• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.01.2018

19:29

(VIDEO/FOTO) KRAJ PUTA ZA ĐOKOVIĆA! Novak glatko ispao već u 4. kolu Australijan opena!

Tenis

(VIDEO/FOTO) KRAJ PUTA ZA ĐOKOVIĆA! Novak glatko ispao već u 4. kolu Australijan opena!

Podeli vest

Novak Đoković je takmičenje na Australijan openu završio već u osmini finala pošto je poražen od Hjeuna Čunga u tri seta 7:6, 7:5, 7:6 posle tri sata i 25 minuta igre

Koliko je Novak loše odigrao meč protiv Čunga govori podatak da je samo u dva navrata imao prednost, 6:5 u prvom i 1:0 u drugom setu, napravio čak 57 neiznuđenih grešaka. 

Korejac je s druge strane radio šta je hteo, pogađao linije dobijao najteže, najduže i najvažnije poene, kao veliki bio smiren i na brejk loptama. Čung je bio kao Đoković nekada! Ali, bio je ovo prvi Novakov turnir posle šest meseci pauze zbog povrede, pa ne bi trebalo da bude mnogo razočaran, i pored velikih očekivanja i želje da se domogne trofeja. 

Plesao je Čung po terenu na početku meča, koristio Novakove muke na servisu  i poveo 4:0. Ali, probudio se srpski as, vezao tri gema, mnogo bolje servirao i forhend ga je odlično služio, pa je preokrenuo na 6:5. Uspeo je ipak mladi Korejac da uvede set u taj-brejk, koji je odigrao sjajno i dobio set sa 7:6.

Novak je na pauzi između setova tražio pomoć lekara zbog lakta. Tako je najavio da tokom drugog seta nećemo videti mnogo bolju igru srpskog asa. Čung je nanizao tri gema. Sjajno servirao, kretao se, Đoković nije imao rešenje, pa nakon 4:1 bilo je jasno da se Novaku ne piše dobro, a Korejac je ne njegov servis stavio tačku na drugi set koji je dobio 7:5. 

Ništa se posebno nije promenilo što se odnosa snaga tiče ni u trećem delu igre. Poveo je Đoković 1:0, ali je Čung uzvratio sa dva i poveo 3:1. Uspeo je Đoković još jednom da se vrati u set i uvede ga u taj-brejk, ali je i ovog puta Korejac bio bolji. 

Reuters

TOK MEČA

Treći set:

GEM, SET I MEČ - pobeda Čunga.

Posle 3:0 za Korejca u taj-brejku Đoković je uzvratio istom merom i izjednačio na 3:3. Ali, to je bilo sve Čung dobija taj-brejk 7:3.


Opet je Đoković servirao za opstanak u setu i meči i ovog puta je odigrao odlučan gem izjednačio na 6:6 i sledi taj-brejk.

Ne da se Đoković, neće na servis Srbina Čung iskoristiti meč loptu. Novo izjednačenje - 5:5. Po ko zna koji put Novak stiče 30:0 na servis protvnika, koji je i ovog puta nadoknadio dva kiksa sa dva sjajna forhenda, a onda i dobio svoj gem, pa sada vodi 6:5. 

Podigao je Novak navijače na noge na "Rod Lejver" areni nakon sjajnog poena na mreži. Poveo je 30:0 na servis Čunga, ali je to bilo sve. Posle velike borbe Čung vodi 5:4 i na gem je od trijumfa. Novak servira za ostanak u meču!

Teškom mukom Đoković uzima ovaj gem nakon što je spasio brejk loptu. Ne predaje se srpski teniser, opet je izjednačeno 4:4.

Đoković tek u trećem setu upisuje prvi as, relativno lako osvaja svoj servis gem i sada je izjednačeno - 3:3. Posle dva sata i 50 minuta igre počeo je i Čung da gubi fokus. S druge strane Đoković mu je menjanjem ritma samo otežavao, pa je stekao brejk loptu. Ali nakon što je jedan sjajan Novakov poen završio u autu , Čung se ipak spasava i vodi 4:3.

Čung je u ovom meču najčešće dobijao najduže, najvažnije poene, bez greške igrao i kada bi se suočavao sa brejk šansama. Tako je bilo i u petom gemu kada je nakon vođstvo Đokovića na njegov servis 40:15 došao do egala 40:40. Ali, retko dobrom igrom posle maratonske razmene Novak ipak koristi četvrtu BREJK šansu, vraća i drugi servis gem i dolazi na 3:2.

Reuters

Neverovatno je šta Novak radi. Rutinski je na svoj servis poveo 40:15,a onda dok ste trepnuli Čung je dobio šansu da napravi BREJK, koju naravno ekspresno koristi i sada vodi 3:1. Ima Đoković čak 49 neiznuđenih grešaka, a Čung 27. 

Mladi Korejac kao i obično nakon brejka rutinski osvaja svoj servis gem, naterao je srpskog tenisera na dve greške i preokreće rezultat na 2:1. 

Neverovatno! Opet Novak nije uspeo da potvrdi prednost brejka, opet greškama sebi komplikuje život, Čung uzvraća RIBREJKOM i poravnava rezultat na 1:1.

BREJK Novaka! Konačno iskorišćena brejk šansa srpskog tenisera za vođstvo od 1:0 u setu. Imao je Đoković 14 brejk šansi u dosadašnjem delu meča, a iskroristio samo 4. 

Reuters

Drugi set:

Prvom dvostrukom servis greškom častio je Novak Čunga u najgore vreme. Korejac je potom iščupao  šansu za  BREJK i odmah je iskoristio. Dobija GEM I SET sa 7:2 vodi 2:0 u meču.

Sve su ubojitiji Novakovi forhedi, ali i greši. Čung nastvlja da gađa linije, koristi skoro svaki kiks koji napravi Đoković i vodi 6:5. 

Počeo je i Čung da greši, napravio je dve neiznuđene greške na forhenu pa je Đoković bez drame poveo 40:15 na svoj servis. Međutim, ne posustaje Korejac, nema za njega izgubljene lopte. Uspeo je da poravna na 40:40, ali Đoković na kraju ipak osvaja gem i poravnava na 5:5. 

- Ako se plasira u četvrfinale Novak Đoković će igrati protiv Tenisa Sandgrena koji je savladao Dominika Tima sa 6:2, 4:6, 7:6, 6:7, 6:3 posle četiri sata igre. 

Nije uspeo Đoković sada da napadne servis Čunga, koji rutinski dolazi do gema i opet vodi 5:4.

Opet je Đoković u igri! Smeč, pa odličan forhend i Novak osvaja siguran gem, kojim je potvrdio brejk. Izjednačeno je 4:4. 

Bravo! Iskoristio je Novak dva slaba druga servisa Čunga, poveo na njegov servis 40:15, stekao dve brejk šanse i napravio BREJK za 4:3.

Srlja Đoković iz greške u grešku, do sada je napravio čak 28. Bilo je tesno i u šestom gemu. opet je brejk šansu imao Korejac, ali je uspeo Srbin da se odbranio i smanji na 4:2.

Prekida Đoković seriju rivala jednim lako dobijenim gemom 3:1. S druge strane i Čung bez izgubljenog poena osvaja svoj servis i ide na 4:1. Đokoviću je sada izgleda postalo svejedno šta se dešava na terenu, okrenuo je leđa pre kraja poena ili se opet radi o nekoj povredi.

Reuters

Odličan ritern Čunga dolazi do dve brejk šanse i za razliku od Novaka koristi ih. Odmah pravi BREJK i vodi 2:0. Drugi set počeo je kao prvi. Sjajni Korejac je na svoj servis bez izgubljenog poena potvrdio brejk i povećava prednost na 3:0. Đoković je u problemu, ozbiljnom. Nema rešenje za mladog rivala.

Ne može Novak očigledno zbog povrede da igra svoju igru, dok Korejac pleše po terenu. Poveo je na servis rivala Srbin 40:15, ali je posustao, Čung je dobio krila posle osvajanja seta, nastavio je da šalje rakete iz forhenda i spasio četiri brejk lopte, a onda poveo 1:0 u drugom setu. 

Reuters

Novak je zatražio masašu tokom pauze između dva seta. Muči lakat srpskog tenisera, ali nastavlja meč.

Reuters

Prvi set:

Šteta! Novak se nakon 0:4 vratio i poveo 6:5, ali je Čung dobio prvi set posle mnogo bolje odigranog taj-brejka koji je dobio 7:4, a set 7:6.

Do 12. gema Novak je napravio neverovatnih 12 neiznuđenih greški. Čung ovog puta nije propustio šansu da profitira na greškama srpskog asa koji šalje lopticu u aut i Korejac osvaja svoj servis ša će odluka pasti nakon taj-brejka - 6:6

I u ovom gemu je zahvaljujući Đokovićevim greškama Čung dobio šansu da napravi brejk. Ali, nije se dao Novak, potvrdio je brejk i preokrenuo na 6:5. Odličnim forhendima utabao je sebi put Novak ka preokretu i prvom vođstvu u setu. Čung servira za opstanak u setu.

Tooo! BREJK Novaka! Poveo je 40:15 na servis mladog Korejca i ovog puta mu nije dozvolio da se izvuče iz nevolje. Vratio je Đoković set na početak - 5:5. Idemoooo...

Sjajan gem za Novaka, smanjuje na 5:4 bez izgubljenog poena u devetom gemu.

Novak je i u sedmom gemu napravio dve dvostruke servis greške. Na sreću, nisu ga koštale gema ovog puta. Sada je 4:3 za Čunga, jedan brejk Novaka deli od poravnanja rezultata. Moraće da sačeka novu šansu, jer Čung pogađa liniju i vodi 5:3. 

To je pravi Novak! Bilo je potrebno da Čung povede 40: pa da malo prodrma Đokovića koji je na servis rivala poveo 40:0. Mada, nije se dao borbeni Hjeun, ipak nakon četiri izjednačenja srpski teniser je iskoristio petu BREJK loptu i smanjio rezultat na 4:2. 

Bilo je i vreme! Đoković je konačno odigrao dobar gem, mnogo bolje je servirao i smanjio rezultat na 4:1, ali je i dalje u minusu dva brejka.

reuters‚

Čung i ovog puta bez ikakovg otpora Đokovića potvrđuje brejk i vodi 4:0.

Nešto nije u redu sa Novakovim servisom. Napravio je još dve servis greške, četiri do sada. Častio je Čunga sa 40:0 u trećem gemu. Uspeo je osvoji Đoković jedan poen, ali je to bilo sve. Opet gubi servis gem i teniser iz Južne Koreje vodi 3:0.

Dobar početak meča za Novaka, ali je onda napravio dvostruku servis grešku, poklonio je Čungu tri vezana poena i BREJK loptu koju mladi teniser koristi i dolazi do vođstva od 1:0. Novak je ekspresno mogao do ribrejka, poveo je 40:15 na servis rivala, ali se Čung izvukao iz problema i potvrdio brejk - 2:0. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
jova

pre 6 godina

Juzna Koreja je priznala "kosovo republjik",dakle Novace na tebi je loptica...

AS

pre 6 godina

NEMA U NOLETU VIŠE KAO PRE ONOG ŽARA I ŽELJE DA POBEDI. MISLIM DA JE DOŠLO DO PREVELIKOG SAMOZASIĆENJA.

Zikica Popovic

pre 6 godina

Na nasu veliku zalost istina je da je Novak ispricana prica, a ovo su njegovi zadnji trzaj i potvrda hiljade komentara da zena i onaj guru mogu da od najboljeg igraca sveta napravise jednu"krpu" kojom svi brisu pod.

Doca

pre 6 godina

E moj Nole. Gde je ona zver od pre godinu dana? Koficu u ruke i na meditaciju mali. Ja da se nerviram zbog tebe?

PREDRAG

pre 6 godina

dragi Novace ovo je tvoj novi pocetak,velika je pauza zbog povrede ipak ostavila traga kod tebe samo polako ,mi ti verujemo da ti dajes sve od sebe to se i vidi samo napred bices ti onaj stari uz dosta napora,muke koji te ceka svi hoce da te pobede strani mediji su protiv tebe dokazi im da nisu u pravu SRETNO

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija