• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sport klub

19.01.2018

09:27

TRETIRAJU NAS KAO ŽIVOTINJE U KAVEZIMA! Novak žestoko isprozivao organizatore grend slemova!

Tenis

TRETIRAJU NAS KAO ŽIVOTINJE U KAVEZIMA! Novak žestoko isprozivao organizatore grend slemova!

Podeli vest

Novak  Đoković i Gael Monfis igrali su u četvrtak u vrlo nehenuman uslovima, Francuz je doživeo čak "blaži toplotni udar", a temperatura na terenu u jednom mometu dostigla je neverovatnih 69 stepeni, pa je srpski as podigao glas i isprozivao organizatore grend slemova

Novak je u razgovoru sa srpskim novinarima istakao da je problem u tome što malo ko pita igrače za mišljenje, smatra da je tenis postao industrija, a teniserki kao životinje u kavezu.

- To su bili trenuci za koje čovek ne može u potpunosti da se spremi. Za sve postoji granica prihvatljivosti, treba uzeti u obzir zdravlje igrača, ali očigledno je to sekundarno u današnjem svetu, u sportskoj industriji čiji smo deo. Primarno je da se karte prodaju, da se zaradi novac, da se televizijskim zahtevima udovolji, a tek na četvrtom-petom mestu nalazi se ono šta igrač misli o svemu. Na neki način smo posmatrani kao životinje u kavezu - kazao je Đoković, prenosi SPort klub. 

Primarno je da se karte prodaju, da se zaradi novac, da se televizijskim zahtevima udovolji, a tek na četvrtom-petom mestu nalazi se ono šta igrač misli o svemu
Novak Đoković

Novak je potom dodao da mu je tenis mnogo dao, ali da takođe ima pravo da kaže ono što misli.

- Ne želim da zvučim nezahvalno, naprotiv, izuzetno sam zahvalan na lepom životu koji mi je tenis pružio, finansijski jako dobro stojimo i privilegovan sam što se bavim sportom koji volim, ali opet, imam pravo i smatram da je ispravno da kažem svoj stav u javnosti. Ovakvi dani nešto su o čemu treba da se razgovara i da istaknemo neke stvari za koje ne smatramo da su korektne.

Đoković kaže da je poseban problem što grend slem turniri imaju diskreciono pravo da odlučuju o svemu, bez ikakve obaveze da se konsultuju sa igračima. 

- Na turnirima koji su pod patronatom ATP-a drugačija su pravila nego na grend slem turnirima, a oni imaju pravo da donesu bilo kakvu odluku bez ikakve konsultacije sa bilo kojim od igrača. Npr, ja sam bio informisan putem medija kao i svi ostali da planiraju možda da ozvaniče sat od 25 sekundi između poena u glavnom žrebu. Malo je nedostajalo da i to proguraju, a da li je neko pitao igrače? Nije! 

Đoković smatra da to nije korektno prema teniserima.

- Oni imaju potpunu slobodu, sa čime ja imam problem. Iskreno govorim, ne mislim da je to korektno. Ako već igrači stvaraju vrednost, njihov glas treba i da vredi više. Na kraju krajeva, oni su ti koji prave šou, bez nas ne mogu da zarade novac koji im je primaran. O pravilima za vremenske uslove koje su oni postavili treba da se diskutuje, ali vraćamo se na početak i na priču da igrači nemaju dovoljno uticaja i snage da se njihov glas čuje. 

Igrači su ti koji prave šou, bez nas ne mogu da zarade novac koji im je primaranNovak Đoković

Mnogi su se pitali zašto u duelu Đokovića i Monfisa nije stavljen krov, ali Novak kaže da to nije rešenje problema jer ne važi za sve.

- To jeste tačno ako se posmatra samo naš meč pojedinačno, ali moramo da uzmemo u obzir sve ostale terene i sve ostale igrače koji prolaze kroz isto. Da li je onda fer prema njima zatvoriti nama krov? To su sve pitanja koja moraju da se postave, nije sve tako jednostavno, mada se jeste dešavalo u prošlosti da se na zahtev igrača zatvori krov - sećam se, 2009. kada sam ja predao Rodiku, posle su igrale Serena i Kuznjecova i krov je zatvoren posle set i po. Jesu najbolji igrači zaslužili drugačiji tretman svojim rezultatima, ali mislim da u ovim situacijama važi to da ili svi izlaze na teren ili niko ne izlazi.

 Đoković je potom rekao kako bi u sličmim situacijama trebalo reagovati. 

- Po mom mišljenju, ne treba izlaziti - traje dve nedelje turnir, nije problem, odigraćemo sutra, a može i da se krene kasnije, svuda su reflektori, pa neka se završi u jedan-dva ujutru, nema problema. Može da se sačeka tri-četiri sata, dešavalo se to u prošlosti - zaključio je Novak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
djuro

pre 6 godina

Ima jos zanimanja osim tenisa na otvorenom, npr. kancelarijski posao u racunovodstvu, advokaturi, ali to su zanimanja doduse mnogo manje placena a jos treba imati i neku skolu, tako Nole care igraj dobar tenis i ne zali se ili se prekvalifikuj. Sport je gladijatorska kategorija na kratke staze, na srecu dobro placen

Luigi

pre 6 godina

sport je za jake ljude.Kako fudbaleri igraju po snegu i kisi a tenis svaka cast Novaku,brate slatki hocete li jos i da vam se uvede stakleni kavez i klima

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija