• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92

19.01.2018

21:35

STATISTIKA I BROJKE RADE ZA NOVAKA! Analitičar Krejg O'Šonesi otkriva kako će pomoći Đokoviću!

Tenis

STATISTIKA I BROJKE RADE ZA NOVAKA! Analitičar Krejg O'Šonesi otkriva kako će pomoći Đokoviću!

Podeli vest

Teniski analitičar Krejg O'Šonesi otkrio je koja je njegova uloga u timu Novaka Đokovića i kako će pomoći našem asu da se vrati tamo gde mu je i mesto - u sam vrh svetskog tenisa 

Analitičar igre Krejg O'Šonesi pridružio se krajem prošle godine timu koji prati srpskog tenisera.

- Bavim se specifičnim statističkim analizama u tri oblasti - prva je njegova igra, druga je igra njegovih protivnika, a treća je generalno razumevanje onoga što je važno u našem sportu. Kakvi su treninzi, šta je ono čemu težimo, ali i globalne trendove u tenisu. To je ono čime se ja bavim - rekao je O'Šonesi za B92 i naglasio da on nije statističar, kako ga mnogi nazivaju

- Nisam matematičar i nemam takvo predznanje. Nisam "statističar" kako su me mnogi nazvali. Radim brojne statistike i ona ljudi dođu i kažu mi da sam statističar. Ja to nisam, već čovek koji je uključen u tenis, ali ga zanima statistika. Takvih ima mnogo - pojasnio je O'Šonesi.

Uvek se u tenisu ide meč po meč, a u ovoj situaciji posebno. Obično gledam unapred i skeniram, ali sada neKrejg O'Šonesi, teniski analitičar

On je istakao da su ga svi u Đokovićevom novoformiranom timu odlično prihvatili.

- Ljudima se dopada i važno je što mogu da im obezbedim nove informacije. Svačija uloga je drugačija. Radek je glavni trener, na svim je turnirima, na svakom treningu, u loži je tokom mečeva i radi ono što radi prvi trener... To nije moj zadatak, već je poprilično "iza kulisa". Razumevanje taktika i načina na koji igraju protivnici nije "vidljiv" posao, ne nalazi se u prvom planu - istakao je ovaj analitičar.

Novak na Australijan openu igra posle šestomesečne pauze zbog povrede lakta, a u prvom meču je bio sjajan protiv Donalda Janga.

- Bio sam egzaltiran nakon prvog kola, mislim da je i on. Kada toliko dugo pauzirate, ne znate kako ćete se ponašati u takmičarskom meču. Možete trenirati po ceo dan, ali mečevi donose drugačije uslove - navijače na tribinama, očekivanja i sve ostalo. Mislim da je to podneo veoma dobro.

Usledio je duel sa Gaelom Monfisom u narednoj rundi i meč u uslovima koji nisu bili za igru - 40 stepeni Celzijusa u hladu.

- To je bio neobičan duel, Gael je koristio u najmanju ruku alternativnu taktiku. Morate biti spremni na tako nešto, ali Novak je izuzetno dobro pripremljen za taj meč, kao i za ceo turnir. Sada je situacija bila drugačija jer je bilo pakleno, ali je i to prošao - još jedan veliki plus. Uvek se u tenisu ide meč po meč, a u ovoj situaciji posebno. Obično gledam unapred i skeniram, ali sada ne. Hajde da prođemo ovaj susret, pa ćemo da razmišljamo o sledećem - zaključio je O'Šonesi. 

AGASI OBJASNIO KOLIKO JE NOVAK JAK: Đokoviću je VEOMA, VEOMA TEŠKO uzeti tri seta!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17