• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: espn

21.01.2018

14:29

ŠTA FALI NOVAKOVOJ IGRI? BAŠ NIŠTA! Statistika govori da je Đoković kao u najboljim danima!

Tenis

ŠTA FALI NOVAKOVOJ IGRI? BAŠ NIŠTA! Statistika govori da je Đoković kao u najboljim danima!

Podeli vest

Teniski analitičar Krejg O'Šonesi, koji je povremeni član stručnog štaba Novaka Đokovića, otkrio je da statistika govori da je igra srpskog asa na Australijan openu na nivou njegovih najboljih izdanja, kada je šest puta osvajao trofej

Đoković je došao u Melburn bez velikih reči i očekivanja, pošto šest meseci nije igrao zbog povrede lakta, a gotovo četiri meseca nije uzimao reket u ruke. Ipak, već od prvog meča sve je ličilo da je to onaj "stari" Novak, koji je mleo rivale u Australiji.

Njegova statistika iz prva tri kola govori da je to zaista tako, tvrdi O'Šonesi.

- Novak je osvojio 57 odsto poena sa osnovne linije (202 od 352), što je neverovatno. Pored toga, ima i 80 odsto vraćenog prvog servisa - otkrio je Krejg O'Šonesi.

Ono čega su se svi najviše pribojavali, Novakovog servisa, jer je zbog povrede promenio zamah, ispostavilo se da je - skroz u redu.

- Nema tu ništa tako loše. Novak ima 63 odsto uspešnosti prvog servisa, što je otprilike i njegov prosek tokom cele karijere. Prosek svih igrača, generalno, na turniru je 61 odsto - rekao je O'Šonesi.

Teniski analitičar je otkrio i zanimljiv detalj, koji će mnoge iznenaditi: Đoković je uspešniji prilikom kratkih razmena u poenu, nego kod dužih!

- Kada su bila 0-4 udarca u razmeni, Novak je osvojio 205 poena, a izgubio 153, što znači da je osvojio 52 poena više. Kod 5-9 razmena, Đoković je na +15 poena, dok je na devet ili više na samo +12 - otkrio je Krejg O'Šonesi.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija