• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.01.2018

18:54

(VIDEO) NI POVREDE MU NE MOGU NIŠTA! Đoković u tri seta samleo Ramosa Vinjolasa i prošao u 4. kolo!

Tenis

(VIDEO) NI POVREDE MU NE MOGU NIŠTA! Đoković u tri seta samleo Ramosa Vinjolasa i prošao u 4. kolo!

Podeli vest

Ni povrede ne mogu ništa Novaku Đokoviću u Australiji, a kamoli rivali! Iako se mučio sa bolovima u leđima i nozi, Đoković je sa 3:0 u setovima pregazio Alberta Ramosa Vinjolasa i prošao u 4. kolo Australijan opena - 6:2, 6:3, 6:3

Izvanredan meč odigrao je Novak Đoković, iako je još od prvog seta imao probleme sa donjim delom leđa, kukom i nogom.

Išao je srpski as i na medicinski tajm-aut, na masažu, ali svi ti problemi se u njegovoj igri uopšte nisu osećali. Novak je od prvog do poslednjeg poena u meču diktirao ritam, Vinjolas je pokušavao sve, vraćao i gotovo nemoguće, međutim, Đoković je još jednom dokazao da je nadomak svoje prepoznatljive forme, kada mu niko nije bio ni do kolena.

Odlično je Novak servirao, slušao ga je početni udarac kada je bilo najpotrebnije, spasio i kada je Španac imao brejk lopte.

Sve u svemu, osim tih problema sa povredama, o kojima će se tek čuti da li su ozbiljne, bilo je to još jedno odlično izdanje srpskog tenisera.

Novak Đoković će u 4. kolu igrati protiv Korejanca Hjun Čunga, koji je sa 3:2 u setovima eliminisao favorita Aleksandra Zvereva.

TOK MEČA:

GEM, SET I MEČ! Novak Đoković sa 3:0 u setovima ide u 4. kolo!

Uzvraća sada i Novak istom merom, tri neiznuđene greške i Vinjolas dobija gem na poklon - 4:3. Zapretio je Španac, došao na 30:30, a onda dva sjajna Novakova poena i vođstvo od 5:3. Još gem do pobede!

Nije se Novak mnogo potrošio u narednom gemu, Vinjolas ga je lako dobio i smanjio na 3:2. Daje sve od sebe Španac, ali to nije dovoljno. Tri neiznuđene greške, Đoković vodi 4:2.

BREJK! Evo ga brejk! Osam minuta je trajao gem, imao je Novak dve brejk prilike i drugu je iskoristio. Napravljen je još jedan veliki korak ka pobedi - 2:1. Brejk je munjevito potvrđen, bez izgubljenog poena, uz još jedan as - 3:1.

Krenuo je treći set servis gemom Vinjolasa, koji je uspeo da ga dobije i da povede sa 1:0. A, odgovor je odmah stigao sa druge strane mreže - 1:1.

Reuters

Drugi set:

SET! Ima Novak Đoković 2:0 u setovima protiv Alberta Ramosa Vinjolasa! Drugi seti dobio je sa 6:3.

Duže od 11 minuta trajao je gem na Novakov servis! Imao je Španac tri brejk lopte, ali na kraju je Đoković sjajnim servisima uspeo da se spase i da povede sa 5:2. A, onda najkraći gem u meču, Ramos Vinjolas ga je dobio bez izgubljenog poena - 5:3.

Žestoka borba vođena je na servis Ramos Vinjolasa, držao je Novak nekoliko puta izjednačenje, ali je Španca na kraju izvukao servis, koji ga, inače, ne služi najbolje danas - 4:2.

Meč je nastavljen i to BREJKOM! Dug gem, ali je fenomenalno igrao srpski teniser, pogađao neodbranjive delove terena i poveo sa 3:1! Tenis kao iz najboljih dana igra Đoković u drugom setu! Iako povremeno pravi grimase kao da ima probleme, bolove, srpski as "pleše" terenom sa reketom u ruci - 4:1.

Nešto nije u redu, Đoković se žali na probleme sa donjim delom leđa, zatražio je medicinski tajm-aut! Izgleda da je kuk u pitanju, pa turnirski fiziotarapeut masira Novaku taj deo tela.

Čuva Novak svoj servis gem, poslednji poen u gemu je bio maestralan, pogodio je samu liniju, da je i Španac nemoćno odmahnuo rukama - 2:1.

Iako sve vreme diktira ritam, ima i vođstvo u rukama, Đoković deluje nervozno i nezadovoljno na terenu. Ali, za sada se to ne oseća na učinku...

Prvi servis gem u drugom setu je bio Novakov i dobio ga je, za vođstvo od 1:0. Odgovorio je Španac istom merom - 1:1.

Prvi set:

SET! Novak Đoković je sa 6:2 dobio prvi deo meča!

Potvrđen brejk, srpski as ima 5:2! Još gem do osvajanja prvog seta! BREJK I SET! Ispucavao se Vinjolas, sve je promašio u ovom gemu i poklonio je Novaku set - 6:2.

Ponovo je morao Đoković dobro da se namuči da bi osvojio svoj gem! Imao je Vinjolas i 0:30 i brejk loptu, tri puta se dolazilo do izjednačenja, da bi tek onda Novak uspeo da povede sa 3:2. BREJK! NAPOKON! Četvrtu brejk loptu u ovom gemu Đoković je pretvorio u poen i poveo sa 4:2!

Morao je Novak da se pomuči, imao je Vinjolas brejk loptu, ali je srpski as uspeo da odoli naletu Španca i da povede sa 2:1. Vrlo lak gem za Vinjolasa posle toga, Đoković ponovo dve neiznuđene greške i rezultat je 2:2.

Odličan početak za Đokovića, siguran servis gem, taj početni udarac ga je dobro služio - 1:0. ŠTETA! Imao je Novak tri vezane brejk lopte, 0:40, a onda je svojim greškama doneo Špancu izjednačenje. Naredna dva poena Vinjolas je odigrao dobro i izjednačio na 1:1.

- Pogledajte kako se Novak zagreva pred izlazak na teren:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija