu i dodao:

Niko ne uživa na ovakvoj vrućini. Ali, tako je kako je. Pravila su tu i mi moramo da ih poštujemo. Isto je za sve igrače, ali mislim da bi sudije mogle d abudu taj 'ljuski faktor' i da pokušaju da razumeju kako nam je na terenu, dinamiku poena i uslove koji utiču na sve nas. Kada sudija odradi dobar posao kao naš danas, mogu samo da kažem bravo. Ni njima nije lako da sede na suncu i da kontrolišu sve što se dešava - rekao je Novak.

(FOTO/VIDEO) ĐOKOVIĆ PREŽIVEO PAKAO I MONFISA! Novak posle preokreta u 3. kolu AO!

Mnogo će se sigurno pričati o uslovima u kojima se igra. Nadal je u sredu predložio da se spusti krov, isto je učinila i Betani Metek-Sands, a Monfis je čak naveo da su Novak i on bili izloženi riziku zbog igranja u ovakvim uslovima.

- Ako pričamo o pravilima - postoji pravilo o ineksu, kombinaciji temperature i vlažnosti vazduha. Nisam baš siguran, iskreno, kako ono glasi tačno. Postoje dani u kojima, kao supervizor turnira, morate da prepoznate da je potrebno da se napravi pauza od nekoliko sati dok se ne poboljšaju uslovi. Znam da se mora misliti i na prodate karte jer će ljudi biti nezadovoljni ako se mečevi ne igraju. Ali, pre nego što se donese bilo kakva odluka moraju sve stvari da se sagledaju. Mogu da zamilsim i da će neko reći da igrači na ovom nivou moraju da budu spremni na sve. Početak je sezone, moraš da budeš spreman da podneseš jako teške uslove. Ali, mislim da mora postoji neka granica šta znači biti fit i biti zdravstveno ugrožen - zaključio je srpski teniser.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17